|

فرصت دوباره بورس برای ۲ خودروساز داخلی | ایران خودرو چقدر زیان داشت؟

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس اعلام کرد که شرکت‌های ایران خودرو و سایپا تا تیرماه سال ۱۴۰۴ مهلت دارند تا از اختصاص به ماده ۱۴۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت خارج شوند.

اقتصاد فرصت دوباره بورس برای ۲ خودروساز داخلی | ایران خودرو چقدر زیان داشت؟

آخرین اقدامات انجام شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در زمینه افزایش سرمایه شرکت‌های خودروسازی ایران خودرو و سایپا، توسط اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، اشاره شد. وی افزود: پس از ارائه صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱، شرکت‌های ایران خودرو و سایپا در ۴ سال متوالی از ۵ سال گذشته مشمول ماده ۱۴۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت بودند.

او اظهار داشت: مطابق دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس اوراق تهران، هیات پذیرش بورس تهران، به دو شرکت فوق تا پایان تیرماه ۱۴۰۳ فرصت داد که از شمولیت ماده قانونی مذکور خارج شوند. این ۲ شرکت بزرگ خودروسازی جهت خروج از شمولیت ماده قانونی ذکر شده از سران قوا درخواست کردند که اجازه انجام تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه زودتر از پایان مهلت ۵ ساله به آنها داده شود تا بتوانند از مزایای مالیاتی آن استفاده کنند.

جعفری خاطرنشان کرد: با توجه به در جریان بودن پیگیری‌های ۲ شرکت، هیات پذیرش بورس تهران از سازمان درخواست کرد تا یک سال دیگر به شرکت‌های ایران خودرو و سایپا جهت خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت فرصت داده شود که این موضوع در جلسه روز گذشته هیات مدیره سازمان به تصویب رسید. با توجه به چنین مساله‌ای شرکت‌های ایران خودرو و سایپا تا تیرماه سال ۱۴۰۴ فرصت دارند تا از شمولیت ماده ۱۴۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت خارج شوند تا دیگر مشمول لغو پذیرش نشوند.

ایران خودرو و سایپا مهلت یکساله برای باقی ماندن در بورس تهران گرفتند

مجید عشقی، رییس سازمان بورس از  تصمیمات اتخاذ شده در جلسه امروز هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد.

مجید عشقی، با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در جلسه امروز هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: با پیشنهاد بورس تهران مبنی بر تمدید مهلت یکساله شرکت‌های ایران خودرو و سایپا جهت خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت موافقت شد.

وی درباره دیگر مصوبات این جلسه افزود: همچنین پس از ارایه گزارش کارشناسی مدیریت نظارت بر بازار در خصوص دامنه نوسان و بررسی سناریوهای مختلف، مقرر شد دامنه نوسان معاملات در کلیه بازارها به استثنا بازار پایه از تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/۰۹ به ۶+- تغییر کند.

زیان سنگین ایران خودرو در سال ۱۴۰۱

  آمار ارایه شده از میزان تولید ایران خودرو نشان می‌دهد که این شرکت در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۶۸ هزار دستگاه خودرو را وارد مدار تولید کرد اما به دلیل تعلل شورای رقابت در بروزرسانی قیمت‌ها متحمل ضرر و زیان ۱۳.۵ همتی شد.

بی‌نظمی‌های ایجاد شده در بازار خودرو تحت تاثیر افزایش دلالی‌ها و نیز ضرر و زیان خودروسازان از این اتفاق‌ها، مسوولان را بر آن داشت تا هر چه سریع‌تر به منظور کاهش نوسانات قیمتی حاکم در بازار خودرو و نیز افت قیمت‌ها، به سمت عرضه خودرو در بورس کالا حرکت کنند که در گام نخست اجرای این اقدام با موفقیت انجام شد و ۵۰ درصد از کل تولیدات انجام شده توسط این شرکت بزرگ خودروسازی به بورس کالا راه پیدا کرد و در این مسیر علاوه بر کنترل موفق قیمت‌ها در بازار آزاد، سود ۳۱.۵ همتی را برای خودروسازان و نیز فعالان این صنعت به همراه داشت.

به مرور به دلیل کوتاه شدن دست دلالان از بازار خودرو، اعتراضات گسترده‌ای از سوی مخالفان عرضه خودرو در بورس کالا صورت گرفت که این امر به مراتب باعث کاهش تعداد عرضه خودرو در بورس، بازگشت دوباره دلالان و نیز افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد شد.

با وجود پیگیری‌های انجام شده برای افزایش میزان عرضه‌ها در بورس کالا اما فقط ۱۰ درصد از کل تولیدات ایران خودرو به بورس کالا راه پیدا کرد که این اتفاق برخلاف سود حاصل شده از عرضه‌های انجام شده در بورس کالا در دوره‌های قبل، زیان ۱۳.۵ همتی را برای این غول بزرگ خودروسازی به همراه داشت.

 

منبع: سنانیوز
کدخبر: 329058

ارسال نظر