|

دستور جدید به فرهنگیان | آموزش و پرورش معلمان را عصبانی کرد

یک معلم دبیرستان اظهار می‌کند: «مدیریت مدارس و اداره آموزش و پرورش با فشارهایی که بر معلمان وارد می‌کنند، تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی را به یک وظیفه اجباری تبدیل کرده‌اند. این شرایط برای برخی از همکاران ما که به دلایل مختلف، قادر به انجام این کار نیستند، مشکل‌ساز شده است.»

اقتصاد دستور جدید به فرهنگیان |  آموزش و پرورش معلمان را عصبانی کرد

تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانات نهایی، تصمیمی بود که نخستین‌بار در سال گذشته، آن هم فقط برای پایه دوازدهم، عملی شد. طبق اعلام سازمان آموزش و پرورش، امسال امتحانات پایه‌های دهم و یازدهم هم نهایی شده و برگه‌های آن‌ها نیز الکترونیکی تصحیح می‌شود.

تصحیح-برگه-لمتحانی

نسرین محمدباقری، دبیر ریاضی یکی از دبیرستان‌های شهر قدس تهران، در خصوص مناقشاتی که بر سر تصحیح الکترونیکی برگه‌های امتحان نهایی مطرح است، می‌گوید: «مدیریت مدارس و اداره آموزش و پرورش به‌قدری معلمان را در این ماجرا تحت فشار قرار دادند که تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی را به یک اجبار تبدیل کرده‌اند. اجبار در تصحیح الکترونیکی اوراق برای برخی از همکاران ما که به دلایل گوناگون، امکان انجام این کار را ندارند، مشکل‌ساز شده است.»

تصحیح به اجبار یا اختیار؟

به گفته محمدباقری، در کشمکش دیجیتال‌شدن تصحیح اوراق امتحانات نهایی، معلمانی که سر مسائل رتبه‌بندی و موارد مشابه عصبانی و گلایه‌مند هستند، چندان تمایلی به انجام این کار نداشتند و ندارند. بعضاً هم از انجام این کار امتناع ورزیده‌اند، اما مورد تهدید واقع شدند.

او می‌گوید: «خود من هم از کسانی بودم که در ابتدا گفتم برگه تصحیح نمی‌کنم، اما مدرسه، حوزه و اداره کل به‌قدری ما را تحت فشار قرار دادند و می‌دهند که تصحیح الکترونیکی برگه‌های امتحانات نهایی را به یک اجبار تبدیل کرده‌اند. تا یک مقطعی، تصحیح سنتی در حوزه بود اجبار نبود، یعنی همکاران ما به دلخواه و اختیار خود این کار را انجام می‌دادند. اگر هم کسی نمی‌رفت، مشکلی نبود. اما الآن یا مدام تهدید می‌کنند که «ابلاغ‌تان را دچار مشکل می‌کنیم»، یا هشدار می‌دهند که «حقوق تیرماه معلمانی که همکاری نکنند را نمی‌دهیم». این فشارها به نحوی است که به دلیل افزایش حجم اوراق در پی نهایی شدن سه پایه، هر معلم را موظف کرده‌اند دو و نیم برابر تعداد دانش‌آموزانش برگه تصحیح کند. این یک حرف زور است.»

او تصریح می‌کند: «من خودم بخشنامه وزارتی را دیده‌ام که ذکر شده بود هر معلم وظیفه دارد برابر با تعداد دانش‌آموزانش برگه تصحیح کند و تصحیح تعداد بالاتر حق‌الزحمه خواهد داشت.»

معلم-خصوصی-دو

مصائب تصحیح الکترونیکی؛ از مشکلات اینترنتی تا شانه خالی کردن از انجام وظایف

معایب بدیهی تصحیح الکترونیکی، شامل عدم دسترسی به رایانه و اینترنت، مشکلات بینایی و سایر ناراحتی‌های ناشی از نشستن پشت کامپیوتر است که هر یک به فراخور می‌تواند کار را با سختی مواجه کنند.

این دبیر ضمن اشاره به موارد مذکور، به نکته مهم‌تری هم اشاره می‌کند: «اصل حاکم بر تصحیح دیجیتال این است که می‌بایست همکاران با دقت لازم برای این‌ کار وقت بگذارند و خودشان برگه‌ها را تصحیح کنند؛ چرا که اگر بین تصحیح اول و دوم، اختلاف بیش از یک نمره باشد، نفر سومی هم باید برگه را تصحیح کند و همین موضوع علاوه بر افزایش حجم کار، به‌نوعی سبب تأخیر در اعلام نمرات و صدور کارنامه می‌شود.»

او در تشریح این مورد می‌گوید: «مسبوق به سابقه است که دوره قبل، یکی از همکاران، کُد تصحیح را در اختیار اعضای خانواده‌اش هم قرار داده بود که بتواند تعداد برگه بیشتری تصحیح کند. یا در موارد دیگر عده‌ای از مصححان، تصحیح اوراق را به کافی‌نت سپرده‌اند؛ که این یعنی شانه خالی کردن از انجام وظایف. چون افرادِ غیر، به اندازه شخص معلم که هم با موضوع درس و هم جمع‌زنی نمرات آشناست، به این کار وارد نیستند. این کارها احتمال خطا در محاسبه نمره را افزایش می‌دهد و به جای کاهش سختی‌ها و تسهیل در روند انجام کار، بیشتر آن را به یک فاجعه تبدیل می‌کند.»

باقری در خصوص اعطای حق‌الزحمه تصحیح اوراق امتحان گله‌مند است و می‌گوید: «تا سال گذشته، مصححان در قبال این کار پرزحمت، متناسب با تعداد برگه‌هایی که تصحیح می‌کردند، دریافتی اندکی داشتند و حق‌الزحمه‌ای به آنها تعلق می‌گرفت. اما از آنجا که آموزش و پرورش هیچوقت خوش‌قول نبوده و نیست، عمل به این وعده به تعویق افتاد. مثلاً سال گذشته اعلام شد حق‌الزحمه برگه‌های خرداد در شهریور ماه پرداخت می‌شود، اما اینطور نبود و هفته آخر اردیبهشت ۱۴۰۳، یعنی درست یک هفته قبل از امتحانات نهایی سال جدید، تازه حق‌الزحمه سال قبل را پرداخت کردند.»

هم‌چنین این دبیر ریاضی ضمن اشاره به یکسان بودن حق‌الزحمه تمام برگه‌ها، بیان می‌کند: «تصحیح اوراق امتحاناتِ محاسباتی مانند هندسه در مقایسه با یک پاسخنامه تشریحی، به مراتب سنگین‌تر است و به تناسبِ تعدد صفحات پاسخنامه و تفاوت در راه‌حل‌ها، تصحیح هر برگه حداقل یک ربع زمان می‌برد. با این وجود، حق‌الزحمه پرداختی [برای تصحیح اوراق تمام دروس] یکسان بوده و این یک بی‌عدالتی است.»

منبع: خبرآنلاین
کدخبر: 329492
  • آرش ارسالی در

    وقتی حقوق سرباز معلم از من معلم با این همه سال سابقه بیشتر هست و باید روزی صد کیلومتر تا روستا بروم و برگردم و تمام چندرغاز معلمی خرج ماشین وکرایه و هزینه های رفت و آمد بشود با چه امیدی زندگی کنم

  • فرهنگی ارسالی در

    سلام خلاصه کلام اگر آموزش و پرورش می خوا هد ورقهای نهایی به دقت تصحیح شود و معلما ن با اشتیاق همکاری کنند تنها از دو راه ا ین امر محقق می‌شود یکی اینکه حق الزحمه م ناسب پرداخت شود نه اینکه با پرداخت پنج ش ش هزار تومان انتظار دقت در تصحیح و اشتیا ق برای آن را داشته باشندو دوم اینکه بدون تاخیر پرداخت شود در ضمن من معلم با بیش از سی سال تجربه این پیشنهاد را تقدیم میک نم.و برای حل مشکل تصحیح ورق های نهایی بر ای امسال و سال های بعد تقاضا دارم یک نظر سنجی بین فرهنگیان هر چه زودتر برگزار کن ید با توجه به تجربیات بیش از سی ساله خود م هم مشکل تصحیح ورقهای نهایی و هم عدم اش تیاق معلمان برای عدم تصحیح برای همیشه حل خواهد شد. و این هم بدانید که معلمان اگر به زور بخشنامه و رایگان ورقهای نهایی را تصحیح کنند نه دقت خواهند کرد ونه به موق ع این کار را تمام خواهند کرد.والسلام علی کم و رحمه‌الله والبرکاته.

ارسال نظر