حمله آذری جهرمی به ۲ نامزد | پشت پرده فیلترینگ اینترنت فاش شد
آذری جهرمی درمورد جلیلی و قالیباف این موضوع مهم را فاش کرد که این دو شخص در سال ۱۴۰۱ در شورای امنیت ملی روی بحث فیلترینگ [اینستاگرام] نظر مثبتی داشتند.
آذری جهرمی درباره این موضوع بیان کرد: "دو عزیزی که در مناظرات به مخالفت با فیلترینگ اینترنت اشاره میکنند، در سال ۱۴۰۱ و در جلسات شورای عالی امنیت ملی به آن رأی دادهاند. اگر شما مخالف بودید، چرا دو سال است ادامه میدهید؟ ممکن است نادرست بگویند که مخالف فیلترینگ هستند، احتمالاً نظرشان بر انسداد اینترنت است!"
آذری جهرمی درمورد جلیلی و قالیباف افشا کرد که این دو در سال ۱۴۰۱ در شورای امنیت ملی به فیلترینگ [اینستاگرام]رای دادند.
وی در توئیتی نوشت: «دو عزیزی که اینگونه در مناظرات درباره مخالفت با فیلترینگ سخن میگویند در سال ۱۴۰۱ و در شورای عالی امنیت ملی به آن رای داده اند اگر مخالف بودید چرا دو سال است به آن ادامه میدهید؟
ممکن است نادرست نگویند، با فیلترینگ مخالفند، احتمالا نظرشان بر انسداد اینترنت است!»
به برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ نزدیک می شویم و حالا نامزدها آخرین تلاش های خود را برای جلب نظر رای دهندگان به کار می گیرند. یکی از وعده های پرتکرار در این دوره از تبلیغات انتخاباتی، به وضعیت فضای مجازی و رفع فیلترینگ مربوط می شود. در این گزارش به بررسی اظهارنظرهای نامزدها در خصوص محدودیت های اینترنت می پردازیم. با ما همراه باشید.
نامزدهای انتخابات حرف آخر را زدند
در آستانه برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم و جو خاصی بر جامعه حاکم شده است. نامزدهای انتخاباتی با ارائه برنامه های خود و وعده های گوناگون قصد دارند تا نظر رای دهندگان را به نوعی جلب کرده و با کسب پیروزی در انتخابات هشتم تیرماه، راهی پاستور شوند.
یکی از وعده های مطرح شده توسط اکثر نامزدها به بحث فضای مجازی و رفع محدودیت های فعلی مربوط می شود. برخی نامزدها از مخالفت شدید خود و اراده جدی برای برداشتن فیلترینگ در آینده خبر دادند. هرچند که این نوع وعده و وعیدها در گذشته نیز مطرح شده بود اما در عمل شاهد وقوع اتفاق مثبت و ملموسی نبودیم.
کاربران فضای مجازی مدتهاست که نسبت به کیفیت و سرعت اینترنت گلایه مند هستند و وعده های دولت سیزدهم در خصوص بهبود وضعیت فضای مجازی به جایی نرسید. قطعی های متعدد منجر به بروز نارضایتی های مردمی شد و بسیاری از کسب و کارهای مجازی زیان های جبران ناپذیری را تجربه کردند.
به عنوان مثال، امیرحسین قاضی زاده هاشمی در میزگرد تلویزیونی از مخالفت خود با موضوع فیلترینگ صحبت به میان آورده است. او در این باره گفت: « من با ساز و کار فیلترینگ مخالف هستم. بنده ترکیبی از فعالان فضای مجازی و مردم در کنترل فضای مجازی قرار خواهم داد.»
قاضی زاده در بخش دیگری از این برنامه ادعای عجیبی را بر زبان آورد که با واکنش های متعددی از سوی کاربران مواجه شد. او او در پاسخ به یک از سوالات کارشناسان، مدعی شد که می تواند کشور ایران را به یکی از تولیدکنندگان اینترنت در دنیا تبدیل کند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه مطرح کرد: «جمهوری اسلامی ایران به لطف برخوردار بودن از صنعت فضایی و مخابراتی میتواند بر قله حکمرانی اینترنت جهانی بایستد.»
رفع فیلترینگ؛ وعده بزرگ نامزدها به مردم
قاضی زاده همچنین در یکی از نشست های خبری خود ادعا کرد که میتوان از هوش مصنوعی برای برنامهریزی وضعیت کاری مادران شاغل بهره برد. وی بر این باور است که تکنولوژی هوش مصنوعی با زیست مادرانه هماهنگی بالایی دارد. این نامزد همچنین عنوان کرد که ایران به کمک روسیه میتواند به عرصه حکمرانی اینترنت جهانی ورود پیدا کند.
سعید جلیلی، دیگر نامزد ریاست جمهوری با انتشار پستی در حساب شبکه اجتماعی ایکس در خصوص هوش مصنوعی گفت: «در کوانتوم و هوش مصنوعی که مناسبات قدرت را تغییر میدهد، در لبه دانش هستیم.»
محمدباقر قالیباف نیز از زاویه دیگری به این موضوع پرداخت که نظر او بازخوردهای مختلفی را به همراه داشت. قالیباف با تاکید بر اهمیت بازیهای رایانه ای در فرهنگسازی، تصریح کرد: «مدیریت فضای مجازی به معنی وجود ولنگاری آنلاین نیست و باید در این زمینه حکمرانی صورت بگیرد.»
مصطفی پورمحمدی موضع روشنی را در خصوص وضعیت فضای مجازی ارائه داد که با استقبال نسبی کابران نیز مواجه شد. او با شعار مخالفت با محدودیتهای اینترنتی، به مردم وعده خاتمه به فیلترینگ و فیلترشکن ها را داد.
مسعود پزشکیان که مورد حمایت طیف اصلاحطلبان قرار دارد، مواضعی نزدیک با پورمحمدی دارد. او محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی را به عنوان قائم مقام به ستاد انتخاباتی خود معرفی کرده است.
اگر تنگ نظرانه خدادشمن مردم ستیز تند رو انقلابی بگذارند و پوست زیر پای پزشکیان ن یندازند او رییس جمهور خوبی می شود امان ا ز این تمامیت خواهی