|
کدخبر: 329765

حکم جدید وزیر اقتصاد درباره بازار سرمایه

به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی، یک عضو جدید به "هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه" اضافه شد.

اقتصاد حکم جدید وزیر اقتصاد درباره بازار سرمایه

سید رامین ابوالفضلی، به دلیل تعهد، تخصص، دانش و توانمندی های ارزشمند شما و با توجه به ماده ۱۲ اساسنامه صندوق تثبیت بازار سرمایه که توسط هیأت وزیران در تصویبنامه شماره ۸۵۹۴۳/ت ۵۲۳۱۸ ه مورخ یکم مهر ماه ۱۳۹۴ تصویب شده است، و همچنین با توجه به پیشنهاد رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و مصوبه جلسه مورخ ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۲ هیأت امنای صندوق، شما به عنوان عضو هیأت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه برای مدت باقیمانده منصوب می شوید.

توفیق و سربلندی جنابعالی را در تقویت عزت و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و انجام وظایف محوله از خداوند منان مسئلت می نمایم.

شایان ذکر است صندوق تثبیت بازار سرمایه به استناد ماده (۲۸) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال ۱۳۹۴ تاسیس شده است.

وزیر اقتصاد در بخشنامه ای به معاونت ها و سازمان های تابعه این وزارتخانه، همه کارکنان خود را از هر گونه استفاده از سمت، عنوان و نیز امکانات این وزارتخانه در ساعات اداری ممنوع کرد.

این صندوق در تاریخ ۲۳ خرداد ماه ۹۶ نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و در تاریخ چهارم تیر ماه ۱۳۹۶ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به ثبت رسیده و مجوز فعالیت صندوق در تاریخ دوم مرداد ماه ۱۳۹۶ صادر شده است. همچنین مدت فعالیت صندوق به موجب ماده (۴) اساسنامه، نا محدود است.

صندوق به عنوان نهاد مالی ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، دارای شخصیت حقوقی و مالی مستقل غیردولتی بوده و در چهارچوب مقررات حاکم بر نهادهای مالی موضوع قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۸۴، اساسنامه صندوق، مصوبات هیأت امنا و هیأت عامل در راستای تثبیت بازار سرمایه فعالیت می‌ کند.

وزیر اقتصاد طی یک نامه به رئیس قوه قضاییه، درخواست مهمی را برای فعلان اقتصادی و شرکت‌های بخش خصوصی مطرح کرده که اجرای آن عاملی برای افزایش سرمایه‌ گذاری و بهبود رشد اقتصادی خواهد شد.

طبق ماده ۵ اساسنامه، موضوع فعالیت صندوق شامل سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار ثبت شده نزد سازمان و صندوق‌های سرمایه‌گذاری، اخذ تسهیلات و خرید و فروش دارایی‌های مالی و سپرده‌گذاری می‌شود.

تثبیت، کنترل و کاهش مخاطرات سامانه‌ای یا فرادستگاهی، حفظ شرایط رقابت منصفانه، جلوگیری از ایجاد و تداوم ترس فراگیر در زمان وقوع بحران‌های مالی و اقتصادی، اجرای سیاست‌های عمومی و حاکمیتی در بازار سرمایه کشور در شرایط بحران و حمایت از سرمایه‌ گذاران خرد برای تداوم فعالیت در این بازار از اهداف تاسیس این صندوق عنوان شده است.

حمایت ۶.۵ همتی صندوق تثبیت بازار سرمایه از ابتدای امسال

سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: ارزش سهام خریداری شده توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه از ابتدای سال جاری تا هفتم خرداد ۱۴۰۳ رقمی معادل ۶۴.۸۱۰ هزار میلیارد ریال (حدود ۶.۵ همت) بوده است.

مسایلی مانند حمله غاصبانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه (فروردین ماه)، بند س تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳ (اردیبهشت ماه) و همچنین شهادت رئیس جمهور و تیم همراه آیت الله رئیسی (خردادماه) مهم ترین اخبار تأثیرگذار بر بازار سهام در نخستین فصل از سال ۱۴۰۳ بوده که به مراتب این اتفاق منجر به افزایش فشار فروش در بازار شد.

به دنبال چنین اتفاقی، صندوق تثبیت بازار سرمایه در این برهه زمانی و در راستای ایفای نقش خود برای حمایت از بازار سهام بیشترین خرید را داشت.

در راستای رسالت صندوق تثبیت بازار سرمایه و حمایت از بازار سهام (شرکت‌های بورسی و فرابورسی)، این صندوق از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون خرید بلوکی نداشته و موجودی سهام این صندوق نیز در طی سال‌های اخیر به صورت خرید خرد در همه نمادها تأمین شده است.

طبق این آمار، ارزش سهام خریداری شده توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه از ابتدای سال تا هفتم خرداد ۱۴۰۳ رقمی معادل ۶۴.۸۱۰ هزار میلیارد ریال (حدود ۶.۵ همت) بوده است.

همچنین، ارزش سهام فروخته شده به صورت خرد و بلوکی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه در طول سال ۱۴۰۳ تاکنون به ترتیب رقمی معادل ۱.۵۲۹ و ۲۴.۹۳۹ میلیارد ریال بوده است.

با توجه به شرایط بازار در دوره مذکور، فروش صندوق تثبیت بازار سرمایه در فروردین و اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ رقمی معادل ۲۶ هزار و ۴۶۸ میلیارد ریال بود که از این رقم ۹۸ درصد فروش بلوکی (۲۴ هزار و ۹۳۹ میلیارد ریال ) را در بر می‌گیرد.

یادآوری می شود منابع حاصل از فروش سهام، مجدد به گردونه حمایت از بازار سهام بازگشته و خروج منابع اتفاق نیفتاده، به عبارت دیگر صندوق تثبیت در کنار حمایت از بازار سرمایه کمک چشمگیری را به نقدشوندگی بازار داشته است.

در مجموع از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون با ۴۱ روز معاملاتی در بازار سهام همراه بودیم که از این تعداد روزها، صندوق تثبیت بازار سرمایه ۳۱ روز (۷۶ درصد) به بازار ورود داشته و با معامله ۴۸۲ نماد و نیز ۱۹ صندوق EFE به حمایت از بازار سهام پرداخته است.

صندوق تثبیت بازار سرمایه باید در راستای حمایت از بازار موظف به نگهداری بخشی از منابع خود به صورت دارایی‌های با نقدشوندگی بالا شامل گواهی سپرده بانکی و سرمایه‌گذاری در صندوق‌های با درآمد ثابت است اما با توجه به شرایط بازار، از منابع موجود در سپرده‌های بانکی کاسته و صرف خرید سهام شده است.

منبع: تسنیم

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها