|

گفت و گوی گسترش نیوز با کارشناس انرژی؛

مشکلات مالی بلای جان صنعت برق | بخش خصوصی تمایل به سرمایه گذاری ندارد

ناترازی برق، تبدیل به چالش بزرگی در کشور شده است که این موضوع خود را در فصل تابستان، بیشتر نشان می دهد.

اقتصاد مشکلات مالی بلای جان صنعت برق | بخش خصوصی تمایل به سرمایه گذاری ندارد

گرمای هوا سبب شده است تا مصرف برق به اوج خود برسد و در بسیاری از شهرهای کشور برای جلوگیری از بحران برق، ادارات با کاهش ساعت کاری مواجه شده اند. البته بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که این راهکار به صورت مسکن موقتی بوده و راهکار مناسبی نیست.

کمبود تولید برق یکی از دلایل اصلی است

حسین افضلی، کارشناس انرژی در ارتباط با بحث ناترازی برق در کشور به واسطه گرمای هوا به خبرنگار گسترش نیوز گفت: ناترازی در کشور، مدت هاست که وجود دارد و یکی از دلایل اصلی بروز این بحران، کمبود تولید است. درواقع کمبود تولید و مصرف بالا می تواند زمینه ساز بروز ناترازی برق باشد که ما در کشور شاهد آن هستیم و با وجود فصل گرما، این چالش بزرگ تر شده است. باید اشاره کرد که راندمان کار نیروگاه، مانند قبل نیست و سرعت تولید بنا به دلایل مختلف کاهش پیدا کرده است.

افضلی ادامه داد: بخش دیگری از این چالش به مردم بر می گردد که در بحث صرفه جویی به درستی عمل نمی کنند. درواقع همراهی مردم در بحث رعایت الگوی مصرف کامل نیست و این موضوع هم سبب شده است تا تولید کم تر از میزان مصرف باشد. مصرف ادارات در پیک گرما به واسطه روشن ماندن کولرهایی که عمدتا گازی هستند، یکی از مواردی است که نشان از نبود همراهی مردم و رعایت نکردن الگوی مصرف دارد. مردم باید همراهی کنند تا بتوانند بخشی از این ناترازی را به واسطه کاهش مصرف جبران کنند تا این خاموشی ها گسترده تر نشود و تابستان را پشت سر بگذاریم.

حسین افضلی

وی افزود: بخش دیگر این بروز ناترازی به دولت بر می گردد. دولت و وزارت نیرو باید سرمایه گذاری های کلانی را در بحث احداث و بازسازی نیروگاه ها انجام می دادند که متسفانه این اقدام صورت نگرفت. درواقع یکی از وظایف وزارت نیرو، یافتن راه حل هایی است تا در فصل های مختلف درگیر ناترازی های بزرگ در حوزه انرژی نباشیم. دولت نتوانست برابر با نیازهای صنعت برق، سرمایه گذاری های درست و اصولی انجام دهد و همین موضوع سبب شد تا راندمان تولید برق با مشکل مواجه شود.

این کارشناس انرژی در ادامه این گفت و گو به خبرنگار گسترش نیوز گفت: موضوع مهم و مورد بحثی که در صنعت برق وجود دارد و سبب بروز مشکلات شد، نادیده گرفتن بخش خصوصی است. اگر دولت می توانست بخش خصوصی را وارد میدان کند، باید امیدوار بود که به نتایج مثبتی دست پیدا خواهد کرد. بخش خصوصی به علت آنکه بعد از سرمایه گذاری، برای دریافت پول با مشکلات بزرگی مواجه می شود، چندان برایشان جاذبه ای ندارد که بخواهند در حوزه برق سرمایه گذاری کنند. درواقع به علت آنکه دولت در بازگشت پول سرمایه گذاران بخش خصوصی را به دردسر می اندازد، این حوزه ریسک پذیر خواهد بود و سرمایه گذار تمایل چندانی برای همکاری و احداث نیروگاه جدید ندارد.

مصرف-برق

افضلی خاطرنشان کرد: تمام بحث به این موضوعات ختم نخواهد شد و داشتن نیروگاه های زیاد در کشور هم دردسرهای خود را خواهد داشت. به عنوان مثال اگر در کشور نیروگاه های فسیلی زیادی داشته باشیم، نمی توانیم گاز مورد نیاز را برایشان تامین کنیم تا این را سوزانده و تبدیل به برق کنند. پس می توان نتیجه گرفت که کشور باید به سمت و سوی بهره گیری از نیروگاه های تجدیدپذیر و خورشیدی حرکت کند. در کشور ما پتانسیل های زیادی برای بهره گیری از انرژی خورشید وجود دارد و اگر استفاده شود، می توان این ناترازی را برطرف کرد. دولت باید منابع مالی بسیاری داشته باشد تا بتواند پول برق تولیدی را پرداخت کند. این نیروگاه ها گران هستند و هزینه تولید بسیار بالایی دارند. عمده مشکلات برای این حوزه، مشکلات مالی است که صنعت برق نتوانسته مطابق نیاز، برق مورد نیاز را تامین کند.

وی افزود: یکی از راهکارهایی که وجود دارد تا بتوان با ناترازی مقابله کرد، همراهی مردم است. اگر در پیک مصرف از وسایل غیر ضروری استفاده نشود، بخشی از این ناترازی برطرف خواهد شد. لوازم برقی پرمصرف مانند اتو، لباسشویی و جاروبرقی بهتر است در ساعات ابتدایی صبح، مورد استفاده قرار گیرند و در ساعات پیک مصرف خاموش باشند.

برق۳

افضلی در پایان با اشاره به تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و تاثیر آن بر جبران ناترازی برق گفت: تعطیلی ادارات و کاهش ساعت کاری، فقط در فصل تابستان است و در فصل های دیگر این موضوع اجرایی نمی شود. در تابستان به علت آنکه مصرف برق به اوج خود می رسد، ناچار هستیم از این راهکارها استفاده کنیم تا مجبور نباشیم خاموشی ها را به سمت مشترکان خانگی هدایت کنیم. این روش ها به صورت مسکن مقطعی بوده و روش خوبی نیست اما چاره ای وجود ندارد.

کدخبر: 331326 امیرمحمد درویش

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین