|

پیش‌ بینی قیمت طلا و دلار ۶ مرداد | از سرگیری مذاکرات با آمریکا ارز را ارزان می کند؟

کارشناسان اقتصادی احتمال صعود قیمت دلار به کریدور بالاتر را بالا می‌دانند و معتقدند بیشترین سیگنالی که می‌تواند ریتم نزولی به قیمت دلار دهد موضوع رفع تحریم‌ها و ازسرگیری مذاکرات برجام است. آنها می‌گویند در صورتی که گام‌های اساسی برای توافق برداشته شود، دلار با کاهش پلکانی تا نیمه‌های کریدور پنجم نیز عقب‌نشینی خواهد کرد.

اقتصاد پیش‌ بینی قیمت طلا و دلار ۶ مرداد | از سرگیری مذاکرات با آمریکا ارز را ارزان می کند؟

در هفته ابتدای ماه مرداد، قیمت دلار با افزایش قیمت ۱۳۵۰ تومانی و افزایش بازدهی ۲.۳۶ درصدی، به عنوان پرچمدار رشد بازدهی در بازارهای مالی شناخته شد. در هفته اخیر، دلار در کریدور پنجم حرکت پیشروی خود را ادامه داد و در نیمه بالایی کانال هشتم از کریدور پنجم به پایان رسید.

معامله‌گران دلیل افزایش قیمت در بازار ارز را رشد تقاضا می‌دانند. آنها معتقدند بازار از رکود ماه‌های ابتدایی سال خارج شده و رشد تقاضا، ریتم افزایشی به این بازار داده است.

گفتنی است قیمت اسکناس و حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در هفته ابتدایی مرداد یک کانال جهش داشت. این رشد قیمت دلار سهمیه‌ای و حواله‌ای حاکی از رشد تقاضای دلار شرکت‌هاست و سیگنال افزایش به بازار آزاد ارز را نیز داد.

پیش بینی قیمت دلار

با توجه به اینکه خوش‌بینی‌های سیاسی هفته‌های گذشته در بازارهای مالی رنگ باخته و قیمت دلار بیشترین واکنش کاهشی‌ای که نسبت به این مثبت‌اندیشی اقتصادی داشته منطقه ۵۷ هزار تومانی بوده است، به نظر می‌رسد وزنه افزایش قیمت دلار بر کاهش بیشتر می‌چربد.

کارشناسان اقتصادی احتمال صعود قیمت دلار به کریدور بالاتر را بالا می‌دانند و معتقدند بیشترین سیگنالی که می‌تواند ریتم نزولی به قیمت دلار دهد موضوع رفع تحریم‌ها و ازسرگیری مذاکرات برجام است. آنها می‌گویند در صورتی که گام‌های اساسی برای توافق برداشته شود، دلار با کاهش پلکانی تا نیمه‌های کریدور پنجم نیز عقب‌نشینی خواهد کرد.

شایان ذکر است در ابتدای هفته گذشته علی باقری کنی، سرپرست وزارت خارجه ایران، از تمایل برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن برای بازگشت به توافق هسته‌ای سخن گفته است. او در مصاحبه با نشریه نیوزویک گفت تهران در جبهه سیاست خارجی برای از سرگیری مذاکرات با واشنگتن به منظور احیای مشارکت متقابل در توافق هسته‌ای رویکردی «باز» را دنبال می‌کند. تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند در صورتی که این اخبار سطحی، عمق بیشتری بگیرد و قدم‌های جدی برای آن برداشته شود، می‌توان انتظار کاهش قیمت دلار را در ماه‌ های آینده داشت.

تتر ۵۸ هزار و ۹۰۰ تومان شد

قیمت درهم روز پنجشنبه با رقم ۱۵ هزار و ۸۴۰ تومانی معامله شد. قیمت تتر با رشد ۲۰۰ تومانی روی رقم ۵۸ هزار و ۹۰۰ تومانی ایستاد و با قیمت دلار در یک راستا قرار گرفت.

پوند انگلیس با افزایش ۵۰۰ تومانی روی قیمت ۷۵ هزار و ۸۱۰ تومانی معامله شد. قیمت یورو روی رقم ۶۳ هزار و ۹۱۰ تومانی ایستاد و رشد ۸۰۰ تومانی داشت.

گفتنی است اسکناس دلار در آخرین روز هفته با رقم ۴۷ هزار و ۵۳۷ تومان و حواله دلار نیز با رقم ۴۳ هزار و ۱۶ تومانی عرضه شد و ۵۰ تومان افزایش قیمت پیدا کرد.

حذف دلار

 

قیمت طلا و سکه در هفته ابتدایی مرداد روند یکدستی نداشت. بازدهی منفی طلا تحت تاثیر افت ۹۲ دلاری اونس جهانی طلا در یک هفته اخیر، رخ داد و بازدهی سکه با رشد بازدهی دلار همراه شد و سکه‌های سنگین را یک کانال بالاتر نشاند.

Screenshot 2024-07-26 at 3.39.06 PM

پیش بینی قیمت طلا و سکه

با وجود اینکه کارشناسان اقتصادی دلار را لیدر اصلی تعیین قیمت در بازار طلا می‌دانند اما در هفته‌های اخیر نوسان محدود دلار و درجا زدن این اسکناس در منطقه‌ای مشخص اثرپذیری طلای داخلی از نوسانات اونس جهانی طلا را بیشتر کرده است.

تحلیلگران بازارهای مالی با اطمینان از کاهش نرخ بهره آمریکا، روند قیمت اونس جهانی طلا را افزایشی پیش‌بینی می‌کنند؛ از سوی دیگر نوسانات افزایشی دلار در هفته اخیر نیز حکایت از تمایل این اسکناس برای افزایش قیمت دارد، بنابراین برای ایجاد ریتم نزولی در بازار طلا در هفته دوم مرداد باید چشم‌انتظار کاهش ارزش فاکتورهای اساسی و تزریق سیگنال‌های مساعد به بازارهای مالی باشیم.

گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۷۴ دلاری معامله می‌شود و رشد ۱۳ دلار و ۲۱ سنتی دارد. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۷ دلار و ۷۷ سنتی ایستاده است و تغییر قیمت ندارد. هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۴ هزار ۹۲۰ تومانی در حال عرضه است و رشد ۳۲۰ تومانی دارد.

قیمت سکه امامی روز پنجشنبه چهارم مرداد با رشد ۱۵۰ هزار تومانی روی رقم ۴۱ میلیون و ۲۸۲ هزار تومانی معامله شد. سکه‌ بهار با رشد ۱۳۰ هزار تومانی روی رقم ۳۷ میلیون و ۷۲۵ هزار تومانی ایستاد.

گفتنی است قیمت نیم‌‌‌سکه و ربع سکه با افت ۵۰ هزار تومانی به ترتیب با رقم ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شدند. سکه گرمی بدون تغییر قیمت و در کف کانال هفت میلیون تومانی ایستاد.

طلا کاهشی شد

قیمت طلا در آخرین روز هفته کاهشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با افت ۱۱۰ هزار تومانی با رقم ۱۴ میلیون و ۶۰۸ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با افت ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومانی روی رقم سه میلیون و ۳۷۳ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۳۲۸ هزار تومانی معامله شد.

حباب سکه روز پنجشنبه در تمام قطعات رشد داشت. حباب سکه امامی ۶۵۹ هزار تومان، سکه بهار ۵۶۶ هزار تومان، نیم‌سکه ۱۹۵ هزار تومان، ربع‌ سکه ۲۲ هزار تومان و سکه گرمی ۶۱ هزار تومان رشد داشت.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 331622

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین