ارز برای واردات خودرو خارجی وجود ندارد | وعده آقای وزیر عملی می شود ؟
بر اساس گفتههای دبیر انجمن خودروسازان ایران، از ابتدای امسال هیچ یک از وعدههای داده شده برای تخصیص ارز به خودروسازان عملی نشده است. این موضوع باعث افت ۴ ماهه خودروسازان نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است.
احمد نعمتبخش، دبیر انجمن خودروسازان ایران، با اشاره به این مسئله گفت: متأسفانه بروکراسی بسیار شدیدی در زمینه تخصیص ارز به خودروسازان وجود دارد. به طوری که از ابتدای سال تا نیمه تیرماه جاری، هیچ تخصیص ارزی به صنعت خودرو صورت نگرفته است.
همچنین، ۱.۵ میلیارد دلاری که از نیمه دوم تیرماه مطرح شد، مربوط به تأمین ارزی است که سال گذشته تخصیص داده شده بود و تاکنون تأمین نشده بود. بنابراین، امسال هر چه که وعده تخصیص ارز داده شده، هیچ کدام متأسفانه تأمین نشده است.
وی در ادامه به موضوع اصلاح قیمت خودرو پرداخت و تاکید کرد: به گفته نماینده شورای رقابت ۲۲ ماه است که افزایش قیمت خودرو صورت نگرفته است و به رغم این که قیمت تمام مواد اولیه مرتباً افزایش یافته و اصلاح قیمت صورت گرفته است، اما اجازه افزایش قیمت به خودروساز داده نمی شود.
دبیر انجمن خودروسازان در میزگرد «خودرو در پیچ سیاست» که با همت اندیشکده خودرو در موزه خودروهای تاریخی برگزار شد، با تاکید بر اینکه صنعت خودرو مظلوم ترین صنعت کشور است، اضافه کرد: سال گذشته حدود یک میلیون دستگاه خودرو تولید شد که اگر اجازه میدادند که قیمتها اصلاح شود و بدون زیاندهی خودرو تولید می گردید وضعیت فعلی بازار و صنعت خودرو اینگونه نبود. متاسفانه هم اکنون اکثر تولیدات ایران خودرو و سایپا زیر قیمت تمام شده عرضه می شود.
نعمت بخش تصریح کرد: صنعت خودرو ایران برای این که پیشرفت کند راهی جز حرکت در مسیر صنعت خودروسازی در دنیا ندارد به عنوان مثال سال ها پیش به مهندس نعمت زاده وزیر اسبق وزارت صمت در نامه ای اعلام کردم که برای رقابتی شدن صنعت خودرو باید یک خودروساز خارجی وارد کشور شود و صفر تا ۱۰۰ کار (از تولید تا خدمات پس از فروش) را خود انجام دهد تا ما هم یاد بگیریم چرا که معتقدم این حوزه نیاز به ابداع ندارد و اگر کاری که در دنیا انجام شده را انجام دهیم می توانیم در صنعت خودرو به نتیجه مطلوبی دست یابیم.
وی در پایان با اشاره به تاکید خودروسازان در خصوص آزادسازی واردات خودرو، خاطرنشان کرد: بارها اعلام کردیم که مشکلی با واردات خودرو نداریم و واردات خودرو را آزاد کنید اما سوی دیگر قیمت خودرو را هم آزاد کنید چرا که رقابت باید به گونهای باشد که خودروساز بدون زیان دهی محصولش را در بازار عرضه کند در حالی که امروز به دلیل قیمت گذاری دستوری، میزان بدهی خودروسازان به زنجیره تامین به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
ارسال نظر