|

متناسب سازی حقوق در زمان بازنشستگی چگونه محاسبه می شود؟

عباسعلی سلطانی‌کیا در مورد همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و انتقاد از شیوه تعیین درصد حقوق به صورت پلکانی معکوس اظهار داشت: باید به این نکته توجه کرد که معمولاً کسی که حق بیمه بیشتری پرداخت کرده، باید حقوق بیشتری نیز دریافت کند. اما روش پلکانی معکوس باعث شده است که حقوق بازنشستگان در سطوح مختلف هر سال کمتر شود و این شیوه به شدت ناعادلانه است.

اقتصاد متناسب سازی حقوق در زمان بازنشستگی چگونه محاسبه می شود؟

رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته تحت پوشش قانون تأمین اجتماعی توضیح داد: بر اساس ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگان در زمان بازنشستگی به صورت معدل محاسبه می‌شود. به این صورت که حقوق ۲۴ ماه آخر بیمه‌پردازی تقسیم بر ۲۴ می‌شود و به این مبلغ، حقوق معدل‌گیری شده گفته می‌شود. همچنین، طبق مصوبه متناسب‌سازی، مستمری بیمه‌پردازان این صندوق به ۹۰ درصد حقوق همتراز شاغلین افزایش می‌یابد.

عباسعلی سلطانی‌کیا در رابطه با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و با انتقاد از شیوه تعیین درصد حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس گفت: روال معمول باید این باشد که کسی که بیمه‌پردازیِ بیشتری دارد، حقوق بیشتری هم دریافت کند. اما روش پلکانیِ معکوس حقوق بازنشستگان سایر سطوح را سال به سال کمتر کرده است و این روش بسیار ناعادلانه است. 

وی افزود: مجموعه آنچه گفتم سبب شد که مستمریِ بازنشستگان نیاز به متناسب‌سازی داشته باشد، اما لایحه متناسب‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی، از آنجا که با لایحه همسان‌سازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری شبیه‌سازی شده، دارای اشکالاتی است.

سلطانی‌کیا توضیح داد: مطابق ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در زمان بازنشستگی معدل‌گیری می‌شود. یعنی حقوق ۲۴ ماه بیمه‌پردازی آخر خدمت تقسیم بر ۲۴ می‌شود که به این، حقوق معدل‌گیری شده می‌گویند. تا این مرحله با صندوق کشوری اشتراک داریم. طبق مصوبه متناسب‌سازی، مستمریِ بیمه‌پردازان این صندوق به ۹۰ درصد حقوق شاغل همترازش ارتقا پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: تصویب فرمول ۹۰ درصدی بازنشستگان صندوق کشوری برای بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی اشتباه است؛ چراکه حقوق بازنشستگان صندوق کشوری فقط در یک مرحله به میزان ۹۰درصد شاغل همتراز تعیین می‌شود، که معادل ۹۰ درصد همان حقوق سال آخر اشتغال خود شخص بازنشسته است.  

سلطانی کیا بیان کرد: راه‌حل این است که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، عبارتِ «۹۰درصد» از سطرآخر مصوبه حذف و کلمه «برابر» جایگزین آن شود.

حقوق-بازنشستگان

همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

همچنین علی دهقان کیا، رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران، در مورد آخرین وضعیت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه، سازمان تأمین اجتماعی موظف است متناسب‌سازی را برای سایر سطوح انجام دهد و این موضوع از ابتدای سال قابل اجراست. با این حال، به دلیل برگزاری انتخابات مجلس، یک تأخیر ایجاد شد. اما با تلاش‌های سازمان و مدیران تأمین اجتماعی، مبلغ سه میلیون تومان برای حداقل بگیران و سایر سطوح پرداخت شد.

دهقان کیا گفت: افزایش حقوق حداقل بگیران باید براساس نرخ تورم باشد، اما هرساله میزان افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان نسبت به تورم کمتر بوده، حداقل بگیران در حال حاضر یک سوم سبد معیشت خانوار دریافتی دارند و حداقل حقوق یک خانوار باید ۲۰ میلیون تومان باشد تا یک زندگی معمولی سپری شود.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران افزود: بررسی مصوبه دو فوریتی متناسب سازی حداقل بگیران با بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت جدید تداخل پیدا کرد و کار ما عقب افتاد، سازمان تامین اجتماعی خواستار این موضوع بود که تصمیمات گرفته شده برای سایر سطوح و حداقل بگیران باشد.

دهقان کیان در پاسخ به این سوال که علت عدم واریز مابه التفاوت حقوق تیر و مردادماه چیست، گفت: مبلغ ۳ میلیون تومان علی الحساب متناسب سازی با دستور نهاد ریاست جمهوری واریز شد، اما بعد از آن ما برای پرداخت دستوری نداریم و فقط لایحه دو فوریتی است که بایستی مجلس زودتر به آن رسیدگی کند.

جزئیات جدید از افزایش حقوق بازنشستگان

محمد کردی، با بیان اینکه براساس برنامه هفتم توسعه همسان سازی حقوق بازنشستگان براساس فرمول ۳۰-۳۰-۴۰ باید از ابتدای سال جاری اجرا خواهد شد.

رئیس کانون بازنشستگان کشوری استان البرز: متاسفانه تاخیر در تدوین آیین‌نامه اجرایی موجب شد تا بازنشستگان برای سه ماهه فروردین، اردیبهشت و خرداد جمعا سه میلیون تومان به عنوان علی‌الحساب دریافت کنند و قرار بود مابقی با تدوین آیین نامه اجرایی و صدور احکام جدید در حقوق بازنشستگان اعمال شود اما تا این لحظه اتفاقی نیفتاده است.

گفتنی است مبلغ علی الحساب همسان سازی حقوق بازنشستگان برای برخی افراد واریز شده است. برای عده ای نیز این مبلغ تا سقف سه میلیون تومان و برای عده ای دیگر کمتر از سه میلیون تومان پرداخت شده است.

حال باید منتظر ماند تا چه زمانی تکلیف واریز معوقات همسان سازی و واریز مطالبات بازنشستگان یکسره خواهد شد.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با بیان اینکه فرآیند همسان‌سازی در تأمین‌اجتماعی آغاز شده است، اظهار داشت: پیش از این در دو دوره متناسب‌سازی مستمری انجام شده است. در این دوره هم وقتی تأمین‌اجتماعی، علی‌الحساب همسان‌سازی را مطابق مصوبه دولت پرداخت کرد؛ به معنای آغاز این فرایند است.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: اعتقاد ما بر این است که متناسب‌سازی باید برای همه گروه‌های بازنشستگان اعم از حداقل‌بگیران و سایر سطوح اجرایی شود.

میرهاشم موسوی در گفت و گویی با اشاره به اینکه در هفته جاری کارگروه مشترکی را با کانون عالی بازنشستگان، برای تعیین نحوه اجرا، احکام، شرایط مالی و سایر شرایط تشکیل دادیم که باید کار را سرعت بدهیم، اظهار داشت: البته منابع ما محدود است ولی آنچه در قانون آمده باید انجام بدهیم تا حداقل بخشی از مطالبه بحق بازنشستگان در خصوص معیشت پرداخت شود.

وی با بیان اینکه فرآیند همسان‌سازی در تأمین‌اجتماعی آغاز شده است، اظهار داشت: پیش از این در دو دوره متناسب‌سازی مستمری انجام شده است. در این دوره هم وقتی تأمین‌اجتماعی، علی‌الحساب همسان‌سازی را مطابق مصوبه دولت پرداخت کرد؛ به معنای آغاز این فرایند است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: ما بر اساس آن چیزی که در قانون برنامه هفتم و لایحه اصلاحیه آن، به ما تکلیف شده متناسب‌سازی را برای بازنشستگان اجرا خواهیم کرد و هیچ مشکلی هم نخواهیم داشت.

وی تصریح کرد: ما معتقدیم بالاترین نگاه راهبردی به تأمین‌اجتماعی را صاحبان سرمایه می‌توانند داشته باشند. بازنشسته تأمین‌اجتماعی فقط به دنبال مستمری امروز نیست، بلکه او می‌خواهد دارایی‌ها و آینده‌اش هم تضمین شود.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان به بانک رفاه برای پرداخت حقوق بدهکار شده بودیم. امروز با همه کم و کاستی‌هایی که وجود دارد، مفتخر هستیم که بالغ بر ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد تومان تعهد ماهانه انجام می‌دهیم و حتی یک ریال از دارایی‌های بازنشستگان را در قالب استقراض، آینده‌فروشی نکرده‌ایم.

موسوی تاکید کرد: در حالی که اگر مثل سابق ادامه می‌دادیم اکنون دو برابر مقادیر پرداخت شده، بدهکار بودیم. یعنی بیش از ۲۳۰ هزار میلیارد تومان باید بدهی به جا می‌گذاشتیم که تأثیر این بدهی و ناترازی بر تورم و زندگی مردم غیرقابل انکار بود.

سازمان تأمین‌اجتماعی اعلام کرد: پرداخت حقوق مرداد ماه بازنشستگان مطابق ماه‌های پیشین از بیستم مرداد ماه و با پرداخت مستمری بخش اول بازنشستگانی که نام خانوادگی آنان با حرف “الف” شروع می‌شود؛ آغاز خواهد شد و مستمری بخش دوم بازنشستگان با حرف “الف” نیز روز ۲۱ مرداد ماه پرداخت خواهد شد.

پرداخت حقوق مرداد ماه بازنشستگان تا ۳۱ مرداد و بر اساس حروف الفبا طبق جدول ذیل انجام خواهد شد و بازنشستگان همکار سازمان تأمین‌اجتماعی آخرین گروه از بازنشستگان خواهند بود که در روز ۳۱ مرداد ماه حقوق خود را دریافت می‌کنند.

گفتنی است پرداخت حقوق ماهانه به بازنشستگان، ازکارافتادگان و بازماندگان واجد شرایط، یکی از تعهدات اصلی بلندمدت سازمان تأمین‌اجتماعی است و در این بخش، در حال حاضر بالغ بر ۳ میلیون و ۸۸۰ هزار خانوار، ماهانه از این سازمان حقوق دریافت می‌کنند

حقوق-بازنشستگان

قرار بود، ظرف دو سه روز بعد از واریز مستمریِ ماه قبل (تیرماه)، مبلغ یک میلیون تومان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به حساب بازنشستگان واریز شود، اما نیمی از ماه گذشته و هنوز یک میلیون تومان مبلغ متناسب‌سازی واریز نشده است.

پیش از این، معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری از واریز ماهانه یک میلیون تومان متناسب‌سازی تا زمان صدور احکام اصلاحی به صورت علی الحساب خبر داده بود. وی اعلام کرده بود که هیچ مشکلی در اجرای این طرح با واریز مبالغ از سوی سازمان برنامه و بودجه وجود ندارد و بعد از تامین منابع مالی این اقدام صورت می‌گیرد.

جمعی از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری از عدم واریز یک میلیون تومان مبلغ متناسب‌سازی خبر دادند و گفتند: قرار بود، ظرف دو سه روز بعد از واریز مستمریِ این ماه، مبلغ یک میلیون تومان متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان واریز شود، اما نیمی از ماه گذشته و هنوز یک میلیون تومان مبلغ متناسب‌سازی واریز نشده است.

پیشتر معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری از واریز ماهانه یک میلیون تومان متناسب‌سازی تا زمان صدور احکام اصلاحی به صورت علی الحساب خبر داده بود.

وی اعلام کرده بود که هیچ مشکلی در اجرای این طرح با واریز مبالغ از سوی سازمان برنامه و بودجه وجود ندارد و بعد از تامین منابع مالی این اقدام صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: مطالباتی که گفته می‌شود همان مطالبات انباشته شده است که ما حتما پیگیری می‌کنیم. دولت اراده‌اش بر این است که مطالبات صندوق‌های بازنشستگی را پرداخت کند. کما این که در سنوات گذشته هم دولت کریمانه به این موضوع پرداخت و تقریبا بالغ بر ۲۲۰ همت تسویه بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی را داشتیم و سایر صندوق‌ها هم به همین شکل بخش قابل توجهی از مطالب‌شان را اخذ کردند.

اما همواره به لحاظ اجرای احکامی که در بودجه سنواتی پیش‌بینی می‌شود باز دوباره تکالیفی را برای صندوق‌ها ایجاد می‌کنند که لاجرم دولت باید به صورت سنواتی مطالبات صندوق ها پرداخت و الا صندوق‌ها دچار مشکل خواهند شد.

منبع: اقتصادآنلاین
کدخبر: 333327

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین