اختصاصی گسترش نیوز؛
متقاضیان مسکن ملی در آستانه خوشبختی | بازار مسکن تا نوروز ۱۴۰۴ سامان می گیرد
بازار مسکن کشور در ماههای اخیر با چالشهای متعددی روبرو بوده و هنوز دولت جدید نتوانسته است طرحی جامع و مشخص برای بهبود شرایط کنونی و حمایت از متقاضیان طرحهای مسکنی ارائه دهد. متقاضیان نهضت ملی مسکن خواستههای روشنی از مسئولان دارند که نه تنها منطقی، بلکه برآمده از نیازهای واقعی جامعه است. در این میان، یکی از راهکارهای کلیدی که میتواند مسیر توسعه را هموارتر کرده و به حل مشکلات این بخش کمک شایانی کند، هوشمندسازی امور مرتبط با حوزه مسکن است. به باور بسیاری از کارشناسان، استفاده از فناوریهای نوین و سامانههای هوشمند، نه تنها شفافیت و نظارت را در فرآیندها افزایش میدهد، بلکه با تسریع در اجرای پروژهها و بهینهسازی منابع، میتواند تأثیر قابلتوجهی بر پیشرفت طرحهای مسکنی داشته باشد.
گسترش نیوز - سهیل مافی: سامانههای هوشمند در پیشبرد طرحهای بزرگ مسکنی نقشی کلیدی و غیرقابل انکار دارند. این سامانهها با ارائه قابلیتهایی چون مدیریت متمرکز دادهها، شفافیت در فرآیندها، و بهبود نظارت و کنترل، تأثیرات مثبت متعددی به همراه دارند.
سامانههای هوشمند، اطلاعات مرتبط با اراضی، قراردادها، پیشرفت پروژهها، و تخصیص منابع را به صورت شفاف و قابل دسترس ارائه میدهند. این شفافیت، امکان نظارت دقیقتر را فراهم کرده و از بروز فساد و سوءاستفاده در پروژهها جلوگیری میکند.
این سامانهها با تجزیه و تحلیل دادههای جامع و بهروز، امکان برنامهریزی دقیقتری را در اختیار مسئولان و مدیران قرار میدهند. اطلاعاتی مانند نیازهای واقعی بازار مسکن، پیشرفت پروژهها، و منابع مالی موردنیاز به صورت لحظهای در دسترس است و میتواند در بهینهسازی تصمیمات نقش مهمی ایفا کند.
هوشمندسازی، امکان رصد دقیقتر تخصیص منابع و ارزیابی عملکرد پروژهها را فراهم میکند. این موضوع باعث میشود از هدررفت منابع انسانی و مالی جلوگیری شده و پروژهها با کارایی بیشتری اجرا شوند. با هوشمندسازی فرآیندها، متقاضیان مسکن به راحتی میتوانند اطلاعات مربوط به پروژههای در حال اجرا، وضعیت ثبتنام، و اولویتبندی تخصیص واحدهای مسکونی را مشاهده کنند. این امر به کاهش سردرگمی مردم و افزایش اعتماد عمومی کمک میکند.
در نمایشگاه تراکنش ایران، از برخی از سامانه های هوشمند مربوط به حوزه مسکن و املاک رونمایی شد که تحسین بازدیدکنندگان را در پی داشت. مدیران از قابلیت های و کارآمدی این سامانه ها برای کمک به طرح های بزرگ مسکنی سخن گفتند و برنامه های آتی خود را نیز شرح دادند.
در این رستا گفت و گویی با مهدی منصوری، مدیرکل مرکز توسعه فناوری و هوشمندسازی سازمان ملی زمین و مسکن انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
سامانهای برای کمک به طرح های مسکنی
مهدی منصوری در خصوص رونمایی از سامانه های جدید زمین و مسکن و میزان تاثیرگذاری آن ها بر بازار گفت: در طرح تحول دیجیتال و بنا بر تصمیم نهایی مرکز توسعه فناوری، طرح هایی را در جهت خدمترسانی هوشمند به مردم در نظر گرفتیم. سامانه های فعلی در استانهای مختلف کشور و در ادارات راه و شهرسازی مورد استفاده قرار گرفته و بازخوردهای خوبی نیز دریافت کردیم. سامانه های قدیمی مشکلات فراوانی داشت و کارکرد مثبتی از آنها گزارش نشد.
او ادامه داد: برای سال جدید سامانه های مکانمحور را در اولویت قرار دادیم که میتواند کمک شایانی به بحث استعلام سوابق مالکیت های دولتی افراد کند. این سامانه مبتنی بر سیستمهای هوشمند فرآیندهای کسب و کار است که میتواند اثرگذاری مثبتی را برای ما به همراه داشته باشد.
منصوری افزود: سامانه داشبورد مدیریتی دیگر سامانهای محسوب می شود که توسط مرکز توسعه فناوری و هوشمندسازی تعبیه شده است. در گذشته، اطلاعات مربوط به اراضی کشور و پروژههای نهضت ملی مسکن به صورت فایلهای اکسل مدیریت میشد که کارایی و دقت لازم را نداشت. اکنون با انجام ارزیابیهای دقیق، این دادهها در قالب یک سامانه جامع و یکپارچه سازماندهی شده است. این سامانه بهمنظور بهبود مدیریت و تسهیل دسترسی، برای استفاده ادارات دولتی طراحی و در دسترس قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: سامانه داشبورد این امکان را فراهم میکند تا در جلسات شورای استانها، برنامهریزیهای دقیقتری در خصوص داده های مربوط به طرح مسکن ملی صورت گیرد. سامانه مرکز تماس خدمات الکترونیکی سازمان، دیگر سامانه جدیدی به حساب میآید که در طرح تحول دیجیتال سازمان توسعه فناوری به جمعبندی نهایی در رابطه با آن دست پیدا کردیم و حالا برای نهادها و ادارات قابل بهرهبرداری است.
تا نوروز ۱۴۰۴ یک سامانه جدید اضافه میکنیم
مدیرکل مرکز توسعه فناوری و هوشمندسازی سازمان ملی زمین و مسکن تاکید کرد: این سامانه در وهله اول برای کاربران استانی راهاندازی شده است که به صورت گویا و هوشمند به افراد سرویسدهی می کند. در بخش ارتباط با مردم نیز کارهای خوبی در این سامانه ترتیب داده شده است که در صورت نامهنگاریهای لازم با سازمان مذکور، سهولت بیشتری در این میان انجام میگیرد.
منصوری در ادامه به گسترش نیوز گفت: سامانه مدیریت پروژه های مسکن، دیگر طرح مهم ما است که تا نوروز ۱۴۰۴ در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. همانطور که استحضار دارید، سازمان ملی مسکن در نقش متولی زمین در حریم و محدوده شهرها ایفای نقش میپردازد و امر تامین زمین برای پروژه های ملی مسکن را به نوعی تسهیل میکند. موضوع تامین زمین برای قانون جوانی جمعیت و همچنین طرح نهضت ملی مسکن در این چارچوب انجام میشود.
او در پایان اضافه کرد: سامانه مدیریت پروژههای مسکن برای ارائه گزارشات مالی دقیق بسیار مناسب است و میزان پیشرفت طرحها و همینطور مبالغ صرفشده در قراردادها را به بهترین شکل ممکن روشنسازی میکند. ما با ارائه این گونه سامانهها میتوانیم ضمن کمک به طرح های حوزه مسکن، توانمندیها و ظرفیت های داخلی را در امر دیجیتال و هوشمندسازی به معرض نمایش بگذاریم. لازم به ذکر است که تمامی این سامانه ها توسط متخصصان داخلی ایجاد شده و بومیسازی را در دستور کار خود قرار دادیم.
در صورت تمایل به پیگیری اخبار روز حوزه مسکن و آخرین تحولات در بازار اجاره، سرویس راه و مسکن پایگاه خبری گسترش نیوز را دنبال کنید.
ارسال نظر