|

معرفی محبوب‌ ترین خودروهای بازار ایران در دهه ۷۰ + جزئیات

سه دهه پیش، خودروهایی تولید می‌شدند که اکنون تنها خاطراتشان باقی مانده است. محبوب‌ترین خودروهای بازار ایران در دهه ۷۰ شمسی کدام‌ها بودند؟

اقتصاد

سه دهه پیش که بازار خودرو ایران در حال برداشتن نخستین گام‌های توسعه و پیشرفت بود، خودرو غالب خیابان‌های ایران، پیکان بود و ژیان و بعضی از مردم هم که جیب پرتری داشتند، نیسان ماکسیما و زانتیا سوار می‌شدند. در آن زمان می‌توانستید با چند هزار تومان ناقابل (در نوع خودش زیاد بود) صاحب یک دستگاه پیکان شوید، اما حالا برای خرید باید به آگهی های ۱.۵ میلیارد تومانی آن نگاه کنید.

معرفی محبوب‌ترین خودروهای بازار ایران در دهه ۷۰ شمسی

اگر نگاهی به پلتفرم‌های درج آگهی مثل دیوار نگاهی بیندازید، متوجه می‌شوید که قیمت برخی از خودروهای نوستالژیک دهه ۷۰ شمسی، امروزه از قیمت خودروهای صفرکیلومتر بازار هم گران‌تر هستند. برای مثال یک دستگاه پیکان جوانان که دهه ۷۰ با بودجه ۱۲ هزار تومانی قابل خرید بود، حالا تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان آگهی می‌شود.

اگر متولد دهه ۷۰ به قبل باشید، حتما به کرات سوار پیکان، رنو ۵ و حتی ژیان شده‌اید و می‌دانید که لذت و صفای سواری گرفتن از آن‌ها چقدر بوده است. در این مطلب از گجت نیوز، سراغ ۱۰ خودرو قدیمی و خاطره انگیز رفته‌ایم تا شما را با بهترین ماشین‌های دهه ۷۰ شمسی آشنا کنیم.

۱۰. بی ام و ۵۱۸ اتاق E۱۲

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

آلمانی‌ها در سال ۱۹۷۲ میلادی از یک خودرو جذاب به نام بی ام و ۵۱۸ اتاق E۱۲ رونمایی کردند و تولید آن را تا سال ۱۹۸۱ میلادی ادامه دادند. پیش از اینکه انقلاب شود، این محصول به ایران آمد و به خاطر طراحی خاص و سواری نرم و مطلوب، با استقبال مشتریان همراه شد. قیمت این خودرو در حال حاضر از ۱۱۰ میلیون تومان شروع می‌شود و تا ۲ میلیارد تومان در بعضی موارد ادامه می‌یابد.

۹. نیسان پاترول

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

نیسان پاترول نه تنها امروز، بلکه سه دهه پیش هم محبوب دل‌ها بوده و یکی از پرفروش‌های بازار ایران به حساب می‌آمده است. این آفرودر ژاپنی با توان بالا، از دهه ۵۰ میلادی در حال تولید بوده و نفس‌های آخرش را در ۲۰۱۰ میلادی کشید.

شرکت پارس خودرو که امروز در حال تولید سهند و اطلس است، سال ۱۳۶۵ شمسی موفق به مونتاژ سومین نسل از نیسان پاترول شد. توانمندی‌های این خودرو آفرودی باعث شد تا عملکرد خوب گیربکس و کابین جادار آن مورد توجه علاقه‌مندان به بیراهه نوردی قرار بگیرد. البته مصرف سوخت پاترول زیاد و سیستم تعلیق آن خشک بود، اما برای دهه ۷۰ شمسی یک شاسی بلند محبوب به شمار می‌رفت.

۸. مرسدس بنز W۱۲۳

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

شرکت آلمانی مرسدس بنز به مدت ۱۱ سال، خط تولید خودرو W۱۲۳ را زنده نگه داشت و این محصول را تبدیل به یکی از موفق‌ترین بنزهای دنیا کرد. از سال ۱۳۵۸ شمسی تا ۱۳۶۶، واردات آن به ایران ادامه داشت و با فرا رسیدن انقلاب و برچیده شدن نمایندگی‌های رسمی مرسدس در کشور، وارداتش متوقف گردید.

مرسدس بنز W۱۲۳ چون به واسطه دانشجویان به ایران آمده بود، به بنز دانشجویی معروف شد و به خاطر ایمنی بالا و کیفیت خوب و امکانات مدرن، با استقبال مشتریان مواجه شد. در صورتی که طرفدار محصولات خودروسازان آلمان هستید و از کیفیت، امنیت و ماندگاری بالای آن‌ها لذت می‌برید، می‌توانید W۱۲۳ را با قیمت حدودی ۲۴۰ میلیون تومان بخرید.

۷. فولکس قورباغه‌ای

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

بعد از اینکه جنگ جهانی دوم به پایان رسید، فردیناند پورشه برای اینکه یک خودرو ارزان قیمت به مردم آلمان هدیه دهد، فولکس قورباغه‌ای را طراحی و تولید کرد. البته اصل تولید و عرضه این خودرو به دوران حکومت هیلتر باز می‌گردد، زیرا او خواستار تولید یک ماشین اقتصادی برای قشر متوسط شهروندان آلمانی بود.

از سال ۱۳۳۲ شمسی، سفارش خرید این خودرو که به فولکس واگن بیتل یا فولکس واگن سوسکی معروف بود، ارسال شد و چون قیمت مقرون به صرفه، مصرف سوخت مناسب و مقاومت خوبی در برابر ضربه داشت، با استقبال مشتریان مواجه شد. پیش از آنکه پیکان به شهرت و فروش بالایی در ایران برسد، فولکس بیتل، پرفروش‌ترین محصول بازار بود.

۶. زانتیا

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

خودروسازان فرانسوی سهم بسزایی در رشد و پیشرفت صنعت خودرو ایران دارند. زانتیا یکی از محصولات مهم فرانسوی‌ها بود که از سال ۱۹۹۳ تولید آن در این کشور آغاز شد و تا ۲۰۰۱ همچنان روی خط تولید قرار داشت. همچنین فیس لیفت این خودرو در سال ۱۹۹۸ به بازار آمد و از سال ۱۳۸۹ شمسی هم وارد بازار ایران گردید.

این خودرو مجهز به امکانات مناسب و سیستم تعلیق منحصربه‌فردی بود که مورد توجه خاص مشتریان قرار گرفت. البته بعدا با ورود سایر فرانسوی‌ها به بازار از جمله مزدا ۳ و رنو مگان، از محبوبیت زانتیا کاسته شد، اما امروز همچنان شاهد استفاده از این سدان محبوب فرانسوی هستیم که نشان دهنده ماندگاری و دوام بالای آن است.

هم اکنون قیمت این خودرو از در آگهی‌ها از ۸۵ میلیون تومان آغاز می‌شود و مدل‌های ۱۳۸۹ آن تا ۴ میلیارد تومان قیمت گذاری شده‌اند. البته بعید است که کسی برای یک زانتیا قدیمی ۴ میلیارد تومان هزینه کند، زیرا اگر هدف سواری گرفتن باشد، خودروهای صفرکیلومتر کره‌ای و ژاپنی زیادی در بازار ایران با این نرخ حضور دارند.

۵. نیسان ماکسیما

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

مونتاژ نیسان ماکسیما همچون نیسان پاترول در کارخانه پارس خودرو بین سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱ شمسی انجام می‌شد. این سدان کشیده و سایز بزرگ، در دو نسخه اتومات و دستی وارد بازار شد و مورد استقبال دوستداران خودروهای ژاپنی قرار گرفت.

علت توقف تولید نیسان ماکسیما، امکانات رفاهی و ایمنی حداقلی و مصرف سوخت بالا بود و همین‌ها باعث شد قدری از چشم مردم بیفتد. پارس خودرو این محصول را با قیمت اولیه ۳۳ میلیون تومان روانه بازار کرد و در زمان حضورش به عنوان گران‌ترین خودرو مونتاژی به شمار می‌رفت.

۴. دوو سیلو

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

هنوز هم که هنوز است، دوو سیلو در خیابان‌های ایران رویت می‌شود. این ماشین کره‌ای بادوام که اولین یاد و خاطره آن به سال ۱۳۷۵ باز می‌گردد، تا سال ۱۳۸۴ شمسی در ایران تولید می‌شد. سیلو رقیب جدی و سرسختی برای پژو ۴۰۵ و سمند بود و ضمن برخورداری از استهلاک پایین و دوام فنی بالا، معایبی مثل فقدان کیسه هوا و سیستم ترمز ضعیف داشت.

حداقل قیمت این خودرو در آگهی‌های دیوار، ۱۰۰ میلیون تومان است و بعضی از فروشندگان تا ۴۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری کرده‌اند. به نظر شما دوو سیلو ارزش خرید دارد؟

۳. ژیان سیتروئن

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

گل سرسبد خودروهای نوستالژیک ایران، پیکان است که هنگام عرضه، ۱۷ هزار تومان قیمت داشت. رقیب اصلی و جدی این خودرو محبوب، ژیان بود که با نرخ ۱۲ هزار تومان به فروش می‌رسید. اولین مدل ژیان‌ها را سایپا در اواخر دهه ۴۰ شمسی تولید کرد که بر پایه پلتفرم سیتروئن cv۲ بود.

همزمان با آغاز سال ۱۳۵۳ شمسی، تولید ژیان متنوع‌تر و پررونق شد و حتی وانت ژیان به سبک محصولات امروزی به بازار عرضه گردید. از مهم‌ترین مزایای ژیان باید به سیستم تعلیق منحصربه‌فردش اشاره کرد که عبور از پیچ و خم‌های جاده را میسر می‌ساخت.

۲. رنو ۵

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

دو خودرو پیکان و رنو ۵ در طرح‌های جایگزینی خودروهای فرسوده ایران خودرو، برای صاحبان خود سودآوری زیادی به ارمغان آوردند و هنوز هم برخی نمونه‌ها در بازار دیده می‌شوند. رنو ۵ که یکی از هاچبک‌های کوچک و پرطرفدار ایرانی به حساب می‌آید، از سال ۱۹۷۲ میلادی به خط تولید اضافه شد و سایپا در ۱۳۵۵ شمسی موفق به مونتاژ آن شد.

اولین قیمتی که برای این خودرو تعیین شد، ۲۵ هزار تومان بود. یکی از نخستین خودروهایی که با سپر پلاستیکی به بازار آمد، رنو ۵ بود و از آن به بعد، سپرهای این چنینی تبدیل به یک استاندارد در صنعت خودرو ایران شد. آمار فروش این هاچ بک مینی تا سال ۱۹۸۰ میلادی در فرانسه، بیش از ۶۶۶ هزار دستگاه بود.

سایپا تا سال ۱۳۷۸، نسخه‌های مختلفی از رنو ۵ را راهی بازار کرد و سپس شرکت پارس خودرو با خرید امتیاز تولید این هاچبک، مدل‌های جدیدتری تولید کرد که مهم‌ترین آن‌ها، سپند بود.

۱. پیکان

محبوب ترین خودروهای بازار ایران در دهه 70 شمسی

بی‌شک بهترین و نوستالژیک ترین خودرویی که اغلب ایرانی‌ها یک مرتبه صاحب آن بوده‌اند، پیکان است. برادران خیامی از شرکت ایران ناسیونال، تولید پیکان را از سال ۱۳۴۶ شمسی آغاز کردند و پروسه تولید را تا سال ۱۳۸۴ ادامه دادند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که پیکان، فیس لیفت یک خودرو انگلیسی به نام هیلمن هانتر یا آرو است که یک دهه بعد از تولید در این کشور به ایران آمد. اولین قیمت پیکان در ایران ۱۳ هزار تومان بود. هم اکنون نرخ درج شده در برخی آگهی‌ها از ۷۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان متغیر است و بعضی از فروشندگان هم ۱.۵ میلیارد تومان آگهی کرده‌اند.

منبع: گجت نیوز
کدخبر: 345801 امیر خیرخواهان

ارسال نظر

 

آخرین اخبار