|

گفتگوی اختصاصی گسترش نیوز ؛

خیانت به ایران زیر سایه ۲ کشور همسایه

کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفت: هنوز اثر واردات سیب زمینی در بازار مشاهده نمی‌ شود و قیمت‌ ها به نرخ مصوب نرسیده است. متاسفانه شعارهایی که می شنویم و داده می شود با عملکرد واقعی که می بینیم بسیار متفاوت است. واردات سیب زمینی باید قبل از اعلام عمومی در بازار اشباع شود. قیمت‌ ها در بازار براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌ شود. البته این به این معنا نیست که فروشندگان بتوانند هر قیمتی را اعمال کنند، اما از آنجا که قیمت عمده‌ فروشی در مبدا بالا است، این موضوع بر قیمت مصرف‌ کننده نیز اثر می‌ گذارد.

اقتصاد

گسترش نیوز - سارا سمیع شمسقیمت سیب زمینی در بهمن ماه به اوج خود رسید و در برخی موارد حتی با کمبود سیب زمینی در بازار مواجه شدیم. به دنبال این اتفاق دولت تصمیم به واردات سیب زمینی از ترکیه و پاکستان گرفت و این تصمیم در جهت کنترل قیمت‌ ها و جلوگیری از فشار بر مصرف‌کنندگان انجام شد. در این راستا مرتضی معتمد، معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، اعلام کرد که سیب‌ زمینی‌ های وارداتی با قیمت مصوب در میادین و مناطق پر رفت‌ و آمد عرضه می شود و این اقدام در جهت تنظیم بازار و جلوگیری از نوسانات شدید قیمتی صورت گرفته است.

از طرفی، برخی کارشناسان حوزه کشاورزی و نمایندگان مجلس نسبت به این سیاست دولت برای تنظیم بازار ابراز نگرانی کردند. آن‌ ها معتقدند که واردات گسترده می‌تواند به ضرر کشاورزان داخلی تمام شود و باعث کاهش انگیزه تولید در سال‌ های آینده شود. مخالفان واردات بر این باورند که دولت باید به جای واردات، سیاست‌هایی برای حمایت از تولید داخلی و کاهش هزینه‌ های کشت و برداشت در نظر بگیرد. از سمتی دیگر، برخی تحلیلگران اقتصادی واردات را یک راهکار موقتی می‌ دانند که در شرایط بحرانی می‌تواند به تعادل بازار کمک کند. اما آن‌ها هشدار می‌ دهند که اگر این سیاست به درستی مدیریت نشود، ممکن است به وابستگی به واردات و تضعیف تولید داخلی منجر شود.

در همین راستا خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در گفتگو با اسدالله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی به بررسی حواشی مربوط به قیمت سیب زمینی و همچنین وضعیت بازار میوه در آستانه ماه رمضان  و عید نوروز پرداخته است که در ادامه می خوانیم.

اسدالله-کارگر

واردات سیب زمینی به بازار شعار است

اسدالله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در گفت‌ و گو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز درباره وضعیت بازار سیب زمینی و اثر واردات آن از پاکستان و ترکیه به بازار گفت: هنوز اثر واردات سیب زمینی در بازار مشاهده نمی‌ شود و قیمت‌ ها به نرخ مصوب نرسیده است. متاسفانه شعارهایی که می شنویم و داده می شود با عملکرد واقعی که می بینیم بسیار متفاوت است. واردات سیب زمینی باید قبل از اعلام عمومی در بازار اشباع شود . ای کاش ابتدا محصولات به میزان کافی وارد و در بازار عرضه می‌ شد، سپس درباره آن اطلاع‌ رسانی صورت می‌ گرفت. متاسفانه این روند رعایت نمی‌ شود و نتیجه آن، عدم تحقق وعده‌ ها و گمراهی مردم است. این شرایطی که درباره سیب زمینی می بینیم درست مثل این است که از نانوایی ها بخواهند بدون تامین گندم برای مردم نان بپزند.

قیمت‌ گذاری سیب زمینی در بازار بر چه اساسی است؟

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با اشاره به اینکه هنوز قیمت مصوبی برای سیب‌ زمینی و پیاز اعلام نشده است، گفت: قیمت‌ ها در بازار براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌ شود. البته این به این معنا نیست که فروشندگان بتوانند هر قیمتی را اعمال کنند، اما از آنجا که قیمت عمده‌ فروشی در مبدا بالا است، این موضوع بر قیمت مصرف‌ کننده نیز اثر می‌ گذارد. برای جلوگیری از هرگونه اجحاف، توصیه ما بر این است که خریدها از عمده‌ فروشان با فاکتور رسمی انجام شود تا در صورت لزوم قابل پیگیری باشد.

کارگر درباره تاثیر تقارن ماه رمضان و عید نوروز بر بازار میوه ادامه داد: در ماه رمضان معمولا میزان تقاضا برای میوه کاهش می‌ یابد به این دلیل که مردم کمتر فرصت مصرف میوه دارند. بنابراین، نگرانی خاصی درباره افزایش قیمت‌ ها در این بخش وجود ندارد. در ایام نوروز نیز در صورتی که عرضه کافی باشد، جهش قیمتی شدیدی اتفاق نخواهد افتاد.

اثر صادرات بر افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی درباره افزایش قیمت برخی اقلام میوه، از جمله کیوی به ۱۵۰ هزار تومان در مقطعی از سال جاری گفت: یکی از دلایل این افزایش، صادرات بیش از حد مجاز این محصولات بود. وقتی تقاضای خارجی بالا باشد و نرخ ارز افزایش یابد، فروشندگان تمایل بیشتری به صادرات پیدا می‌ کنند که این موضوع بر قیمت داخلی تأثیر می‌ گذارد. باید ابتدا فراوانی کالا در بازار داخلی ایجاد شود و سپس اجازه صادرات داده شود. اگر تولید به اندازه کافی باشد و بازار داخلی اشباع شود، قیمت‌ ها نیز متعادل خواهد شد.

کارگر در پایان به خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز گفت: کشف قیمت باید به درستی انجام شود و فروشندگان عمده نیز ملزم به ارائه فاکتور رسمی باشند. تنها در این صورت است که می‌ توان نظارت دقیق‌تری بر بازار داشت و از افزایش غیر منطقی قیمت‌ ها جلوگیری کرد. اگر چه به گفته دولت واردات محصولات کشاورزی نظیر سیب‌ زمینی انجام شده، اما هنوز اثری از آن در بازار احساس نمی‌ شود و قیمت‌ها به نرخ مصوب نرسیده است. باید تامین نیاز داخلی بازار در اولویت قرار گیرد تا بازار به تعادل برسد و نوسانات قیمتی کنترل شود.

کدخبر: 347191 سارا سمیع شمس
  • ناشناس ارسالی در

    میدونی مردم ایران خیلی خیلی خیلی بدبخت هستند

  • ناشناس ارسالی در

    قیمت بالای سیب زمینی هم به ضرر قشر عظیم فقیر جامعه است.
    آب منابع این ملت را استفاده کنند تا که چی صادر کنند؟

ارسال نظر

 

آخرین اخبار