|

قیمت مسکن تخت گاز گرفت

سال گذشته، بازار مسکن با بحران‌های فراوانی روبه‌رو بود. نوسانات اقتصادی کوچک‌ترین تغییرات را در این بازار ایجاد می‌کرد و نرخ تورم مسکن به‌طور مداوم تحت تأثیر این تغییرات قرار می‌گرفت. این نوسانات باعث می‌شد که قیمت‌ها در بازار مسکن به‌طور مداوم بالا و پایین بروند و هیچ ثباتی در روند افزایش قیمت‌ها دیده نمی‌شد.

اقتصاد

 در ماه‌های پایانی سال، روند تورم تغییرات مثبتی را تجربه کرد و به تدریج نرخ تورم کاهش یافت. در آخرین ماه سال، تورم ماهانه بخش مسکن به عدد دو درصد رسید و این نشان‌دهنده تعدیل نسبی قیمت‌ها بود. همچنین، نرخ تورم اجاره‌بها نیز که همواره هم‌راستا با قیمت مسکن حرکت می‌کرد، شاهد کاهشی مشابه بود. به این ترتیب، با پایان سال گذشته، برآوردها نشان می‌دهد که متوسط قیمت هر مترمربع خانه در تهران به حدود ۱۱۰ میلیون تومان رسیده بود.

در نتیجه، با کاهش تورم در ماه‌های پایانی سال، امیدهایی برای آرامش نسبی در بازار مسکن ایجاد شد. این کاهش تورم نه‌تنها به متقاضیان مسکن که در پی خرید خانه بودند، کمک کرد، بلکه برای مستأجران نیز تغییرات مثبتی به همراه داشت، چرا که اجاره‌بها تحت تأثیر این کاهش قرار گرفت. اما همچنان پرسش‌های زیادی درباره تداوم این روند کاهشی وجود دارد. بازار مسکن در ایران به دلیل عوامل متعددی همچون تغییرات اقتصادی، سیاست‌های دولتی، و بحران‌های جهانی همواره در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد و نمی‌توان با اطمینان گفت که این روند کاهشی ادامه خواهد داشت.

در اسفند ماه سال گذشته، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ۳۱۵.۷ رسید که نسبت به ماه گذشته ۳.۳ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۲.۵ درصد افزایش داشته است. به این ترتیب شاخص قیمت مصرف‌کننده همچنان افزایشی بوده است.

با این حال در سالی که گذشت، بازار مسکن از سایر بازارها عقب ماند و با کمترین تقاضا وارد سال جدید شد. تورم مسکن در ماه‌های گذشته با کاهش همراه شده است که به معنای کاهش آهنگ رشد قیمت مسکن است. با این حال علت این پدیده چیست؟

پس از حملات متقابل ایران و رژیم صهیونیستی در سال گذشته، بازار مسکن در رکود عمیق‌تری فرو رفت. با این حال، پس از به ثبات رسیدن منطقه، بازار مسکن جان تازه‌ای گرفت و معاملات به جریان افتاد. به این ترتیب تورم مسکن بار دیگر افزایشی شد. با این حال، با جهش قیمت طلا و دلار، تقاضا از بازار مسکن به سمت بازارهای موازی حرکت کرد و تورم مسکن از بهمن‌ماه بار دیگر کاهشی شد.

روند بازار مسکن در اسفند سال گذشته نیز به همین شکل بود؛ قیمت‌ها در بازار طلا و ارز، به‌ویژه در قطعات سکه به شکل بی‌سابقه‌ای جهش کرد و تقاضا در بازارهای موازی به بالاترین حد خود رسید. به این ترتیب بازار طلا با بیشترین بازدهی و بازار مسکن با کمترین بازدهی سال ۱۴۰۳ را سپری کردند.

افزایش-قیمت-مسکن

تورم مسکن در اسفند ماه سال گذشته به ۲ درصد رسید

ضریب اهمیت مسکن در اسفند سال گذشته با عدد ۳۳.۹۶ واحد اعلام شد که مشابه بهمن و دی ماه سال قبل بوده و تغییری نکرده است. شاخص مسکن در اسفند نیز به عدد ۳۰۰.۶ واحد رسید که نسبت به بهمن‌ماه رشد ناچیزی کرده است.

تورم مسکن اما در اسفندماه کاهش یافت و به عدد دو درصد رسید. این در حالی است که این شاخص در بهمن سال گذشته ۲.۶ درصد اعلام شده بود.

تورم نقطه به نقطه نیز در آخرین ماه از زمستان سال گذشته کاهشی بود و به عدد ۳۷.۱ درصد رسید. این شاخص در بهمن سال پیش، با عدد ۳۷.۶ درصد به ثبت رسیده بود.

همچنین تورم سالانه مسکن در اسفند‌ماه به عدد ۴۰.۳ درصد رسید. این در حالی است که این شاخص در بهمن ۴۰.۸ درصد بود که از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در آخرین ماه از سال ۱۴۰۳ حکایت دارد.

قیمت مسکن در طول یک سال ۳۴.۷ درصد رشد کرد

شاخص تورم مسکن که در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ با عدد ۲۲۳.۱ واحد به ثبت رسیده بود، در اسفند ماه همان سال به عدد ۳۰۰.۶ واحد رسید. بنابراین قیمت مسکن از فروردین تا اسفند سال گذشته ۳۴.۷ درصد رشد کرده است.

به این ترتیب، بررسی‌ها نشان می‌دهد متوسط قیمت هر متر مسکن که در فرودین ۱۴۰۳ طبق آمار بانک مرکزی ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان اعلام شده بود در اسفندماه همان سال، به متری ۱۰۹ میلیون ۹۸۶ هزار تومان رسیده است. گفتنی‌ست، این محاسبات، براساس شاخص قیمت مسکن، تورم اعلام شده از سوی مرکز آمار و با قیمت پایه فروردین‌ماه ۱۴۰۳ انجام شده است.

نرخ-تورم-۱

تورم سالانه اجاره ۴۰.۸ درصد اعلام شد

ضریب اهمیت اجاره مسکن در اسفند ماه سال قبل با عدد ۳۳.۶۰ واحد اعلام شد که مشابه ماه بهمن بوده و تغییری نداشته است. شاخص اجاره نیز در ماه اسفند به عدد ۳۰۰ واحد رسید که نسبت به بهمن‌‌ماه رشد کرده است. این شاخص در بهمن با عدد ۲۹۴.۱ واحد اعلام شده بود.

تورم ماهانه اجاره مسکن در اسفندماه سال ۱۴۰۳ اما به عدد دو درصد رسیده بود؛ این در حالی است که این شاخص در بهمن ۲.۶ درصد بود. به این ترتیب میزان تورم اجاره مسکن نیز برابر با تورم مسکن کاهش یافته است.

همچنین تورم سالانه اجاره نیز مشابه تورم مسکن بوده و با عدد ۴۰.۳ درصد اعلام شده است. تورم اجاره در بهمن سال گذشته نیز ۴۰.۸ درصد بوده که از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در آخرین ماه از سال ۱۴۰۳ حکایت دارد.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 350340 سهیل مافی
  • میثم ارسالی در

    بازار مسکن با این قیمتها رونق نمیگره.
    چند درصد از جامعه توان خرید ملک باا ین قیمتها و دارد؟!

ارسال نظر