|

قائم‌مقام رئیس خانه کشاورز در گفت‌وگو با گسترش‌نیوز:

گفتم برنج وارداتی، آلوده است سرزنش شدم

به اعتقاد قائم‌مقام خانه کشاورز انتقال اختیارات وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت در مجموع تصمیم خوبی است اما باید به درستی انجام شود.

گسترش‌نیوز: انتقال اختیارات بازرگانی از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت چه پیامدهای مثبت و منفی به دنبال خواهد داشت؟ جامعه کشاورزی و نمایندگان آنها در سازمان‌های مختلف دراین‌باره چگونه فکر می‌کنند؟ برای یافتن پاسخ سوال خود با قائم‌مقام خانه کشاورز، عنایت اله بیابانی به گفت‌وگو نشستیم.

BIABANNNNNNNNN.jpg

عنایت‌الله بیابانی اظهارکرد: تولید و بازرگانی فرق دارند. وزارت کشاورزی متولی تولید است و همیشه گفته‌ایم که نباید این‌قدر خودخواه باشیم که بگوییم برای حفظ منافع تولیدکننده، واردات نداشته باشیم. وقتی یک وزارتخانه هم متولی تولید باشد و هم بازرگانی، فرآیند تولید متزلزل می‌شود و هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده گرفتار خواهند داشت. خوشبختانه تنوع اقلیمی لازم برای تولید مستمر را داریم اما اگر سیاست حمایتی و نظارتی وجود نداشته باشد دچار تزلزل می‌شویم.

وی در تشریح منظور بیشتر منظور خود افزود: در نبود سیاست نظارتی گفته‌شده، هم‌زمان با تولید تعدادی از بازرگانان (بازرگانی که تا حد زیادی از نوع دلالی است) واردات انجام می‌دهند. در گذشته هم این اتفاق افتاد و ما را به خاطر صحبتی که دراین‌باره داشتیم سرزنش کردند چون گفته بودیم بخشی از برنج وارداتی، آلوده است. وقتی نظارت نباشد همین اتفاق می‌افتد و برنج آلوده با برنج خوب ایرانی ترکیب می‌شود و به مردم فروخته می‌شود.

قائم‌مقام خانه کشاورز در ادامه افزود: اگر جهاد کشاورزی مقدار تولید را بر اساس سرانه مصرف مشخص کند و وزارت صمت بر کمبود و واردات آن نظارت کند شاهد این اتفاقات نخواهیم بود و نه تولیدکننده و نه مصرف‌کننده، متضرر نخواهند داشت. بنابراین انتقال بخش بازرگانی به وزارت صمت اتفاق خوبی است. آنچه گفته شد در زمینه شکر، میوه و حوزه‌های دیگر صادق است و در همه جای دنیا به همین شکل عمل می‌کنند. به باور من اتفاق خوبی افتاده است اما مشروط بر این‌که نظارت بر واردات به‌خوبی انجام شود.

برخی بر این اعتقاد هستند که صمت به‌محض بروز مشکل به واردات رو می‌آورد. عنایت‌الله بیابانی در رابطه با این نگرانی اظهارکرد: این مشکل و نگرانی هم راهکار خاص خودش را دارد. میزان تولید محصولی مثل گندم کاملاً مشخص است. البته ما هم قیمت‌گذاری گندم را مناسب نمی‌دانیم. هزینه‌های تولید باید محاسبه شود و قیمت‌گذاری به شکلی انجام شود که به نفع کشاورز باشد و او را به ادامه کار تشویق کند. در این صورت است که تولید داخلی به اشتغال‌زایی کمک می‌کند و موجب حفظ منافع ملی خواهد شد. امروزه بسیاری از کشورها تولیدکننده گندم هستند بااین‌حال محصولی مثل گندم با امنیت غذایی در ارتباط است و ما باید تولید داخلی را پایدار نگه داریم.

کدخبر: 60266

ارسال نظر