|

در گفت‌وگوی گسترش‌نیوز با نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تشریح شد:

چرا گوشت قرمز ارزان نمی‌شود؟

دامداران دام سبک و سنگین، بیشترین هزینه را می‌کنند اما سود افزایش قیمت شیر و محصولات دیگر، نصیب دلال و کارخانه‌دار می‌شود نه دامدار و کشاورز.

گسترش‌نیوز: دامداران و تولیدکنندگان گوشت قرمز بر این اعتقاد هستند که نرخ خرده‌فروشی گوشت، واقعی نیست و باید بین ۱۵ تا ۱۳ هزار تومان کاهش یابد چون نرخ خرید دام زنده از دامداران در سال جدید، به شدت کاهش یافته است. دلیل این فاصله و تعلل در قیمت‌گذاری جدید چیست؟ برای یافتن پاسخ سوال خود با نماینده فلاورجان و نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به گفت‌وگو نشتیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

mosavilargani.jpeg

نظارت ضعیف و سودی که نصیب دلال می‌شود

ناصر موسوی لارگانی اظهار کرد: به نظر می‌رسد که وزارت صمت و تعزیرات حکومتی، بازار را به حال خود رها کرده‌اند. نه فقط در بازار گوشت، بلکه در رابطه با بسیاری از اقلام موردنیاز مردم، مثل لبنیات شاهد این وضعیت هستیم. عدم نظارت باعث شده است که هر کسی به میل خودش بفروشد. به‌هرحال به محض افزایش نرخ ارز، نرخ همه‌چیز به صورت لحظه‌ای، افزایش می‌یابد اما وقتی نرخ ارز کاهش پیدا می‌کند هیچ کاهش قیمتی اتفاق نمی‌افتد.

صمت ورود کند

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه اظهارکرد: دامداران دام سبک و سنگین بیشترین هزینه را می‌کنند اما سود افزایش شیر و محصولات دیگر، نصیب دلال و کارخانه‌دار می‌شود نه دامدار و کشاورز. درحال‌حاضر نرخ هر کیلو دام سبک بین ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان است اما گوشت به نرخ صد هزار تومان و حتی بیشتر به‌دست مردم می‌رسد. وزارت صمت باید به این موضوع ورود کند و حق مردم را بگیرد.

لازم به ذکر است که چندی پیش، رئیس سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در مصاحبه با گسترش‌نیوز اظهارکرده بود که تعدیل نرخ گوشت مستلزم قیمت‌گذاری جدید است و این کار هنوز انجام نشده است. نماینده فلاورجان در این رابطه اظهارکرد: این نوع صحبت‌ها واقعا عجیب است و مرا ناراحت می‌کند. این نوع استدلال‌ّها کودکانه است. وقتی تخلف صورت می‌گیرد شما موظف به حمایت از مصرف‌کنندگان هستید. نباید مسئولیت خود را به گردن سازمان‌های دیگر بیندازید و یک تخلف آشکار را نادیده بگیرید. قیمت‌گذاری از آسمان انجام نمی‌شود. مسئولان سازمان‌های مربوطه قیمت‌گذاری کنند.

وی در ادامه افزود: بازار واقعا افسارگسیخته شده است. چند روز پیش شهروندی از قهدریجان تماس گرفته می‌گفت و که قبلا در این شهر، روزانه ۱۰ راس دام سنگین، ذبح می‌شد و فورا به فروش می‌رسید اما الان به علت گرانی، یک راس هم فروخته نمی‌شود. اگر وزارت صمت، تعزیرات و سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان و متولیان دیگر به داد مردم نرسد پس چه کسی باید این کار را انجام دهد.

گفته می‌شود که واردات و منافع واردکنندگان هم در واقعی نشدن نرخ گوشت قرمز، نقش دارد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دراین‌باره اظهارکرد: در جریان محاکمه واردکنندگان متخلف گوشت، بسیاری از مردم افسوس می‌خوردند که چرا باید در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که پایه‌های صندلی مسئولان آن بر خون شهدا استوار است چنین تخلفاتی داشته باشیم؟ چرا بازرس، رئیس و معاون یک اداره، ارزاق موردنیاز مردم و گوشتی که با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد شده است که موجب رضایتمندی مردم شود را به نرخ آزاد در بازار آزاد بفروشند.

وی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: مقام معظم رهبری سال گذشته به صراحت فتوا دادند واردات کالایی که در کشور تولید می‌شود حرام شرعی است. متاسفانه یک عده سودجو و رانت‌خوار فقط به فکر خود و منافع خود هستند و به‌جای کشور و رونق تولید و اشتغال‌، فقط جیب خود را می‌بیینند.

کدخبر: 63716

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین