|

تولید گوشت در کشور به ثبات رسید

دبیر شورای تامین دام کشور با اشاره به وضعیت خوب تولید گوشت در کشور گفت: جمعیت دام سبک کشور درحال‌حاضر ۶۳ میلیون راس است و با زایش پائیزی، ۱۸ میلیون راس دام به این جمعیت اضافه خواهد شد.

گسترش‌نیوز: منصور پوریان با اشاره به اینکه تولید دام اعم سبک و سنگین از جمله مزیت‌های مهم بخش کشاورزی کشور است گفت: طبق آمار و اطلاعات موجود جمعیت دام سبک کشور درحال‌حاضر ۶۳ میلیون راس است و بدون شک با زایش پائیزی، ۱۸ میلیون راس دام به این جمعیت اضافه خواهد شد.

وی همچنین اظهارکرد: مراتع کشور در شرایط حاضر توان کشش تعداد دام موجود را ندارد از اینرو ضرورت ایجاب می‌کند بازار مناسبی برای عرضه این میزان تولید فراهم شود.

دبیر شورای تامین دام گفت: سال گذشته پیشنهاد شد به ازای واردات سه کیلوگرم گوشت گوسفندی یک کیلوگرم دام زنده از کشور صادر شود.

وی افزود: این پشنهاد به منظور کمک به تولید داخل و تولید‌کنندگان دام پرواری به خصوص در بخش سبک مطرح شده بود.

پوریان بیان کرد: پروژه مدنظر از فروردین تا تیرماه سال گذشته در کشور عملیاتی اما به دلیل موج گرانی‌ها و بروز مشکل در بازار گوشت قرمز متوقف شد.

وی ضمن اشاره به اینکه وضع تولید دام نسبت به گذشته بسیار متفاوت است، گفت: کشور امروز با افزایش تولید، حجم و ترافیک دام در بخش دامداری‌های پرواری حتی داشتی و سنتی روبه روست.

دبیر شورای تامین دام افزود: برای مثال نرخ هرکیلوگرم گوشت گوسفندی در استرالیا هفت دلار و این نرخ در مغولستان و دیگر کشورهای سی.آی. اس پنج دلار است.

وی با اشاره به اینکه نرخ تمام شده تولید گوشت قرمز در کشور بسیار بالاست، اظهارکرد: بهترین راهکار در بخش دام سبک اینکه با واردات گوشت بره منجمد با نرخ مناسب در برابر، دام زنده روی ریل صادرات قرار گیرد چرا که کشورهای زیادی در دنیا هستند که حاضرند برای دام و گوشت ایرانی پول خوبی پرداخت کنند.

پوریان تصریح کرد: خوشبختانه به لطف بارش‌های سال گذشته و امسال مراتع پر بار و به تبع زایش‌های خوبی در بین جمعیت دام سبک کشور اتفاق افتاده است.

وی گفت: متاسفانه دام‌ها روی دست دامدارها در اقصی نقاط کشور مانده و باید برای این مازاد تولید چاره اندیشی اساسی کرد.

دبیر شورای تامین دام افزود: گوشت قرمز به‌صورت منجمد و گرم از کشورهای سی. آی.اس و مغولستان همچنان به کشور وارد و با نرخ مصوب در اختیار فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای مصرف عموم قرار می‌گیرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مرغوبیت دام سبک ایران بسیار بالاست، یادآورشد: همان طوری که واردات گوشت قرمز در حال انجام است اجازه دهند دام زنده تولید داخل نیز صادرشود.

منبع: تسنیم

کدخبر: 71071

ارسال نظر