|

در‌گفت‌و‌گوی گسترش‌نیوز با نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران مطرح شد:

تاثیر مستقیم تورم بر زندگی اجاره‌نشینان

نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران معتقد است تدابیر لازم برای رفاه مستاجران در نظر گرفته نشده است .

گسترش‌نیوز: اجاره بهای پاییز امسال نسبت به سال گذشته ۳۱.۱ درصد افزایش داشته، موضوعی که بر نگرانی بسیاری از مستاجران دامن زده است. حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران در رابطه با این موضوع به گسترش نیوز می‌گوید: اجاره بها در نیمه دوم سال ۹۸ نسبت به نیمه اول سال سیر نزولی داشته است.

hesamoghbaeii.jpg

او ادامه می‌دهد: اوج رشد قیمت‌ها در تابستان و فصل جابه جایی‌ها است که از ابتدای خرداد آغاز و تا پایان شهریور ادامه دارد، و در ماه‌های دیگر اجاره بهای راکد را پیش رو داریم.

عقبایی با اشاره به اینکه اصلی‌ترین دلیل بالا رفتن اجاره بها نرخ تورم است در این زمینه توضیح داد: در سال جدید هم با توجه به اینکه تورم عمومی داریم و از نظر روانی مردم را تحت الشعاع قرار می‌دهد، بر قیمت اجاره بها تاثیر خواهد گذاشت.

وی با انتقاد از بی‌تدبیری مسئولان امر در پیش برد این مسئله ادامه داد: مسکن یکی از نیازهای اولیه هر فرد و خانواده است. اما متأسفانه تدابیر لازم در این زمینه اتخاذ نشده است. چراکه اگر تا پیش از این تصمیمات صحیحی را در این زمینه اتخاذ می‌کردند، اکنون مستأجران با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم نمی‌کردند.

نایب‌رئیس اول اتحادیه املاک تهران با اشاره به اینکه راه‌های برون‌رفت وجود دارد، اما در طولانی مدت اثربخش هستند ادامه داد: یکی از راه‌های برون‌رفت از این موضوع که بارها بر آن تأکید داشتیم تولید مسکن استیجاری است که جامه عمل به آن پوشانده نشد. ارائه تسهیلات زیر ۴ درصد به مستأجران از دیگر راه‌هایی بود که همچنان محقق نشده است. همچنین افزایش حقوق کارگران و کارمندان با توجه به تورم که متناسب با اجاره‌بها در نظر گرفته شود تا بتوانند اجاره‌بهای مازادی که براثر تورم به وجود آمده را جبران کنند از دیگر راه‌های برون‌رفت از این معضل به شمار می‌آید.

او در خاتمه اضافه کرد: امید می‌رود که اجاره‌بها در بهار آینده کمتر از ۱۰ درصد باشد. امید داریم که تورم بیش از این نشود چراکه تأثیر مستقیمی بر شاخص اجاره بها و سایر قیمت‌ها دارد. اگر تورم ۳۰و ۴۰ درصد باشد بی‌تأثیر در اجاره‌بهای سال آینده نیست. کنترل تورم از آن دست مقولاتی است که باید به آن پرداخته می‌شد، اما متاسفاته چنین برنامه هایی در دستور کار قرار نگرفت.

کدخبر: 85920

ارسال نظر