|

سقف وام کرونا چقدر است و چند ضامن می‌خواهد؟

براساس اعلام وزارت کار در خصوص پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب‌و‌کارهای زیان‌دیده از کرونا مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده است و پرداخت تسهیلات به بنگاه‌ها از اوایل خرداد ماه شروع می‌شود.

اقتصاد سقف وام کرونا چقدر است و چند ضامن می‌خواهد؟

پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب‌و‌کارهای آسیب دیده از کرونا از جمله سیاست‌های وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاه‌ها و صیانت از نیروهای کار است و بر این اساس ۱۳رسته شغلی که اسامی آنها به‌تازگی از سوی کارگروه اقتصادی مقابله با کرونا به‌روزرسانی شده و بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش‌فرمایی هستند، می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه کارا kara.mcls.gov.ir از تسهیلات حمایتی کرونا بهره‌مند شوند.

فارغ از این ۱۳ رسته شغلی، وزارت کار یک میلیون کارگاه دارای شماره و ثبت شده، با ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر و نیروی انسانی آسیب دیده از کرونا را شناسایی و با ارسال پیامک، مشمول مصوبه دریافت تسهیلات کرونایی اعلام کرده است. عیسی منصوری - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار - در گفت‌وگو با «ایسنا» مبنای اصلی پرداخت تسهیلات کرونا را وجود شاغل بیمه شده در بنگاه دانسته و می‌گوید: نیروی کار در این بنگاه‌ها نباید اخراج شده یا برای گرفتن بیمه بیکاری به صندوق بیمه بیکاری معرفی شده باشد، اگر نیروی کار تعدیل‌شده و برای گرفتن بیمه بیکاری مراجعه کرده باشد مشمول دریافت تسهیلات نخواهد شد. وی با اشاره به ۱۳ گروه شغلی مشمول دریافت تسهیلات می‌گوید: کارفرمایانی که به آنها پیامک ارسال شده در صورت تمایل می‌توانند در سامانه کارا ثبت‌نام کنند ولی کارفرمایانی که مشمول این رسته‌ها بوده و برای آنها پیامک ارسال نشده است، در مراحل بعدی باید منتظر ارسال پیامک از سوی وزارت کار باشند.

معاون اشتغال وزیر کار می‌گوید: آنطور که پیش‌بینی کرده‌ایم پرداخت تسهیلات به این دسته واحدها از ابتدای خرداد آغاز می‌شود که مبلغ آن برای بنگاه‌هایی که فعال بوده و تعطیل نشده‌اند، به ازای هر نیروی انسانی شاغل بیمه شده ۱۲ میلیون تومان وام و برای بنگاه‌هایی که به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شده‌اند به ازای هر نفر شاغل بیمه شده ۱۶ میلیون تومان است. به گفته منصوری، برای بنگاه‌های با نیروی شاغل کمتر از ۵۰ نفر، ۷۰ درصد از تسهیلات جهت پرداخت دستمزد و ۳۰ درصد به‌عنوان سرمایه در گردش در نظر گرفته شده اما در بنگاه‌های بزرگتر، ۵۰ درصد تسهیلات به پرداخت دستمزد و ۵۰ درصد به‌عنوان سرمایه در گردش اختصاص یافته است.

شرط دریافت وام کرونا چیست؟

بنگاه‌هایی مشمول دریافت تسهیلات قرار می‌گیرند که از سال گذشته تاکنون فعال بوده، نیروهای کار خود را تعدیل نکرده و کارگران آنها از بیمه بیکاری استفاده نکرده باشند. بنگاه‌هایی که کد کارگاهی از سازمان تامین اجتماعی داشته باشند می‌توانند این تسهیلات را دریافت کنند. این بنگاه‌ها پس از تایید اطلاعات و استمرار اشتغال آنها از سوی تامین اجتماعی، توسط ستاد ملی کرونا برای پرداخت تسهیلات حمایتی انتخاب و معرفی می‌شوند ولی اگر ارتباط بیمه‌ای با تامین اجتماعی نداشته باشند، مشمول دریافت تسهیلات حمایتی نمی‌شوند.

مبلغ وام کرونا چقدر است؟

در کارگاه‌هایی که مستقیم از کرونا لطمه دیده و به اجبار تعطیل شده‌اند، مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام به ازای هر نیروی انسانی اختصاص می‌یابد و در واحدهای کسب‌و‌کاری که فعال بوده، تعطیل نشده و غیر مستقیم از کرونا آسیب دیده‌اند، مبلغ ۱۲ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.

نرخ سود تسهیلات و مدت بازپرداخت

نرخ سود تسهیلات ۱۲ درصد بوده و مراحل پرداخت آن به کارفرمایان از ابتدای خرداد ماه و به‌تدریج صورت می‌پذیرد. دوره بازپرداخت تسهیلات پس از یک دوره تنفس از مهرماه امسال و به مدت دو سال است و وثایقی که برای دریافت تسهیلات توسط بانک‌ها دریافت می‌شود، متفاوت و با ارائه سفته و معرفی ضامن خواهد بود.

سقف وام کرونا چقدر است و چند ضامن می‌خواهد؟

تسهیلات حمایتی کرونا از ۱۲ میلیون تومان تا ۲۰۰ میلیون تومان است که برای دریافت تسهیلات تا سقف ۱۲ میلیون تومان، ارائه سفته توسط متقاضی کافی است اما تسهیلات ۱۲ تا ۴۸ میلیون تومانی سفته متقاضی و یک ضامن می‌خواهد. برای تسهیلات ۴۸ تا ۱۲۰ میلیون تومانی علاوه‌بر سفته فرد متقاضی، دو ضامن و برای تسهیلات ۱۲۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی علاوه بر سفته سه ضامن نیاز است. برای دریافت تسهیلات بیش از ۲۰۰ میلیون تومان هم، ارائه تضمین از سوی صندوق ضمانت و ارائه وثایق متعارف به تشخیص بانک الزامی است.

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 99176

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین