وابستگی عراق به ایران بیشتر میشود
کمبود شدید گاز در عراق و تعهد به کاهش تولید نفت از سوی این کشور، عراق را بیش از گذشته به ایران وابسته میکند.
در حالی عراق هر ساله در تامین برق مورد نیاز خود دچار مشکل است که اخیر با تعهد به کاهش تولید نفت در اوپک پلاس و در نتیجه کاهش تولید گاز، بر چالش کمبود برق این کشور افزوده شده است.
عراق مجموعا توان تولید ۱۶ تا ۱۸ گیگاوات برق را دارد که این میزان در گرمای ۵۰ درجه تابستان به هیچ وجه پوشش دهنده نیاز این کشور به برق را نمیدهد.
از سوی دیگر عراق بعنوان یکی از اعضای اوپک، متعهد به کاهش تولید نفت است و این درحالیست که عراق در ماههای گذشته چندان پایبندی به این توافق نداشته اما با فشارهای اوپک پلاس ملزم به کاهش تولید نفت شده است.
در این بین زمانی چالش کمبود برق در عراق عمیقتر میشود که این کشور در پی کاهش تولید نفت، اجبارا افت تولید گازهای همراه به منظور تولید برق را نیز متحمل خواهد شد. عراق متعهد شده تا پایان ماه آگوست به تعهد ۱۰۰ درصدی در کاهش تولید نفت پایبند شود.
از سویی دیگر درحالحاضر، ایران ۱.۲ گیگاوات برق عراق را تامین میکند که این موضوع همیشه باعث دلخوری واشنگتن از بغداد شده است.
اما کمبود انرژی برق در عراق شوخی بردار نبوده و سبب بروز بحرانهای اجتماعی و سیاسی شدیدی شده است. گفتنی است اخیرا مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق با بحرانهای سیاسی ناشی از کمبود برق دست و پنجه نرم میکند به ویژه این بحرانها زمانی پُررنگ تر شد که دو معترض عراقی در جریان اعتراضات به کمبود شدید برق کشته شدند. اما همچنان الکاظمی دولتهای قبل را مقصر بحران کنونی کمبود برق میداند.
ولی نکته دیگری که سیاسیون عراقی را مشغول به خود کرده، سیگنالهای منفی واشنگتن درباره تداوم وابستگی عراق به انرژی ایران است. از این رو در ماه جاری الکاظمی قرار است در سفر به ایالات متحده در این باره نیز با امریکا گفتوگو کند.
اما از نظر کارشناسان انرژی، نه تنها وابستگی عراق به انرژی ایران در اثر تحریمهای امریکا کاهش نخواهد یافت، بلکه با تداوم کاهش تولید نفت این کشور، ایران تا ۱۰ سال آینده در بازار انرژی عراق، بیرقیب خواهد ماند. ولی این موضوع همت مسئولان کشورمان را در جهت کسب هرچه بیشتر سهم از بازار انرژی عراق را میطلبد.
ارسال نظر