|

چند درصد از آب کشور اسراف می شود؟

اسراف ۶۲ درصد از آب مصرفی کشور در نگاه اول ما را به این سو هدایت می‌کند که ارزش این مایع حیات در کشور هیچ تناسبی با ارزش واقعی آن ندارد.

تاکید رهبر معظم انقلاب بر جلوگیری از «رفتار مسرفانه» مصرف آب در کشور و بیان این نکته که اسراف آب ضربه به منافع ملی است، می‌تواند نقطه عطفی در تغییر نگرش همه ارکان جامعه به این مایع حیات تلقی شود.

اهمیت آب به عنوان یکی از اصلی‌ترین نیاز‌های موجودات بعد از هوا، برای زنده ماندن بر روی کره زمین بر هیچ کس پوشیده نیست.

این روز‌ها خبر بحران کم آبی در کشور، موضوعی مورد بحث است. با توجه به بحران کم آبی در ایران صرفه جویی در مصرف آب و یادگیری روش‌های صرفه جویی در مصرف آب بسیار حائزاهمیت است. هر شهروند و مسئول می‌تواند با آگاهی به میزان تاثیر خود در مدیریت مصرف آب، در حلِ بحران کم آبی در کشور، نقش به‌سزایی داشته باشد. 

به استناد آمار‌های منتشر شده، به طور متوسط در سطح کشور سالانه حدود ۹۸.۳ میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود که ۴۴ میلیارد مترمکعب از این مصرف عظیم از منابع سطحی و ۵۲ میلیارد متر مکعب نیز از منابع آب زیرزمینی تأمین می‌شود.

با توجه به آمار مصرف آب در کشور، سالانه ۸۸.۷ میلیارد متر مکعب از این میزان در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، از طرفی ۸.۳ میلیارد متر مکعب از میزان یاد شده نیز برای تأمین نیاز آشامیدنی مردم استفاده شده و ۱.۳ میلیارد متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعتی کشور است.

بر این اساس اگر نگاهی به میزان هدر رفت آب در ۳ بخش کشاورزی، شرب و صنعتی داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که میزان قابل توجهی از آب مصرفی سالانه هدر می‌‎رود و به نوعی اسراف می‌شود.

اسراف ۶۲ درصد از آب مصرفی کشور در نگاه اول ما را به این سو هدایت می‌کند که ارزش این مایع حیات در کشور هیچ تناسبی با ارزش واقعی آن ندارد.

بر این اساس ارزش ریالی آب اسراف شده، سالانه تنها در بخش شرب کشور که فقط ۸ درصد مصارف را در بر می‌گیرد، ۴ هزار ۱۹۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

ضرورت تغییر روش‌های آبیاری در بخش کشاورزی برای مصرف بهینه آب

رمضانعلی سنگدوینی با اشاره به راهکار‌های احیای ارزش آب، گفت: با توجه به اینکه کشور در وضعیت خشکسالی البته نه به معنای قحطی، به سر می‌برد، مصرف بهینه آب باید در دستور کار همگان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مصرف کنندگان آب شرب باید صرفه جویی‌های لازم را داشته باشند، ادامه داد: حدود ۹۵ درصد آب شرب در بخش صنعت و کشاورزی استفاده می‌شود لذا باید در اینباره جداسازی اتفاق افتد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه در بخش کشاورزی از آبیاری‌ها به روش غیر نوین استفاده می‌شود که این مهم باعث هدر رفت بیش اندازه آب می‌شود.

سنگدوینی عنوان کرد: آبیاری‌ها به روش سنتی مصارف بالایی دارند که باعث از بین رفتن منابع زیر زمینی و منابع بالا دستی می‌شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تا زمانیکه روش‌های آبیاری در بخش کشاورزی از سنتی به نوین تغییر نکند، شاهد مصرف بی رویه آب خواهیم بود.

وی با بیان اینکه دولت باید در اینباره به کشاورزان کمک کند تا آن‌ها ترغیب شوند، اظهار کرد: دولت می‌تواند با ارائه وام‌های کم بهره بلندمدت به کشاورزان شیوه آبیاری کشاورزان را تغییر دهد.

سنگدوینی با اشاره به موضع پساب ها، در پایان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم پساب را در بخش صنعت استفاده کنیم می‌توانیم در مصرف بهینه آب به کشور کمک کنیم.

 

منبع: میزان
کدخبر: 252281

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین