|

صادرات گاز ۲ برابر شد

مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش صادرات گاز به کشور‌های همسایه را داشتیم.

انرژی صادرات گاز ۲ برابر شد

مجید چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران موضوعات زیر را در جمع خبرنگاران مطرح کرد.

تولید پارس جنوبی ۴۵ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد

چگنی: پارسال جمع گاز تحویلی به شبکه حدود ۲۶۹ میلیارد مترمکعب بوده که امسال به پیش بینی می‌شود ۲۷۸ میلیارد مترمکعب گاز به شبکه تحویل دهیم. این افزایش تولید، با بهره‌برداری از ردیف اول فاز ۱۱ در نیمه دوم و ردیف‌های باقیمانده فاز ۱۴ پارس جنوبی تا پایان امسال محقق خواهد شد.

میدان پارس جنوبی امسال بالغ بر ۴۵ میلیون مترمکعب افزایش تولید گاز خواهد داشت. همچنین با بهره‌برداری از طرح‌های گازرسانی در حال اجرا در سطح کشور، بهره‌مندی جمعیت شهری از گاز طبیعی به ۹۹ درصد و جمعیت روستایی به بیش از ۸۵ درصد خواهد رسید.

آغاز ساخت اولین مینی ال ان جی کشور از امسال

چگنی: امسال اولین مینی ال ان جی کشور با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و فولاد مبارکه قرار است احداث شود.

همچنین دومین پارک گوگردی کشور پس از پالایشگاه شهید هاشمی نژاد در عسلویه راه اندازی خواهد شد.

صنعت گاز باید هوشمند شود

چگنی: برای بهینه‌سازی مصرف باید به سمت هوشمندسازی در صنعت گاز برویم. شرکت گاز برنامه‌ریزی کرده تا با هوشمندسازی کنتور‌های گاز و ادامه طرح اصلاح موتورخانه‌های خانگی و تجاری، به بهینه‌سازی مصرف گاز در کشور کمک کند.

۲۷ هزار مشترک در طرح بهینه‌سازی موتورخانه‌ها ثبت نام کرده اند که تاکنون، ۱۶ هزار موتورخانه بخش خانگی و ۸ هزار موتورخانه بخش تجاری بهینه‌سازی شده اند. مقدمات عرضه گاز در بورس پارسال به اتمام رسید و مصوبه هیئت دولت برای اجرای این طرح دریافت شده است.

صادرات گاز دو برابر شده است

صادرات گاز پارسال مجموعا ۱۷ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال ۹۹ دو برابر شده است. به طور میانگین ۲۰ میلیون مترمکعب به عراق صادرات کرده ایم که اکنون، ۳۵ میلیون مترمکعب است. صادرات به ترکیه باید ۱۰ میلیارد مترمکعب باشد، اما حدود ۹ میلیارد صادرات به این کشور را داشتیم.

مذاکرات برای افزایش انتقال گاز به ترکیه برای تهیه زیرساخت‌های فنی و تمدید قرارداد با این کشور نیز در حال انجام است. در مورد عراق، آن‌ها درخواست تمدید قرارداد دارند و در حال مذاکره هستیم. در سفر اخیر وزیر برق عراق به ایران، کارگروه مشترکی برای این موضوع تشکیل شده است.

رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: هیچ گزینه انتقال گازی در اطراف ایران اقتصادی نیست؛ ظرفیت بالایی برای انتقال گاز به کشور‌های همسایه مثل پاکستان و افغانستان داریم و همسایه‌ها باید سوآپ گازی که اقتصادی‌تر است را در نظر بگیرند، زیرا خط لوله تاپی یکی از غیراقتصادی‌ترین برنامه هاست.

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 260801

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین