|

سکه مسیرش را از دلار جدا کرد

دوازدهمین روز تیرماه، دلار راه افزایشی را در پیش گرفت ولی سکه امامی مسیر متفاوت و کاهشی را طی کرد. روز شنبه، اسکناس آمریکایی ۹۰ تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۲۵ هزار و ۱۴۰ تومان رسید. با وجود رشد قیمت دلار، سکه امامی ۳۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۰ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان رسید.

بانک و بیمه

به گفته فعالان، بی‌توجهی سکه نسبت به افزایش قیمت دلار تحت‌تاثیر سه عامل قرار داشت: اول، ماندن اونس طلا زیر محدوده هزار و ۸۰۰ دلار، دوم، انتظار برای کاهش تقاضای سکه در دوران اوج‌گیری کرونا و سوم، حباب مثبتی که پیرامون این فلز گرانبها وجود داشت.

این عوامل به اندازه‌ای قدرت داشتند که افزایش قیمت دلار را بی‌اثر کردند. البته برخی سکه‌بازان عنوان کرده‌اند که در صورت برگشت اسکناس آمریکایی به بالای محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی، آنها بار دیگر در موقعیت خرید قرار خواهند گرفت. با این حال، رشد دیروز دلار محدود بود و اطمینان خاطر زیادی را برای خریداران بازار ایجاد نکرد. در واقع رشد اسکناس آمریکایی توام با تردید بود و در‌صورتی‌که ادامه پیدا نکند، می‌تواند زمینه‌ساز ورود فروشندگان جدید به بازار شود. در مقابل، رفتن دلار به بالای محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان، انتظارات افزایشی در بازار ارز را فعال‌تر خواهد کرد.

به گفته فعالان، مهم‌ترین عاملی که در روز شنبه زمینه‌ساز افزایش قیمت دلار شد، افزایش میزان تقاضا برای حواله درهم بود. حواله درهم روز شنبه نزدیک به ۲۰ تومان رشد داشت و در حوالی محدوده ۶ هزار و ۸۸۰ تومان معامله شد. عده‌ای از فعالان نیز باور داشتند بازار در برابر شکست مرز ۲۵ هزار تومانی مقاومت ‌کرد و برخی از معامله‌گران تمایل داشتند که این مرز را به‌عنوان حمایت جدید بازار معرفی کنند.

 اثر اونس بر قیمت سکه

اونس طلا در آخرین روز هفته بازارهای جهانی توانست کمی افزایش قیمت را تجربه کند و در نزدیکی محدوده هزار و ۷۹۰ دلاری بسته شود. با این حال، سکه‌بازان بیشتر روی این موضوع مانور کردند که طلا توان شکست سطح هزار و ۸۰۰ دلار را از خود نشان نداده و به همین دلیل، توان قرار گرفتن در مسیر صعودی را ندارد. عده‌ای از معامله‌گران سکه حتی عنوان می‌کردند، ناتوانی اونس طلا برای شکست مرز هزار و ۸۰۰ دلاری، می‌تواند زمینه‌ساز ورود دور جدیدی از فروشندگان به بازارهای جهانی شود؛ در‌صورتی‌که روز دوشنبه اونس طلا در مسیر صعودی قرار بگیرد، می‌تواند موقعیت ذهنی معامله‌گران را به سوی رشد قیمت‌ها تغییر دهد.

برخی از معامله‌گران اعتقاد داشتند که سکه‌بازان در روز ابتدایی هفته توجه چندانی به روند قیمت اونس طلا و دلار نداشتند. از نظر آنها، عامل تعیین‌کننده برای معامله‌گران بازار احتمال افزایش تعطیلی‌های وابسته به افزایش شیوع دوباره کرونا بود. استان تهران بار دیگر از لحاظ شیوع کرونا در منطقه قرمز گرفته و احتمال تعطیلی طلا‌فروش‌ها و سکه‌فروشان موجب ‌شد که این گروه‌ها تمایل زیادی برای خرید در روز شنبه نداشته باشند. در صورت وقوع تعطیلات کرونایی، جشن‌های مناسبتی محدودتر می‌شود و در نتیجه تقاضا در بازار طلا و سکه کاهش پیدا می‌کند. به‌نظر می‌رسد روز شنبه تا حدی سکه‌بازان به‌دلیل چنین نگرانی‌هایی دست به خرید نزدند.

حباب سکه امامی روز پنج‌شنبه نزدیک به ۳ درصد بود. در واقع در آخرین روز هفته گذشته، فلز گرانبهای داخلی در بازار نزدیک به ۳ درصد بالاتر از ارزش ذاتی خود معامله می‌شد.

روز شنبه، با افزایش قیمت دلار و بی‌توجهی سکه به این اتفاق، حباب سکه کاهش یافت و به محدوده یک درصدی وارد شد. می‌توان گفت افت سکه در روز شنبه کمک کرد که قیمت این فلز گرانبها طبیعی‌تر شود. این موضوع به آن معناست که از امروز، نوسانات دلار می‌تواند با سرعت بیشتری در روند قیمت سکه منعکس شود.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 183611
  • ناشناس ارسالی در

    عجب اقتصاد عجیب الخلقه ای داریم که شبیه به هیچ یک از اقتصادهای جهان نیست گویا یک شترگاوپلنگ من درآوردی است که هیچ قانون علمی اقتصادی را تبعیت نمیکند !!! بالاخره کی اقتصاد ایران در جهت منافع مردم اصلاح و روندی علمی و طبیعی به خود خواهد گرفت ؟!...

ارسال نظر