|

در گفت‌وگوی گسترش‌نیوز با یک اقتصاددان مطرح شد:

ردپای ترس در مصوبه بورسی جدید

پیمان مولوی گفت: طبق آخرین مصوبه معاون اول رئیس‌جمهور، برای آزادسازی سهام شناور شرکت‌ها به انتقال قدرت مدیریتی نیاز نیست. این به آن معناست که از یک طرف علاقه‌مند هستیم که از طریق بورس تامین سرمایه کنیم و از طرف دیگر حاضر به تغییر سیستم مدیریت دولتی نیستیم و از این کار می‌ترسیم.

بورس

اثرات مثبت و منفی بورس به سوال و دغدغه‌ بسیاری از شهروندان تبدیل شده است. رونق ناگهانی بورس و اقبال مردم به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را باید به فال نیک گرفت؟ آیا در مجموع می‌توان مردم را به سرمایه‌گذاری در این بازار تشویق کرد؟ برای یافتن پاسخ این سوال با یکی از اقتصاددانان کشور به گفت‌وگو نشستیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

استفاده ابزاری یا موتور محرکه توسعه

پیمان مولوی اظهارکرد: حضور شرکت‌های قوی در بازار سرمایه باعث رشد بورس و اقتصاد می‌شود. شرکت‌های استارتاپی فعال در حوزه دیجیتال به واسطه رشد اقتصاد الکترونیک و دیجیتال در ایران و جهان رشد خواهند کرد. البته در بعضی حوزه‌ها هم، رشد قیمت‌ها و سودآوری شرکت‌ها متوازن نیست. در مجموع استفاده خوب از ظرفیت بورس، خروجی خوبی برای سیاست‌گذار خواهد داشت اما باید دید که آیا سیاست‌گذاران می‌خواهند و می‌توانند از این فرصت استفاده کنند؟ آیا بورس را به مسیر توسعه پایدار رهنمون می‌کنند یا صرفاً دنبال استفاده ابزاری از آن هستند؟ رسیدن به هدف دوم، مستلزم استفاده از عقلانیت و درک ظرفیت‌های بازار سرمایه است اما اگر بورس را صرفاً دستاویزی ابزاری بدانند به توسعه پایدار منجر نخواهد شد. بازار سرمایه می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد ایران داشته باشد. در صورت اصلاح اقتصاد می‌توان امیدوار بود به نقطه‌ای که انگلستان از ۳۰۰ سال قبل در پیش گرفته است رسید.

یک بام و دوهوای بورس

درحال‌حاضر دولت نگاه ابزاری به بازار سرمایه دارد یا واقعا آن را ظرفیتی برای توسعه اقتصادی می‌بیند؟ پیمان مولوی در پاسخ این سوال به خبرنگار گسترش‌نیوز گفت: طبق آخرین مصوبه معاون اول رئیس‌جمهور، برای آزادسازی سهام شناور شرکت‌ها به انتقال قدرت مدیریتی نیاز نیست. این به آن معناست که از یک طرف علاقه‌مند هستیم که از طریق بورس تامین سرمایه کنیم و از طرف دیگر حاضر به تغییر سیستم مدیریت دولتی نیستیم و از آن می‌ترسیم. به نظر من این رویکرد درست نیست. اگر قرار به واگذاری شرکت‌های دولتی است قاعدتاً مدیریت هم باید به سرمایه‌گذاران آن شرکت‌ها واگذار شود.

افزایش ارزش دارایی‌ها به واسطه تورم

آیا وضعیت کنونی بورس را می‌توان آینه وضعیت اقتصادی کشور و به‌ویژه تولیدکنندگان آن دانست؟ پیمان مولوی در پاسخ این سوال گفت: «اقتصاد کشور در ۸ سال گذشته رشد نکرده است. این موضوع جدیدی نیست اما باید پرسید که در این شرایط اقتصادی به‌جز تورم می‌توان نتیجه دیگری را انتظار داشت؟ تورم به معنای فزونی گرفتن تقاضا از عرضه است و خود را در ارتباط با همه دارایی‌ها نشان می‌دهد. حمایت از بخش بورس بیشتر از بازارهای دیگر (ملک و طلا) است بنابراین شاهد تورم بیشتری در این بخش هستیم. اگر به بازارهایی که نرخ تورمی بالایی دارند نگاهی بیندازید متوجه می‌شوید که با یک اتفاق طبیعی سروکار داریم. در کشورهای دیگر هم وقتی تورم به اوج می‌رسد بازار سرمایه به موازات آن رشد می‌کند. به همراه تورم، ارزش دارایی‌ها و اموال و تجهیزات شرکت‌ها افزایش پیدا می‌کند. از طرف دیگر در شرایط تحریم‌ها، بخشی از این دارایی‌ها (به خصوص ماشین‌آلات مربوط به حوزه‌هایی مثل پتروشیمی‌ها و صنایع دارویی) غیرقابل جایگزین هستند. بنابراین می‌توان گفت که افزایش ارزش سهام شرکت‌ها طبیعی است چون شاهد تورم هستیم».

کدخبر: 111641 شاپور پشابادی
  • ناشناس ارسالی در

    بانک ملی چراواریزنمیکنی پس سهامو بدین جا ی دیگه بفروشیم

ارسال نظر

 

آخرین اخبار