|

بورس بازانی که ضرر کردند بخوانند

یک کارشناس مسائل اقتصادی درباره آینده بورس گفت: در حالت کلی و به‌خاطر ترس، هیجان و بی‌اعتمادی که متاسفانه در روز‌های اخیر به دلیل کاهش شاخص کل در بازار شکل گرفته است، در کوتاه مدت نوسانات زیادی وجود دارد، اما انتظار می‌رود نرخ رشد بلند مدت آن هرچند اندک، مثبت و افرایشی باشد.

بورس بورس بازانی که ضرر کردند بخوانند

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بازار سرمایه در درجه اول متاثر از تورم است، گفت: پیش‌بینی می‌شود بازار در درازمدت حداقل بخشی از این ضرر‌ها را جبران کند، از طرفی انتظار کاهش بیشتر شاخص بورس و رسیدن به سطح زیر یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد محال به‌نظر می‌رسد.

بهمن قدمی دمابی به بیان چرایی رشد شاخص بورس از بهمن ماه سال ۹۸ پرداخت و اظهار کرد: تنها دلیل رشد این بازار انتظارات تورمی جامعه است و در واقع تولید و رشد اقتصادی مسبب آن نیست، سرمایه‌داران و افراد عادی صاحب سرمایه‌های خرد، در زمانی که متوجه تورم و کاهش ارزش پول خود می‌شوند، سعی می‌کنند کالایی خریداری کرده تا ارزش داراییشان حفظ شود چرا که در بازار سرمایه تنوع برای سرمایه‌گذاری به خاطر تنوع قیمت سهم وجود داشته و با کمترین میزان سرمایه هم می‌توان سرمایه‌گذاری کرد.

وی افزود: از طرفی به دلیل تورم در سایر بازار‌ها مثل مسکن، خودرو و طلا قدرت خرید پایین آمده، از دیگر سو حمایت‌هایی که دولت از این بازار ارائه داد باعث جذابیت بیشتر آن شد نهایتا شاهد بودیم که این بازار صعودی شده (شاخص کل از عدد ۲ میلیون هم عبور کرد) و البته رشد بازار سرمایه هیچ گونه تحلیل منطقی - اقتصادی نداشته و صرفا دلیل رشد آن انتظارات تورمی جامعه است.

این کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص دلایل منفی شدن شاخص بورس طی هفته‌های اخیر گفت: مهم‌ترین عامل چرخش سرمایه‌گذاران و سهام‌داران بود به عبارت دیگر زمانی‌که سهام‌داران مشاهده کردند که این بازار اندکی از تب و تاب افتاد به فکر خروج افتادند چرا که حجم عمده‌ای از سهام‌داران را در این بازار تازه وارد‌ها تشکیل می‌دهند و طبق آمار‌ها حدود ۳ میلیون کد بورسی در یک سال اخیر صادر شده است، بنابراین اگر این افراد را تازه وارد فرض کنیم این افراد با سرعت وارد بازار سرمایه شده با سرعت خرید کردند و با سرعت هم به خاطر رفتار هیجانی خارج شدند در نتیجه باعث منفی شدن رشد شاخص کل در بورس شد، از طرفی حجم عمده تازه واردان بازار سرمایه، دانش کافی در این حوزه ندارند.

این مدرس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در چند ماه اخیر افزایش شاخص بورس کاملا غیر منطقی و غیر واقعی بوده و به اصطلاح بازاری‌ها قیمت سهم‌ها پر و یا به اصطلاح سهم over value شد، در نتیجه لازم بود که یک اصلاح قیمتی صورت گرفته که در برخی از سهم‌ها با تعدیل عمده همراه بود، علت دیگر افزایش عرضه سهام از طرف کارگزاری‌ها مانند سهام عدالت و مواردی از این قبیل است که افزایش عرضه باعث رخ دادن مازاد عرضه سهم بر تقاضا شده بنابراین عدم معامله رخ داده و نهایتا منجر به کاهش قیمت در این بازار شد.

وی درباره پیش‌بینی بازار سرمایه در آینده، تصریح کرد: اگر وضعیت اقتصاد کلان همانند گذشته در حالت رکود باشد این بدان معناست که ما برای ادامه حیات اقتصادی همچنان و به اجبار به دنبال تولید نقدینگی هستیم و از آن‌جا که این نقدینگی جذب بخش واقعی اقتصاد و تولید نمی‌شود به‌دنبال آن وارد بازار سرمایه شده و سبب می‌شود هم‌چنان شاهد رشد اندک بازار سرمایه و بورس باشیم.

رشد بلندمدت بورس

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: در حالت کلی و به‌خاطر ترس، هیجان و بی‌اعتمادی که متاسفانه در روز‌های اخیر به دلیل کاهش شاخص کل در بازار شکل گرفته است، در کوتاه مدت نوسانات زیادی وجود دارد، اما انتظار می‌رود نرخ رشد بلند مدت آن هرچند اندک، مثبت و افرایشی باشد.

وی گفت: از آنجا که این کاهش‎ها بیشتر بخاطر جو روانی حاکم در بازار بوده، از طرف دیگر، چون بازار سرمایه کشور در درجه اول متاثر از تورم است و تاثیر سایر عوامل به اندازه تورم نیست پیش‌بینی می‌شود بازار در درازمدت حداقل بخشی از این ضرر‌ها را جبران کند، زیرا عوامل بنیادین و قیمت دلار و شرایط اقتصاد کلان هم اهرمی برای پیشرفت بازار خواهند شد.

این مدرس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: از طرف دیگر یک تئوری و اصل در اقتصاد تحت عنوان چسبندگی قیمت (stick prices) وجود دارد که قیمت‌ها به‌راحتی افزایش پیدا می‌کنند، اما در مقابل کاهش، واکنش و مقاومت نشان می‌دهند، در نتیجه انتظار کاهش بیشتر شاخص بورس و رسیدن به سطح زیر یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد محال به‌نظر می‌رسد.

صبوری کنید

قدمی در پایان به سهامداران خرد توصیه کرد که صبوری پیشه کنند و در سهم‌های بنیادین سرمایه‌گذاری کند که قطعا ضرر به حداقل ممکن خواهد رسید و خاطرنشان کرد: تاثیر ورود حقوقی‌ها هم در بازار طبق تجربه نشان از افزایش حمایت دولت و بهبود اوضاع می‌دهد، هرچند قانون‌گذار باید سیاست‌هایی را اتخاذ کند که مکانیزم عرضه و تقاضا بر بازار حاکم شود.

منبع: فرارو
کدخبر: 121436
  • دکترسید ارسالی در

    احسنت بر بورس بازان

  • ناشناس ارسالی در

    برای خودش کارشناس شده

  • علی ارسالی در

    با سلام و ادب
    البته که هیجان آفت بازار است و رشد نمادها باید براساس عملکرد و رقابت واقعی شرکت‌ها در تولید باشد، ولی آنچیز که باعث این هیجانات شد، نوسانگیرها و بازیگران و تیم های سیگنالی، اینها آفت اعتماد به بازارند، سازمان بورس باید سامانه را ایمن کند.
    حالا هم اگر مجددا خریدها و جمع شدن صفهای فروش، بی حساب کتاب باشه بازهم همون آش و همون کاسه دوباره سهام حبابی رشد میکنه ولی واقعی میترکه و این وسط خیلی‌ها بدون سرو صدا، نوسانگیری می‌کنند؟
    شرکت‌ها چه عملکرد خارق‌العاده‌ای داشتند که قیمت سهمشان در طول سه چهار ماه تا پنج برابر شد.
    مثل دلالهای بنگاه معاملات ملکی، چطور با دست به دست کردن صوری، یک ملک را به چند برابر قیمت به خریدار می فروشند.
    مهمترین چیز در بازار سرمایه، اعتمادسازی و ثبات است نه به این معنی که فقط صعودی باشد بلکه رشد و اصلاح بر مبنای عملکرد واقعی شرکتها و رقابت در کیفیت و کمیت تولیدات.
    این حجم از نقدینگی مردم در بورس، باید فرصتی در جهت رونق اقتصادی باشد نه اینکه سرمایه مردم توسط نوسانگیرهای حقیقی و حقوقی، به یغما برود.
    اقتصاد همیشه از دلال های طمعکار ضربه خورده
    خیلی راحت می‌شود سامانه بورس را ایمن کرد،
    چطور تا یک عدد را خارج محدوده قیمت و یا زمان وارد کنیم، سیستم اخطار می دهد.
    👈 اگر شخصی، سهمی را خرید و خواست همان روز بفروشد، در اختلاف خرید و فروش، نهایت سودش به اندازه کارمزد باشد. آبشاری بخرد و بفروشد به هر تعداد و دفعه، ولی ‌در آن سهم، در یک روز هیچ سودی نبرد. اگر با حساب و کتاب خریده یا فروخته، لااقل یک روز صبر کند تا مشخص شود که نمی‌تواند آب را گل آلود کند و ماهی بگیرد. خرید و فروش تکراری روزانه هر سهم مجاز باشد، ولی در اختلاف قیمتی نهایتا به اندازه سود کارگزاری و بدون یک ریال سود بیشتر در روز برای حقیقی و حقوقی، سیستم اخطار دهد.
    اگر سود می‌خواهند، لااقل یک روز صبر کنند.
    یک سؤال:
    صبر و سهامداری اگه خوبه، چرا جلوی نوسانگیری و بازیگری گرفته نمی‌شود؟
    خیلی از حقیقها هم به نوسانگیری روی آورده‌اند از این بازار اعتماد و خیر و برکت خارج می‌شود و آه و نفرین مردم گریبان این نامردا را خواهد گرفت. سازمان بورس باید جلوی آنها را بگیرد و سامانه را ایمن کند.
    ایمن شدن= اعتمادسازی= ثبات در بازار= رشد و اصلاح منطقی و واقعی هرنماد متناسب با عملکرد شرکت در کیفیت و کمیت تولیدات و رقابت سالم
    امنیت بازار سرمایه در برابر هر نوع نوسانگیری حتی یک ریال، باعث ثبات، جلب اعتماد و انجام معاملات بر پایه واقعیت و میزان کمی و کیفی تولیدات، خواهد شد و هیچ کس نمی‌تواند سوء استفاده کند، سیستم به او اجازه نمی‌دهد.
    نوسانگیری و دلالی، رونق و جذابیت نیست، نوسانگیر زالو صفت، باعث ایجاد حجم کاذب، اصلاح و رشد بی‌حساب و کتاب نمادها و  ترس و نگرانی در بازار می‌شود و این واقعا فاجعه است. در بازار خریدار و فروشنده باید به یکدیگر اعتماد کنند و هر دو دوسود ببرند، فروشنده از کسب روزی حلال و خریدار از کیفیت واقعی محصول.
    👈 سازمان بورس که از هر خرید و فروشی سود می‌برد، وظیفه‌اش حمایت از شرکت و سهامدار است و نباید به نوسانگیر اجازه فعالیت بدهد. هرچند در ظاهر تعدد معاملات به سود کارگزاریهاست ولی نوسانگیری در نهایت باعث نابودی سهام  شده و خیر و برکت و اعتماد را از بازار خارج می‌کند، ناله و نفرین مردم وارد بازار می گردد. از طرفی از نظر اقتصادی نیز باعث تورم کاذب در جامعه می‌گردد. فعالیت نوسانگیر هیچ توجیه اعتقادی، علمی و اقتصادی ندارد.
    تیم‌های قوی نوسانگیر، که سرمایه مردم را به یغما می‌برند، به اقتصاد و اعتبار بازار ضربه نمی‌زنند؟
    آیا اعتماد مهمترین اصل در بازار نیست؟
    آیا سامانه بورس در برابر نوسانگیری و بازیگری ایمن است؟
    آیا فرصت نوسانگیری و سوء استفاده حقیقی طمع کار نیز، در این بازار مهیا نمی‌شود؟
    چرا سازمان بورس، سامانه را ایمن نمی‌کند و از سرمابه هایی که باید در جهت رونق اقتصادی صرف شود، محافظت نمی‌کند؟

  • ناشناس ارسالی در

    اخه این چه تیتریه میزنید؟
    بورس بازان؟؟!!
    مگه قماره؟ معلومه که خودت قمار بازی

  • ناشناس ارسالی در

    چیکار کنیم که ضرر نکنیم

  • ناشناس ارسالی در

    نه فقط تو کارشناسی

  • ناشناس ارسالی در

    دژپسند ایا این درست هست الکی باغ وسبزه نوشون مردم بدی تا فریب بخورند

  • ناشناس ارسالی در

    باز هم صحبت حقوقیها میشود ،با چه زبان با ید گفت این حقوقیها چون سهمهای زیادی دارن د و پول زیادی در اختیار دارند وهیچ قانون ی در بورس برای جلو گیری از انارشیسم بوجو د امده در بورس توسط حقوقی های وابسطه وجو د نداره لطفا سر سهام دار خرد یک ماهه را کلاه نزارید .

  • ناشناس ارسالی در

    در دراز مدت بخشی از ضرر؟!!!!!!!!!!!!!!!< br /> عامل ریزش چی بود ؟
    با دانش ب ورسی همخوانی داشت؟!

ارسال نظر