ممنوعیتی در بورس که سبب تورم میشود!
اندیشکده اقتصاد مقاومتی در نامهای به رئیس مجلس، نقض قانون مجلس و تشدید تورم را نتیجه لغو ممنوعیت سرمایهگذاری بانکها در بورس اعلام کرد.
اندیشکده اقتصاد مقاومتی در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی، نسبت به مصوبه اخیر شورایعالی بورس در «لغو ممنوعیت سرمایهگذاری بانکها در بورس» واکنش نشان داد و این مصوبه را خلاف ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید و تشدیدکننده تورم و رکود دانست.
بر اساس این نامه، لغو ممنوعیت سرمایهگذاری بانکها در بورس که یکی از تصمیمات متخذه در شورایعالی بورس است، نقض صریح «بند ب ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور» مصوب اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ است و ضروری است مجلس شورای اسلامی هر چه سریعتر جلوی اجرایی شدن آن را بگیرد.
همچنین طبق نظر اندیشکده اقتصاد مقاومتی، از آنجا که سرمایهگذاری بانکها در بورس منجر به خلق پول و افزایش نقدینگی میشود اما ارتباط مستقیمی با بخش واقعی اقتصاد ندارد، این تصمیم غیرکارشناسی بوده و تشدیدکننده تورم و رکود اقتصاد است و هرچند هدف از این اقدام «حفظ سرمایه مردم» ذکر شده، نتیجه آن در عمل «تنگنای معیشت عموم جامعه» خواهد بود.
متن نامه فوق به شرح زیر است:
همانطور که مستحضر هستید؛ شورایعالی بورس در جلسه روز پنجشنبه خود مورخ ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ تصمیماتی برای کنترل و جلوگیری از کاهش شاخص بورس اتخاذ نموده است. یکی از این تصمیمات، لغو ممنوعیت سرمایهگذاری بانکها در بورس است.
فارغ از اینکه «اقدام به جلوگیری از کاهش شاخص بورس» و به نوعی «تضمین سرمایهگذاری در این بازار و حذف ریسک آن» با چه منطقی انجام میشود و در شرایطی که هزاران هزار میلیارد پروژه توسعهای در کشور معطّل تأمین مالی است، چرا باید از منابع عمومی در این راستا هزینه شود، مصوبه فوق نقض صریح «بند ب ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور» مصوب اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ است و ضروری است مجلس شورای اسلامی هر چه سریعتر جلوی اجرایی شدن آن را بگیرد.
علاوه بر این، از آنجا که سرمایهگذاری بانکها در بورس، معادل خلق پول و افزایش نقدینگی کشور است، اقدام فوق علاوه بر تخلف قانونی، منجر به تشدید تورم و رکود اقتصاد نیز میشود و هرچند هدف از این اقدام «حفظ سرمایه مردم» ذکر شده، نتیجه آن در عمل «تنگنای معیشت عموم جامعه» خواهد بود. در واقع در صورتی که از خلق پول و افزایش نقدینگی، در راستای منافع کلان کشور و تقویت بخش واقعی اقتصاد و جهش تولید استفاده نشود، رکود و تورم نتیجه آن است و هزینه آن را تمام ملت ایران خواهند داد.
بنابراین، لغو ممنوعیت سرمایهگذاری بانکها در بورس (خرید و فروش سهام نه مشارکت در افزایش سرمایه شرکتها) در شرایطی که بازار سرمایه فعلی هیچ ارتباط معناداری با تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد و شورایعالی بورس و نهادهای دولتی نیز از فرصت رونق بورس در این راستا بهرهبرداری لازم را نداشتند، کمکی به بخش واقعی اقتصاد نمیکند و تنها زمینه ساز تشدید تورم و رکود در ماههای آتی خواهد شد که از این منظر نیز، ممانعت از اجرای این «تصمیم غیرکارشناسی» ضرورت دارد.
ارسال نظر