|

در گفتگوی گسترش نیوز باکارشناس بورس مطرح شد:

پیش بینی طلایی از بورس هفته آخر آبان

هرچند شاخص بورس در هفته اخیر هم نزولی عمل کرد و این بار بیش از پنج درصد نزولی شد اما برای هفته بعد همچنان بارقه‌های امیدی برای برگشت شاخص بورس قابل مشاهده است.

بورس پیش بینی طلایی از بورس هفته آخر آبان

بورس در هفته گذشته باز هم قرمز پوش بود و در حدود پنج درصد نزولی شد اما در آخرین روز هفته شاخص بورس سبز پوش شد که امیدواری را به بازار برگرداند.

در پایان معاملات روز چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹، شاخص بورس با رشد ۹ هزار و ۱۱۷ واحدی به یک میلیون و ۲۲۱ هزار و ۵۹ واحد رسید.

بازگشت امید در آخرین روز هفته

همچنین شاخص کل هم وزن ۱۰۶ واحد رشد کرد و به ۳۶۴ هزار و ۹۹۱ واحد رسید. روز چهارشنبه در بورس، ۹۳۵ هزار و ۲۴۴ معامله انجام شد و نمادهای فملی، کگل، فولاد، کچاد، پارس، خودرو و حکشتی نیز بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

به این ترتیب روند عرضه و تقاضا در بورس به تعادل رسید و شاخص کل بازار سهام صعودی شد، اما روند بازار سهام در این هفته چگونه خواهد بود؟

روند بورس به متغیرهایی مانند نرخ سود بانکی، قیمت دلار و سرمایه خارج شده از بازار بستگی دارد که نرخ سود بانکی و افزایش قیمت دلار به سیاست‌های بانک مرکزی بستگی دارد در همین راستا خبرنگار گسترش نیوز با مسعود میرزاباقری تحلیل گر و کارشناس بازار سرمایه به گفت‌وگو پرداخته و نظر او را درباره بازار بورس در هفته پیش و پیش‌بینی‌اش در هفته جاری پرسیده است با گسترش نیوز همراه باشید:

مسعود

مسعود میرزا باقری کارشناس بورس و بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گسترش نیوز درباره روند بازار سهام اظهار کرد: هفته گذشته شاهد اتفاقات جذابی در بازار سرمایه بودیم که احتمالا باعث امیدواری بازار سرمایه خواهد بود که از آن جمله می‌توان به نکات زیر اشاره کرد.

سه نکته مهم بورس از زبان کارشناس بازار

نکته ی اول اینکه نرخ ارز بر خلاف تصور برخی از ادعا‌های دولتی نه تنها در زیر کانال ۲۰ هزار تومانی تثبیت نشد بلکه از نرخ‌های ۲۳ هزار تومانی پایین تر نرفت و حتی تا کانال ۲۷ هزار تومان هم برگشت و این برای بازاری که در نیمه اول سال شرکت هایش با نرخ دلار ۱۹ هزار تومانی سود‌های بسیار خوبی ساختند خبر تاثیر‌گذاری بود.

وی ادامه داد: نکته دوم کشف واکسن کرونا توسط شرکت فایزر با پوشش حفاظتی بیش از ۹۰ درصد بود که دنیا را به ادامه ی بهبود اقتصادی امیدوار کرد تا جایی که قیمت مس به بالای ۷۰۰۰ دلار و نفت به حدود ۴۵ دلار هم رسید.

نکته ی سوم بازگشت دوباره ی تمام ارکان به پاسخگویی بود، رئیس بانک مرکزی گفت نرخ سود بانکی را کنترل میکنیم، وزیر اقتصاد از مسئولان خواست در کار بازار سرمایه کمتر دخالت کنند و سرمایه‌گذاران را نترسانند، مجلس طرح ساماندهی (شما بخوانید قیمتگذاری دستوری! ) بازار فولاد را کنار گذاشت و مسئولان بورس از واریز بخشی از منابع وعده داده شده صندوق توسعه به صندوق حمایت از بازار خبر دادند.

میرزا باقری در پایان افزود: این نکات در کنار افزایش ارزش معاملات در بازار نشان از بازگشت هر چند موقت بازار از فاز نزولی در هفته ی آتی را خواهد داشت با کمی سبز پوشی بازار تحلیل‌گران و سرمایه‌گذاران بهتر میتوانند تصمیم گیری کنند.

تغییرات شاخص بورس به دو علت

پیش از این کارشناسان بورس مطرح کرده بودند که روند تغییرات شاخص بورس به علت عوامل درونزا و برونزای موثر بر بورس است. از اصلی‌ترین عوامل برونزای موثر بر بازار سهام روند تغییرات نرخ دلار است. از سوی دیگر برای تحلیل روندهای درونزای بورس، علاوه بر شاخص کل و شاخص‌ هم‌وزن می‌توانیم به روند تغییرات ۵ فاکتور ارزش معاملات کل، ارزش معاملات خرد، تغییر مالکیت پول‌های حقیقی به حقوقی (خروج پول‌های حقیقی)، ارزش صف‌های خرید و ارزش صف‌های فروش توجه کرد.

شاخص بورس تهران عمدتا با روند نرخ دلار هم‌جهت است. هر چند که در برخی مقاطع نماگرهای بورس به روند تغییرات نرخ ارز حساسیتی نشان نداده‌اند و تابع روندهای درونی یا عوامل بیرونی دیگری بوده‌اند، اما روند تغییرات نرخ دلار یکی از عواملی است که می‌تواند به پیش‎‌بینی روند شاخص‌های بورس کمک کند.

کدخبر: 134538 شهریار خادمی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار