روی مثبت بازار بورس / بیشترین تقاضا در کدام نمادها است؟
بورس در روز گذشته دو روی مثبت و منفی داشته است. به نظر میرسد در معاملات روز سهشنبه اگر روی مثبت بورس تقویت شود میتواند موجب تدوام رشد شاخصهای بورس شود و در مقابل اگر روی منفی آن تقویت شود میتواند موجب نزول بازار شود.
در معاملات روز دوشنبه، بورس توانست چهارمین روز مثبت را ثبت کند. بسیاری از فعالان بازار معتقدند اگر بورس ۳.۵ روز صعودی پیاپی را پشت سر بگذارد میتوان آن را تغییر روند بازار به سمت بالا قلمداد کرد. علاوه بر این، کاهش صفهای فروش و افزایش صفهای خرید در معاملات روز دوشنبه، معاملهگران را به تداوم حرکت صعودی بورس امیدوار کرد.
برترین تقاضاها
در پایان معاملات روز دوشنبه ۱۱۵ نماد صف خرید داشتند و ارزش صفهای خرید نسبت به روز گذشته ۱۲۶ درصد افزایش یافت. در بورس، نمادهای شپنا (پالایش نفت اصفهان)، بترانس (ایران ترانسفو)، و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) بیشترین تقاضا را داشتند و در فرابورس بیشترین تقاضا به نمادهای وهور (مدیریت انرژی امید تابان امید)، رافزا (رایان همافزا) و اعتماد (صندوق سرمایهگذاری اعتماد آفرین پارسیان) اختصاص داشت.
برترین عرضهها
در پایان معاملات دوشنبه، ۱۴۳ نماد صف فروش داشتند و ارزش صفهای فروش نسبت به روز گذشته ۴.۶ درصد کاهش یافت. در بورس بیشترین عرضه به نمادهای وملی (هلدینگ ملی)، خزامیا (زامیاد) و تپمپی (پمپسازی ایران) تعلق داشت و در فرابورس اوراق مرابحه دولت اراد ۵۳، اراد ۵۴ و اراد ۴۹ برای سومین روز متوالی بیشترین عرضه را داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
بیشترین افزایش قیمت در معاملات بورس دوشنبه به نمادهای بترانس (ایران ترانسفو)، کاما (شرکت باما) و غچین (کشت و صنعت چین چین) تعلق داشت و در معاملات فرابورس نیز نماد گکوثر (هتل پارسیان کوثر اصفهان) و اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی (نمادهای تملی ۸۰۴ و تملی ۸۰۱) بیشترین رشد ارزش بازار را به خود اختصاص دادند.
بیشترین کاهش قیمت
بیشترین کاهش قیمت در بورس به نمادهای خودرویی تعلق داشت. سهام نمادهای خزامیا (زامیاد)، خوساز (محورسازان ایران خودرو) و خموتور (موتورسازی تراکتورسازی ایران) بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس نمادهای حسیر (ریل سیر کوثر) و اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی۷۱۱، تملی۷۰۱، تملی۷۰۴ و تملی۷۰۲ بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
خروج محدود پولهای حقیقی از بورس
در معاملات روز دوشنبه بازار سهام تهران ۵۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای وپاسار (بانک پاسارگاد)، وشهر (بانک شهر) و صبا (سرمایهگذاری صبا تامین) اختصاص داشت.
پیش بینی بورس امروز
هر چند که در معاملات روز دوشنبه بورس توانست با رشد تقاضای معاملهگران حقیقی، به روند صعودی خود ادامه دهد، اما بازار دو روی مثبت و منفی داشت. در معاملات روز سهشنبه اگر روی مثبت بورس تقویت شود میتواند موجب تدوام رشد شاخصهای بورس شود و در مقابل اگر روی منفی آن تقویت شود میتواند موجب نزول بازار شود.
روی مثبت بازار سهام
اتفاق مثبت بازار در روز دوشنبه رشد ارزش صفهای خرید و کاهش ارزش صفهای فروش بود. ارزش صفهای خرید با رشد ۱۲۶ درصدی به رقم هزار و ۴۳۷ میلیار تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان بود که نسبت به روز قبل ۴.۶ درصد کاهش یافت.
روی منفی بازار سهام
برخی امیدوارند بورس پس از یک دوره ریزشی وارد فاز نقاهت شود اما در میان این امید یک نقطه ضعف بورس بازان را دل نگران کرده است.علی رغم روند صعودی بورس و رشد ارزش صفهای خرید و کاهش ارزش صفهای فروش، همچنان ارزش صفهای فروش بزرگتر است. در واقع بازار همچنان با مازاد عرضه مواجه است. این مازاد عرضه میتواند موجب توقف روند رو به رشد بورس شود. علاوه بر این، در روز دوشنبه ارزش معاملات کل بازار سرمایه و ارزش معاملات خرد نسبت به روز قبل کاهش یافتند. کاهش ارزش معاملات خبر خوبی برای معاملهگران بورس نیست چون به معنی کاهش عمق بازار و کم شدن نقدشوندگی بازار است. خبر بد بعدی برای سهامداران، خروج پولهای حقیقی است. در دو روز گذشته که بورس به ترتیب ۱۶ هزار و ۹ هزار واحد رشد کرده است، شاهد خروج پولهای حقیقی از بازار بودهایم. روز یکشنبه ۳۲۹ میلیارد تومان و روز دوشنبه ۵۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است.
در مجموع میتوان گفت اگر مازاد عرضه با خروج پولهای حقیقی همراه باشد و میزان تقاضای بازار کاهش یابد روند صعودی بورس متوقف خواهد شد. از سوی دیگر، در معاملات امروز اگر سمت تقاضای بازار باز هم رشد قابل توجهی داشته باشد میتواند بر همه موانع غلبه کند و شاخصهای بورس را بالا بکشد.
خواهشن کم فاز منفی بدین...بالخره پول وار د بازار شده ک میره بالا