وضعیت بحرانی بورس + جدول حجم معاملات امروز
پس از آن که در آخرین روز کاری هفته گذشته بورس تا سطح یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحد پایین آمد، در روزهای شنبه و یکشنبه جمعا بیش از ۴۰ هزار واحد صعود کرد. اما در دو روز اخیر بیش از ۴۵ هزار واحد ریزش کرد تا بار دیگر در معرض سقوط به کانال ۱.۱ میلیونی قرار بگیرد.
در معاملات امروز ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ بازار سهام، شاخصهای بازار سهام برای دومین روز پیاپی نزول کردند. شاخص کل بورس ۲۸ هزار و ۲۴۱ واحد و شاخص هم وزن ۲ هزار و ۸۳ واحد افت کردند و شاخص فرابورس کاهش ۱۶۷ واحدی داشت.
سقوط تا نزدیکی مرز ۱.۱ میلیونی
از ابتدای معاملات امروز، شاخص کل بورس روندی نزولی پیدا کرد و در پایان معاملات به سطح یک میلیون و ۲۰۵ هزار واحد رسید تا نسبت به روز گذشته ۲۸ هزار و ۲۴۱ واحد معادل ۲.۲۹ درصد افت کرده باشد.
امروز شاخص کل هموزن نیز ۲ هزار و ۸۳ واحد نزول کرد و در رقم ۴۲۷ هزار و ۵۴۵ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۶۷ واحد افت کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۶۶۹ واحد رسید.
خروج هزار میلیاردی پول حقیقی
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی کل بازار سهام هزار و ۲۱ میلیارد تومان بود. بیشترین خروج پول حقیقی را شپنا (پالایش نفت اصفهان) داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۱۷۰ میلیارد تومان بود. پس از شپنا، شستا و بانک تجارت بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
امروز در سمت تقاضا، ۸۳ درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و ۱۷ درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، ۹۲ درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و ۸ درصد توسط حقوقیها انجام شد.
افت قیمت ۵۸ درصد بازار
در پایان معاملات روز سهشنبه، ۱۹۳ نماد رشد قیمت داشتند که ۱۲۵ نماد بورسی و ۶۸ نماد فرابورسی بودند. همچنین ۲۸۵ نماد کاهش قیمت داشتند که ۲۱۷ نماد بورسی و ۶۸ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۳۹ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۸ درصد بازار افت قیمت داشتند.
لیدرهای بازار
در معاملات امروز فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) بزرگان قرمزپوش بازار بودند که بیشترین تاثیر را در افت شاخص داشتند.
گروه سرخپوش بورس
امروز قیمت سهام تمامی شرکتهای گروه چندرشتهای صنعتی کاهش یافت. شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی)، وغدیر (سرمایهگذاری غدیر)، وامید (سرمایهگذاری امید)، وبانک (سرمایهگذاری گروه توسعه ملی) و وصندوق (سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری) شرکتهای بورسی چندرشتهای صنعتی هستند که همگی با افت قیمت همراه بودند.
رشد ارزش معاملات خرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۵ هزار و ۹۶۴ میلیارد تومان رسید که نسبت به روز دوشنبه ۲۳ درصد کاهش یافته است. اما ارزش معاملات خرد ۸ درصد افزایش یافت و به رقم ۱۱ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان رسید.
کاهش ارزش صفهای بورس
در پایان معاملات امروز ۱۰۸ نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید ۱۲۷ بود. همچنین امروز ارزش صفهای خرید نسبت به روز دوشنبه ۰.۵ درصد کاهش یافت و به رقم هزار و ۲۰۹ میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز ۴۲ درصد کاهش یافت و ۶۸۹ میلیارد تومان شد.
عرضه و تقاضای بورس
امروز شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) بیشترین صف خرید را داشت و با صف خرید ۱۳۶ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از سپیدار، کلوند (کاشی الوند) و غگیلا (پگاه گیلان) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به کدما (شرکت معدنی دماوند) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۵۸ میلیارد تومانی داشت. پس از کدما، گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) و بپاس (بیمه پاسارگاد) بیشترین صف فروش را داشتند.
شپنا در صدر جدول ارزش معاملات
در معاملات روز سهشنبه شپنا که بیشترین ورود پول حقوقی را داشت، بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را نیز به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۴۲۷ میلیارد تومان بود.
پس از شپنا، شستا بیشترین ارزش معاملات را داشت و سایپا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن ایران خودرو و بانک تجارت در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
جدول حجم معاملات
در جدول حجم معاملات امروز، سایپا برای دومین روز متوالی با تعداد یک میلیارد و ۵۸۶ میلیون و ۸۴۱ هزار و ۲۴۱ سهم در صدر قرار گرفته است. ایران خودرو در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به بانک تجارت تعلق داشت. شرکت گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو و بانک صادرات نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
ارسال نظر