|

بزرگترین عرضه اولیه در فرابورس توسط شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی

به طور معمول و سنتی در طول رشد صنعتی بیشتر نقاط جهان، حمایت از کالاهای حساس از قلمرو کالاهای صنعتی به قلمرو کالاهای کشاورزی سوق پیدا کرده است و اغلب کالاهای حساس کشورها در همه گروه‌ها را کالاهای کشاورزی تشکیل می‌دهند.

بورس بزرگترین عرضه اولیه در فرابورس توسط شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی

یکی از این محصولات کشاورزی شکر می‌باشد که از فرآوری نیشکر حاصل می‌شود. خوشبختانه در کشور ما نسبت به موقعیت اقلیمی و نیروی کار تولید این محصول از نظر اقتصادی به صرفه می‌باشد، یکی از مجموعه‌هایی خوشنام و معتبر در حوزه نیشکر در ایران و خاورمیانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی می‌باشد.

در این راستا گزارشی با مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی جناب آقای دکتر عبدعلی ناصری در مورد شرایط کنونی این مجموعه، محصولات تولید شده از صفر تا صد نیشکر، احیا مجدد مجموعه نیشکر هفت‌تپه و عرضه ۵ درصدی سهام این مجموعه در بورس کالا که مهم‌ترین اقدام جدید این هلدینگ می‌باشد، تهیه کردیم که در ادامه می‌خوانیم.

ناصری

دکترعلی عبد ناصری، مدیرعامل توسعه نیشکر از برنامه واگذاری سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در فرابورس تا پایان نیمه نخست سال‌جاری خبر داد و گفت: ۴۰ درصد سهام شرکت به سرمایه‌گذاری گروه مالی سپهر صادرات، ۴۰ درصد به سرمایه‌گذاری توسعه ملی و ۲۰ درصد دیگر سهام به جهاد کشاورزی تعلق دارد. واگذاری سهام این شرکت بزرگ‌ترین عرضه اولیه در فرابورس خواهد بود.

ایشان درخصوص تولیدات صنعتی و طبی این مجموعه افزودند: ۸۰ درصد الکل طبی بازار و ۱۰۰ درصد شکر دارویی در این مجموعه تولید می‌شود. ظرفیت تولید این هلدینگ ۱.۵ میلیون تن است که با توجه به مصرف ۲.۲ میلیون تنی، مجموعه ۴۵ درصد نیاز را تامین می‌کند. سال ۹۸ با توجه خسارت و زیان ناشی از وقوع سیل این مجموعه دچار زیان ۶۰۰ میلیارد تومانی شد که با تلفیق تولید و تجارت، سود در ۳۰ آذر سال ۹۹ به هزار میلیارد تومان و سال ۱۴۰۰ تا ۳.۹ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. در سال ۱۴۰۱ هم علی‌رغم خشکسالی شدید سود شرکت به ۳.۷ هزار میلیارد تومان رسید.

این مقام مسئول درخصوص رکوردشکنی تولید شکر و معدود شرکت‌های زیانده، زیرمجموعه این هلدینگ افزودند: با قدردانی از همّت و تلاش کارگران، صنعت نیشکر در سالی که مزیّن به «رشد تولید» است، مسیری را در پیش گرفته که به خودکفایی کشور در تامین این کالای استراتژیک ختم خواهد شد. در خصوص زیان‌دهی هم این شرکت ۴ سال است از زیان‌دهی خارج شده و پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری به ۵ هزار میلیارد تومان سوددهی برسد. پس از شرکت توسعه نیشکر، شرکت کشت و صنعت امام خمینی که مالکیت ۱۰۰ درصدی آن به توسعه نیشکر تعلق دارد، عرضه اولیه خواهد شد. از ابتدا این شرکت سودده بود و تولید شکر خام آن ۱۱۰ هزار تن و بیشتر از ظرفیت اسمی است.

عبدناصری با بیان اینکه تا مرداد ماه ارزیابی مجدد شرکت انجام خواهد شد، گفت: سازمان خصوصی‌سازی ۳۰ خرداد سال گذشته آخرین ارزش شرکت توسعه نیشکر را ۱۲۰ هزار میلیارد تومان را اعلام کرده، اما باید دوباره ارزیابی انجام شود. حدود ۴۰ درصد نیشکر، سبز و ۶۰ درصد سیاه برداشت می‌شود. برداشت سیاه طبق اصول محیط زیست نیست. برداشت ۱۰۰ درصد سبز نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین است که فعلا امکان‌پذیر نیست.

به گفته وی، قیمت هر دستگاه برداشت نیشکر ۳۵۰ هزار دلار است که هر واحد ۲۴ دستگاه لازم دارد که با شرکت هپکو برای تامین آن مذاکره شده است. مالک هفت‌تپه، سازمان ایدور بوده، اما بصورت قانونی نمی‌تواند به این شرکت واگذار شود. ظرفیت تولید خوراک دام با ۱۰۰ هزار تن، تنها ۴۰ هزار تن است که بازار فروش مناسبی نداشته و اجازه صادرات هم وجود ندارد. امکان توسعه تولید کاغذ بوده و اکنون ۱۰۰ هزار مترمکعب در سال ام‌دی‌اف تولید می‌شود.

عبدناصری در خصوص مالیات اضافه کرد: پرداخت مالیات به روز است و هیچ مشکلی وجود ندارد. سالانه ۵۰ میلیون دلار ارز از صادرات الکل و ام‌دی‌اف کسب می‌شود که باید در بازار مبادلات ارزی عرضه شود. به‌طور ناخالص ۱۰۴ هزار هکتار زمین داشته که ۸۰ هزار هکتار به نام مجموعه است و هزینه ۲۴ هزار هکتار پرداخت شده تا اسناد رسمی آن صادر شود. ۱.۸۴ میلیارد متر مکعب حق آبه سالانه است.

ایشان در مورد تولیدات این هلدینگ افزودند: شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی سالانه ۳۳ میلیون لیتر الکل، ۱۰ هزار تن خمیر مایه، ۶۰۰ تن شکر طعم دار، ۷ هزار تن شکر قهوه ای، ۱۵ هزار تن شکر دارویی، ۱۰۰ هزار تن خوراک دام، ۱۱۰ هزار مترمکعب تخته صنعتی و ۲۴۰ هزار تن کاغذ تولید می‌کند. همچنین شرکتی دانش‌بنیان تأسیس کرده که کاغذ را از اسانس اوکالیپتوس تولید می‌کند.

۴۰ درصد سهام شرکت به سرمایه‌گذاری گروه مالی سپهر صادرات، ۴۰ درصد به سرمایه‌گذاری توسعه ملی و ۲۰ درصد دیگر سهام به جهاد کشاورزی تعلق دارد. شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای کشت نیشکر، سهم ۴۵ درصدی در تولید شکر دارد. ضایعات این شرکت بصورت رایگان به عشایر به منظور خوراک دام ارایه می‌شود. همچنین به‌عنوان پیمانکار اجرایی شرکت نیشکر هفت‌تپه بشمار می‌رود. ۱۰۰ درصد شکر دارویی و ۸۰ درصد الکل در این مجموعه تولید می‌شود.

شرکت به کشت گندم و کلزا، آفتابگردان، دام سنگین و سوار و ماهی نیز روی آورده است. پرورش گاومیش، زعفران و قارچ نیز از دیگر محصولات تولیدی این مجموعه است. یک شرکت حمل‌ونقل ریلی به نام ایمن ترابر نیشکر نیز به مجموعه اضافه شده که بحث حمل و نقل محصولات را انجام می‌دهد.

در مورد حواشی بحران مدیریتی شرکت نیشکر هقت‌تپه افزود :شرکت نیشکر هفت‌تپه که از سال ۱۳۴۰ فعالیت را آغاز کرده بود و طی سال‌های اخیر با بحران مواجه شده بود، مدیریت آن در سال ۱۴۰۰ به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی سپرده شد. هفت‌تپه بیش از ۳۰ هزار هکتار زمین و ۶ هزار نیرو دارد که اکنون تحت مدیریت شرکت توسعه نیشکر قرار دارند.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: پس از واگذاری شرکت نیشکر هفت‌تپه به توسعه نیشکر، حقوق مرداد و شهریور ماه تمامی کارگران و کارکنان این شرکت پرداخت شده است.تلاش برای رسیدن نیشکر هفت تپه به چایگاه گذشته داریم.در تلاش هستیم با اورهال و بروزرسانی کردن تجهیزات کارخانه نیشکر هفت‌تپه این شرکت را ظرف سه سال به سوددهی برسانیم.

مدیر عامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان بیان کرد: کشت و برداشت در این شرکت به صورت سنتی است و برای مکانیزه کردن فعالیت در این کارخانه نیاز به برنامه درازمدت و آموزش می‌باشد. کارخانه نیشکر هفت تپه دارای کارخانه‌های ام‌دی‌اف، کاغذسازی، الکل‌سازی و تولید رب گوجه می‌باشد و در تلاش هستیم تا صنایع جانبی در آنجا نیز گسترش و کارخانه نیشکر هفت‌تپه را در بین شرکت‌های توسعه نیشکر سرآمد کنیم.

منبع: صمت
کدخبر: 293652

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین