بورس جهانی دوباره نزولی شد
با افزایش تلفات ناشی از ویروس کرونا، شاخصهای بورسی دوباره ریزشی شدند.
گسترشنیوز: همان طور که انتظارش میرفت مجلس سنا که اکثریت آن در اختیار جمهوری خواهان است، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری امریکا را از هر دو اتهام مطرح شده از سوی کنگره تبرئه کرد.
تنها سناتور میترامنی از حزب جمهوریخواه به استیضاح ترامپ رای داد، که این مسئله واکنش پسر دونالد ترامپ را برانگیخت و وی خواهان اخراج رامنی از حزب جمهوری خواه شد. از سوی دیگر نانسی پلوسی، رئیس کنگره امریکا در توئیتی نوشت که ترامپ همچنان تهدیدی برای دموکراسی امریکا به شمار میرود.
همچنین دونالد ترامپ در مجمع ایالتی آیوا موفق شد نماینده حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده معرفی شود. حزب دموکرات برنی سندرز و پت بوجیج را نامزدهای برنده در انتخابات این ایالت معرفی کرده است. ترامپ توانست بیش از ۹۰ درصد آرای جمهوری خواهان را در رقابت با دو نفر دیگر بهدست آورد. با این حال با توجه به وزن بسیار بالای آرای ایالتی تگزاس و کالیفرنیا در تعیین نامزد نهایی دو حزب، نگاهها بیشتر معطوف به نتایج این دو ایالت است. ایالت نیوهمپشایر دومین مقصد انتخابات مقدماتی درون حزبی خواهد بود.
در وال استریت، همه شاخصها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۹۴ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۹هزار و ۱۰۲.۵۲ واحد بسته شد. شاخص "اساند پی ۵۰۰" با ۰.۵۴ درصد کاهش تا سطح ۳۳۲۷.۷۱ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی امریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با افت ۰.۵۴ درصدی در سطح ۹۵۲۰.۵۱ واحدی بسته شد.
رابین اندرسون، کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در موسسه " پرنسیپال گلوبال اینوسترز" گفت: فکر میکنم در روزهای اخیر شاخصها بیش از حد سریع رشد کرده بودند و نیاز به اصلاح موقت داشتند. ضمنا نگرانیها از ویروس کرونا هم هنو پابرجاست.
از سوی دیگر ورود جدی بانک مرکزی چین به بازارهای مالی این کشور برای جلوگیری از هرج و مرج بیشتر، موجب دلگرمی معاملهگران شده است. پس از آن که بورس شانگهای بدترین روز پنج سال اخیر خود را سپری کرد و ارزش دلار به بالای هفت یوان رسید، بانک مرکزی چین اقدام به تزریق ۱۷۳ میلیارد دلار به بازارهای مالی کرد و با تداوم این روند در این هفته، اکنون کل نقدینگی تزریق شده توسط بانک مرکزی به ۲۴۲ میلیارد دلار رسیده که این مسئله با استقبال معامله گران روبهرو شده است. ویروس کرونا تاکنون جان بیش از ۷۲۰ نفر را گرفته است و انتظار میرود این رقم بیش از این افزایش پیدا کند.
کماکان حدود دو سوم اقتصاد چین این هفته نیز به منظور کاستن از شدت شیوع بیماری ویروسی جدید تعطیل خواهند بود. رودریگو کاتریل، استراتژیست ارشد ارزی در بانک ملی استرالیا گفت: بازارها در حال بازگشت از روزهای تلخ قبل هستند و بخش زیادی از روند صعودی اخیر ناشی از اقدامات موثر بانک مرکزی چین برای کاستن از تبعات اقتصادی ویروس کرونا بر روی اقتصاد این کشور بوده است.
انتظار میرود رشد اقتصادی نقاط مختلف به ویژه در شرق آسیا تحت تاثیر این ویروس در سه ماهه نخست امسال کاهش یابد. هنگ کنگ، چین، تایلند، مالزی و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که احتمالا بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد.
فرانسیس تان، کارشناس بازار در بانک " یوای بی" گفت: فعالان بازار انتظار دارند هر چه زودتر واکسن مقابله با ویروس کرونا به تولید انبوه برسد. برای آنها حضور نیرومند بانک مرکزی چین در بازار موجب دلگرمی بوده است و تاکید مقامات این بانک برای آمادگی نقدینگی بیشتر در صورت لزوم، نگرانیها از ریزش شدید شاخصها را تا حد زیادی کاهش داده است.
از طرف دیگر اکنون انگلیس به نخستین کشوری تبدیل میشود که اتحادیه اروپا را ترک میکند. با وجود گذشت سه سال از زمان رای مردم انگلیس به خروج از این اتحادیه، دو طرف احتمالا یک دورهگذار یک ساله را در نظر خواهند گرفت. اگر چه انتظار نمیرود با توجه به در نظر گرفتن دوره گذار، برگزیت تاثیر محسوسی روی متغیرهای کلان اقتصادی کشورهای اروپایی در کوتاه مدت داشته باشد اما پیامدهای این خروج تاریخی بهتدریج در حال آشکار شدن است.
انگلیس اکنون در حال مذاکره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسا برگزیت است و انتظار میرود مذاکره با امریکا نیز برای امضای پیمانی بزرگ به زودی آغاز شود.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس اتحادیه اروپا را تهدید کرده است که اگر به شرایطی مشابه روابط این اتحادیه اروپا با کانادا رضایت ندهد، انگلیس به شرایط برگزیت سخت باز خواهد گشت و تجارت دو طرف تابع قوانین سازمان تجارت جهانی خواهد بود.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخصها تحت تاثیر برگزیت قرار داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۴۶۶.۷۰ واحد بسته شد.
شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۱۴ درصدی در سطح ۶۰۲۹.۷۵ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۰.۴۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۵۱۳.۸۱ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۰۱ درصد پایین رفت و به ۹۸۱۱ واحد رسید.
در حوزه جنگ تجاری نیز به دنبال امضای فاز نخست توافق تجاری پس از ۱۷ ماه اختلاف گسترده، چین اعلام کرده است تعرفه وارداتی خود از محصولاتی به ارزش ۸۵ میلیارد دلار از امریکا را کاهش میدهد. چین همچنین متعهد به افزایش واردات خود از امریکا به میزان ۲۰۰ میلیارد دلار از امریکا ظرف سه سال شده است.
از سوی دیگر در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد مشابهی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۱۹ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۸۲۷.۹۸ واحدی پایین رفت. شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۳۳ درصد ریزش کرد و در سطح ۲۷ هزار و ۴۰۴.۲۷ واحد بسته شد.
در چین شاخص " شانگهای کامپوزیت " صعود ۰.۰۹ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۸۹۹.۸۷ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اساند پی اساند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۸ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۰۲۲.۵۸ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.
در بازار طلای سیاه روند قیمتها کاهشی بود. هر بشکه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۲۴ درصد کاهش به ۵۰.۳۲ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۰.۸۴ درصدی به ازای ۵۴.۴۷ دلار در هر بشکه مبادله شد.
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۲۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل در سطح ۱۵۷۰.۴۴ دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش ۰.۷۱ درصدی به ازای ۱۷.۶۹ دلار مبادله شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر