|

خبر جدید مدرس خیابانی درباره تشکیل کمیته صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از تشکیل کمیته عملیاتی و اقدام صادراتی برای حل مشکلات صادرکنندگان خبر داد.

تجارت

حسین مدرس خیابانی در نشست با اعضای هیات رئیسه اتاق تعاون گفت: در جلسه‌ای با حضور معاون اول اعلام کردم اگر صادرات مسئله اول کشور است در این باره به کمیته عملیاتی نیاز داریم، زیرا شورای‌عالی صادرات سالی یک یا دوبار برگزار می‌شود در حالی که شان این شورا در حد مسائل کلان است.

مدرس-خیابانی

وی با بیان اینکه برخی از مسائل صادرات از جنس ریز و عملیاتی روز است همانند آنچه که در ستاد تنظیم بازار انجام می‌دهیم افزود: امروز پیشنهادی خواهم داد مبنی بر اینکه رئیس سازمان توسعه تجارت، کمیته اقدام صادراتی را با سه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف تشکیل دهد یعنی آقای زادبوم هر هفته موظف است جلسات یک تا دو ساعته را با اتاق بازرگانی اتاق تعاون و اتاق اصناف آن هم بدون حضور دستگاه‌ها برگزار کند، زیرا این دستگاه‌ها در جلسه چهارشنبه‌های کارگروه توسعه صادرات حضور دارند.

مدرس خیابانی اضافه کرد: ۶۰۰ هزار واحد صنفی تولیدی داریم که قابلیت صادرات بسیار بالایی دارند از این رو رئیس سازمان توسعه تجارت باید در جلسه کمیته اقدام صادراتی، مشکلات را مورد به مورد، بنگاه به بنگاه، تولید‌کننده به تولید‌کننده و صادرکننده به صادر‌کننده البته با معرفی اتاق‌ها بررسی و مشکل شان را حل کند البته اگر مشکل از جنس دستگاه‌هایی مانند بانک بود حتما بانک‌ها هم دعوت شوند تا مشکلات این چنینی بررسی و حل شود.

تاکید سرپرست وزارت صمت بر جهش تولید با ساخت داخل

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: جهش تولید با ساخت کالای داخلی میسر می‌شود.

حسین مدرس خیابانی افزود: بخش تعاون جبهه واگذاری امور به مردم و واگذاری فرصت‌های عادلانه است.

وی اضافه کرد: با حضور اتاق تعاون در شوراها نشان می‌دهد که نظرات اتاق تعاون در اقتصاد کشور موثر است و ظرفیت بخش تعاون بیشتر از این‌ها است و باید تلاش کند به اهداف خود برسد.

مدرس خیابانی گفت: باید حواسمان باشد که ما در یک جنگ اقتصادی تمام عیار و یک جنگ گسترده رسانه‌ای کشور را مدیریت می‌کنیم و با کوچکترین صحبت یکی از مسئولان که با ابهام زده می‌شود رسانه‌های خارجی از آن سو استفاده می‌کنند.

وی افزود: در این شرایط و فشارهای اقتصادی یک صد پروژه با اعتبار ۱۷۰ میلیارد تومان که منجر به اشتغالزایی ۴۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم می‌شود را در دست بهره‌برداری داریم.

سرپرست وزارت صمت گفت: همه حوزه‌های تجاری ما از جمله کشتیرانی و بانک‌های ما گرفتار تحریم هستند و شرایط از زمان جنگ تحمیلی سخت‌تر شده است البته حوزه خصوصی ما بسیار هوشمند است و می‌تواند راه خود را باز کند و همین الان ۴۰۰ میلیون دلار کالا در بنادر است و یک میلیون تن کالا در انبارها و ۷۰۰ تن کالا در بنادر در حال تخلیه است.

مدرس خیابانی تاکید کرد: امروز موضوع تولید در دستورکار همه بخش‌ها است.

وی تصریح کرد: در زمان کرونا دولت نمی‌توانست به تنهایی کار کند و در بخش تولید نیز اگر می‌خواهیم با جهش تولید رو به رو باشیم باید مردم هم کمک کنند و اگر تقاضا برای کالای ایرانی نداشته باشیم جهش تولید رخ نمی‌دهد.

سرپرست وزارت صمت گفت: امروز جهش تولید بدون صادرات میسر نمی‌شود و مسیر افزایش تولید از مسیر صادرات عبور می‌کند.

وی اضافه کرد: مرزنشینان در صادرات مرزی نقش زیادی دارند، زیرا ۶۰ درصد صادرات از مرزها انجام می‌شود.

سرپرست وزارت صمت گفت: حجم صادرات ما در مرزها ۳ برابر حجم واردات است و هر روز بیشتر جلوی واردات را به جر کالاهای اساسی به کشور می‌گیریم در مقابل هیچ مانعی را جلوی صادرات قرار نمی‌دهیم، زیرا پاشنه آشیل اقتصاد کشور ما ارز حاصل از صادرات است.

مدرس خیابانی افزود: ما به دنبال جهش تولیدی هستیم که با تولید داخل حاصل شود و تولید داخل نیاز به دستیابی فن آوری دارد و انتقال فن آوری باید از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان و مهندسی معکوس صورت بگیرد.

وی توجه به واحدهای تولیدی کوچک و اس ام ای‌ها را ضروری دانست و گفت: این بخش اشتغال عمده کشور را تامین می‌کند و جهش تولید چیزی مگر افزایش اشتغال نیست.

حسین مدرس خیابانی با بیان اینکه مقرر شده است تا کمیته اقدام صادراتی را با سه اتاق بازرگانی، تعاون و اتاق اصناف تشکیل دهیم افزود: آقای زادبوم موظف است تا جلسات دو ساعته با اتاق بازرگانی بدون حضور دستگاه‌ها فقط با حضور صادرکنندگان تشکیل دهند و در این جلسات همه مسائل و مشکلات را در آن جلسه حل کنند.

وی تاکید کرد: به دنبال مطرح شدن مسائل بزرگ در این جلسات نیستیم، زیرا این مسائل باید در کارگروه توسعه صادرات گفته شود و کمیته بنگاه صادراتی موظف است بنگاه به بنگاه، تولیدکننده به تولیدکننده و صادرکننده به صادرکننده با معرفی اتاق مربوطه مشکلات را بررسی کند.

سرپرست وزارت صمت گفت: کمیته اقدام صادراتی با معرفی اتاق بازرگانی و افراد مورد نظر و افرادی که با آنها دچار مشکل شده‌اند باید مشکلات را بررسی کنند و اگر موضوع مربوط به بانک بود آن نیز به طور جداگانه بررسی شود.

وی افزود: باید در کمیته اقدام، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف ایران به طور جداگانه به تشریح مشکلات بپردازند.

 

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کدخبر: 102206

ارسال نظر