آخرین وضعیت تأمین ارز واردات کالاهای اساسی
رئیس کل بانک مرکزی اظهارکرد: در بخش تأمین ارز، برای واردات کالاهای اساسی، دارو و مواد اولیه و ضروری کشور، ازطریق روشهای مختلف چهارگانه اعلامی بانک مرکزی، شرایط به وضعیت عادی خود برگشته است. بطوریکه دراین مدت بیش از ۴/۵ میلیارد دلار برای انجام واردات تأمین شده است.
عبدالناصر همتی در پست اینستاگرامی خود نوشت: در اواسط اردیبهشت ماه، اعلام کردم: « شرایط دشوار است. لیکن، روند درحال بهبود بوده و قابل مدیریت و ثبات نیز قابل اعاده است». امروز و بعد از ۲۰ روز از آن نوشته، تأیید و تأکید میکنم که در بخش تأمین ارز، برای واردات کالاهای اساسی، دارو و مواد اولیه و ضروری کشور، ازطریق روشهای مختلف چهارگانه اعلامی بانک مرکزی، شرایط به وضعیت عادی خود برگشته است. بطوریکه دراین مدت بیش از ۴/۵ میلیارد دلار برای انجام واردات تأمین شده است.
وی ادامه داد: طبعاً، بازار از شرایط ایجاد شده در سامانه نیما و دیگر روشهای تأمین ارز و نیز اقدامات در دست اجرا، بهتدریج متأثر خواهد شد..
همتی تصریح کرد: دربخش ریال، برای تأمین کسری بودجه در دو مرحله حراج اوراق بدهی دولت، ۱۰٫۰۰۰ میلیارد تومان با نرخ سود سالانه ۱۵ درصد به فروش رفت. با این اقدام بدون افزایش پایه پولی، و با استفاده از نقدینگی موجود، بودجه دولت تأمین مالی شد. در هفتههای آینده این حراجها ادامه خواهد داشت.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: شاخص بهای تولیدکننده در اردیبهشت ماه، در مقایسه با ماه پیش از آن، ۰.۹ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است. این یک شاخص پیشنگر تورم است و نشان از کاهش شتاب تورم دارد. بانک مرکزی مصمم به ساز و کار هدفگذاری تورمی است. لذا، سیاستهای پولی متناسب با آن را اعمال خواهد کرد.
ارسال نظر