|

واردات اتوبوس و مینی بوس آزاد می‌شود؟

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه واردات هر دستگاه اتوبوس آماده، دست‌کم به یکصد هزار دلار ارز نیاز دارد، تاکیدکرد: واردات اتوبوس و مینی‌بوس در دستور کار نیست و با ظرفیت موجود داخلی‌سازی و صرفه‌جویی ارزی از همین محل، تولید داخل، پاسخگوی نیازها است.

تجارت

«مهدی صادقی‌نیارکی» افزود: برنامه امسال وزارت صنعت تولید ۳۰ هزار دستگاه خودروی تجاری اعم از کامیون، کامیونت، کشنده و اتوبوس است.

به گفته این مقام مسوول، پارسال کمتر از دو هزار دستگاه خودروی تجاری از سوی کارخانجات داخلی تولید شد، این در حالی است که فقط ظرفیت تولید اتوبوس ۱۹ هزار دستگاه در سال است.

وی با اشاره به اعلام برنامه‌های وزارت صنعت در تولید اتوبوس و مینی‌بوس به وزارت کشور و کمیسیون زیربنایی دولت، تاکیدکرد: امکان تامین کل نیاز داخلی به صورت حداکثری و با ساخت داخل بالا وجود دارد.

صادقی‌نیارکی ادامه‌داد: این محصولات تقاضامحور است، یعنی باید شهرداری‌ها یا سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تقاضایی در این بخش تعریف کنند.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد تولید و تحویل ۲۵۰ دستگاه اتوبوس ومینی‌بوس باهدف تجهیز ناوگان حمل‌ونقل عمومی بین ایران‌خودرو و شهرداری تهران در هفته جاری، ابراز امیدواری کرد که تامین مالی این قراردادها به‌ویژه پیش‌پرداخت‌های مقرر شده، انجام شود تا «جهش تولید» را در این بخش شاهد باشیم.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص میزان ساخت داخل خودروهای تجاری داخلی، گفت: اکنون ۶۳ درصد اتوبوس‌های دیزلی ساخت داخل شده، اما در اتوبوس‌های برقی به دلیل تامین موتور وگیربکس آنها از خارج، درصد داخلی‌سازی کمتر است.

وی خاطرنشان‌کرد: ‌ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه و تجهیزات تولید این خودروهای تجاری نیز در کانال مربوطه و با تعامل بین وزارتخانه و شرکت‌های خودروساز با بانک مرکزی پیگیری می‌شود.

پیشتر «پیروز حناچی» شهردار تهران گفته بود: کمبود اتوبوس در تهران حدود سه هزار دستگاه است.

وی از آمادگی شهرداری تهران برای انجام همکاری بیشتر با ایران خودرو در تامین تاکسی، مینی‌بوس و حتی ماشین‌های سنگین و زمینه‌سازی برای تولید اتوبوس‌های برقی خبر داد.

گفتنی است بررسی آمارهای منتشره وزرات صنعت، معدن و تجارت حاکی از افت ۸.۲ درصدی تولید مینی‌بوس و میدل‌باس در در دو ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال است به طوری که در این مدت تنها ۸۹ دستگاه از آنها تولید شد، اما تولید اتوبوس با رشد ۲۰۰ درصدی به ۱۴۷ دستگاه رسید.

در فروردین و اردیبهشت‌ماه امسال همچنین ۶۷۴ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده در کشور تولید شد که در مقایسه با دو ماهه پارسال رشد ۱۴.۲‌ درصدی نشان می‌دهد.

 

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 106007

ارسال نظر