|

تاثیر دلار در گرانی گوشت

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید صادرات گوشت از جنوب به‌ کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و از غرب به عراق به‌خاطر افزایش نرخ دلار موجب کمبود عرضه در داخل شده است.

گسترش‌نیوز: با ممنوع شدن صادرات دام زنده از یک ماه پیش و واردات گوشت قرمز نرخ آن بین ۵ تا ۸ هزار تومان کاهش یافت اما علی‌اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید با گران شدن دلار، قاچاق دام زنده از جنوب و غرب کشور بشدت افزایش یافته است. به گفته ملکی با فروش گوشت در کشورهای همسایه و گرفتن پول آن به دلار سود خوبی نصیب قاچاقچیان می‌شود.

damparvidam.jpg

گوشت قرمز با افزایش تقاضا در آستانه نوروز امسال روند صعودی پیدا کرد و افزایش نرخ که از نیمه اسفندماه سال گذشته شروع شد بعد از نوروز هم پابرجا ماند و شقه گوسفندی تا کیلویی ۵۵ هزار تومان هم عرضه شد.

صادرات دام زنده ممنوع است

حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام می‌گوید برای تعدیل نرخ گوشت صادرات دام زنده از یک ماه پیش ممنوع شده و این ممنوعیت بر کاهش نرخ تأثیر‌گذار بود. به گفته ورناصری با عرضه گوشت گوسفندی شرکت پشتیبانی امور دام به میادین و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شبکه‌های مجاز نرخ هر کیلو گوشت مخلوط گوسفندی به ۳۳ هزار تومان و گوشت ران یا شقه به ۴۳ هزار تومان کاهش یافت. ورناصری می‌افزاید که گوشت عرضه شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام گوشت گوسفندی تازه است.

ورناصری کاهش نرخ گوشت را از یک ماه گذشته تاکنون ۷ تا ۸ هزار تومان اعلام می‌کند. او در پاسخ به این سؤال که نرخ گوشت در نقاطی از شهرها و در برخی قصابی‌ها در حال‌ حاضر کیلویی ۵۵ هزار تومان عرضه می‌شود آن را انکار نمی‌کند و می‌گوید ممکن است قطعه خاصی از گوشت مانند ماهیچه و...گرانتر از نرخ معمول عرضه شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به واردات گوشت از استرالیا، نیوزیلند، کشورهای آسیای میانه، روسیه و... تأکید می‌کند با واردات و تولید داخل هیچ کمبودی در تأمین گوشت نداریم.

هشدار افزایش دوباره قیمت

با اینکه مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام هر گونه کمبود و عرضه گوشت را رد می‌کند اما رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تأکید دارد به‌خاطر افزایش قاچاق و سود خوبی که به‌خاطر گرانی دلار نصیب قاچاقچیان می‌شود کمبود گوشت و دام زنده در میادین به چشم می‌خورد. به‌ گفته ملکی دام زنده در جنوب و از شادگان به امارات، قطر، کویت، عمان و از غرب و مرزهای باشماق، شاهین دژ و میاندواب و پیرانشهر به عراق قاچاق می‌شود.

او می‌گوید عرضه گوشت در میادین کم است و به گفته خریداران، چون قاچاقچیان پول را نقد می‌پردازند عرضه‌کنندگان و فروشندگان ترجیح می‌دهند دام را به آنها بفروشند تا به متقاضیان داخلی.

ملکی هم تأیید می‌کند که از ماه گذشته نرخ گوشت کاهش یافت و عدد آن را ۵ هزار تومان عنوان می‌کند. او می‌گوید انتظار ما کاهش نرخ تا ۱۰ هزار تومان بود اما با ادامه قاچاق کاهش نرخ در ۵ هزارتومان متوقف شد و از هفته پیش دوباره با افزایش نرخ مواجه هستیم.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید با توجه به در پیش بودن عید قربان ما در جلسه‌ای با حضور مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت هشدار کمبود و گرانی گوشت را دادیم و اگر روند قاچاق ادامه داشته باشد کمبود کاملاً احساس می‌شود. با ادامه خروج غیر قانونی دام زنده، نرخ گوشت قرمز بی‌رویه در بازار بالا می‌رود و انتظار می‌رود تدابیری برای این موضوع اندیشیده شود تا در پایان مرداد همزمان با عید قربان با کمبود دام و افزایش چشمگیر نرخ در بازار روبه‌رو نشویم.

ملکی گفت: با کاهش قیمت‌ها لاشه در میادین کیلویی ۲۱ تا ۲۲.۵ هزار تومان فروخته می‌شد اما از هفته پیش نرخ لاشه به کیلویی ۲۵ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کدخبر: 34367

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین