|

خسروتاج: صادر کنید، گمرک: اجازه نمی‌دهیم!

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: از یک سو سازمان تجارت توسعه با ارسال نامه از تولیدکنندگان و تجار می‌خواهد سس کچاب به ارمنستان صادر کنند از سوی دیگر گمرک به استناد به نامه ممنوعیت صادرات وزیر صمت مانع خروج می‌شود، ناهماهنگی‌های وزارت صمت در صادرات موجب سردرگمی و زیان هنگفت تولیدکنندگان و تجار شده است.

گسترش‌نیوز : محمد میررضوی، با بیان اینکه درحال‌حاضر کانتینرهای حامل سس کچاب در بنادر بلاتکلیف مانده‌اند، افزود: ممانعت گمرک از خروج سس کچاب در حالی است که نامه ممنوعیت وزیر صمت فقط برای رب گوجه فرنگی است.

saderat5896.jpg

وی ادامه داد: ضمن اینکه اقدام به صادرات کچاب با خواست خسرو تاج، معاون وزیر صمت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت است.

میررضوی با تاکید بر اینکه نبود شفافیت در نامه‌های وزارت صمت بارها به تولیدکنندگان و تجار آسیب زده است، افزود: گمرک مدعی است که ممنوعیت شامل تمامی فرآورده‌های حاصل از گوجه فرنگی می‌شود و صدور اجازه صادرات را منوط بر شفاف‌سازی دستور وزیر صمت کرده است در حالی که هر روز ماندن بار تجار در پشت درهای گمرک هزینه‌های زیادی برای آنها دربر دارد.

وی اضافه کرد: تکرار مشکلات مشابه در صادرات به دلیل تصمیمات یک جانبه وزارت صمت بدون در نظر گرفتن نظرات تشکل‌های بخش خصوصی است.

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران خسارات تصمیمات یک شبه برای تجارت خارجی کشور را جبران ناپذیر دانست و گفت: در شرایطی که ارزآوری برای کشور حیاتی است ممنوعیت‌ها تیشه به ریشه کشور زده است.

میررضوی در پایان تاکید کرد: می‌توان از خسارت تحریم به کشور کاست اگر وزارت صمت، هماهنگی بیشتری در تصمیمات خود داشته باشد و تشکل‌های بخش خصوصی را نادیده نگیرد.

پیش از این نیز اتفاق مشابه برای صادرات چای ایرانی افتاد. وزیر صمت با ارسال نامه‌ای صادرات چای از کشور را ممنوع کرد. با پیگیری بخش خصوصی مشخص شد منظور نامه تنها ممنوعیت صادرات چای وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است. رفع این ممنوعیت به گمرکات ابلاغ شد اما، آنها به بهانه ابهام در نامه مانع صادرات این محصول شدند. هر چند در نهایت صادرات چای ایرانی رفع ممنوعیت شد، اما هزینه زیادی را برای تجار و تجارت خارجی ما در بر داشت.

به نظر می‌رسد اینبار نیز ابهام در نامه نگاری وزارت صمت جریان تجارت در صنعت دیگری را با مشکل جدی روبه رو کرده است. ناهماهنگی و اشتباهات تکرار شونده از سوی دستگاه مهم و تاثیر‌گذاری مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان از ضعف و بی‌دقتی در سطوح مختلف مدیریتی این وزارتخانه دارد که رفع آن دقت بیشتر دولت در انتخابات خود را می‌طلبد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کدخبر: 38629

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین