|

سیر صعودی قیمت برنج ادامه دارد؟

دلیل افزایش نرخ تمام شده برنج از سوی کشاورزان، هزینه‌های تولید است درحالی‌که دلیل افزایش نرخ برنج در شهرهای بزرگ عدم نظارت سازمان‌های نظارتی است.

گسترش‌نیوز: جمیل علیزاده شایق در‌ این خصوص گفت: بیش‌ترین هزینه تولید در بخش برنج مربوط به هزینه کارگری در مرحله نشاء، برداشت و عملیات زراعی است.

‌Berenj.jpg

او ادامه داد: این هزینه تولیدی از دهه ۸۰ با شروع مکانیزه کردن کشت و استفاده از ماشین‌آلات به جای نیروی انسانی کاهش پیدا کرد تا این که در سال ۱۳۹۸ با تحریم و گرانی ارز، واردات ماشین‌آلات با کاهش مواجه شد و همچنین عدم حمایت از ماشین‌سازان داخلی بخش کشاورزی موجب شد تا امسال شاهد این باشیم که کارگران دوباره به زمین‌های کشاورزی برگردند.

وی همچنین افزود: افزایش نرخ کود و سم و دستمزدهای زیاد کارگران حاضر در زمین‌های زراعی، موجب این شد که اکنون تا حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه‌های تولید افزایش پیدا کند.

شایق درباره نرخ انواع برنج‌ گفت: اکنون مرغوب‌ترین برنج ‌در مازندران را حداکثر به نرخ ۲۰ هزار تومان می‌توان خرید که بیش‌تر از این مبلغ در مازندران برنج نداریم. در مراکز عرضه در استان‌های دیگر، این محصول با ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش نرخ فروخته می‌شود، درحالی‌که این برنج نسبت به برنج موجود در مازندران کیفیت کمتری دارد.

وی درباره میزان تولید برنج، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته، میزان تولید برنج را معادل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد، در حالی‌که برآورد انجمن برنج بیشتر از این میزان بود. همچنین وزارت کشاورزی میزان تولید برنج در امسال را نیز، معادل ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تن اعلام کرد درحالی‌که برآورد انجمن برنج از میزان تولید برنج در امسال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است.

شایق ادامه داد: زمانی که به تیر و مرداد‌ می‌رسیم، می‌توانیم به صورت تقریبی سطح کشت و میزان تولید را پیش‌بینی کنیم درحالی‌که وزارت جهاد کشاورزی می‌توانست میزان تولید را متناسب با نیاز کشور به این محصول حدس بزند و اجازه واردات برنج را ممنوع کند، در اواخر شهریور‌، معادل ۲۰۰ هزار تن برنج در انبارها را ترخیص کرد.

وی در پایان افزود: در ۶ ما‌ه نخست امسال نیز معادل ۶۰۰ هزار تن برنج دیگر هم وارد کشور شد که در مجموع حدود ۸۰۰ هزار تن برنج با اجازه وزارت کشاورزی از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد کشور شد درحالی‌که نیاز کشور به این محصول با تولید داخل تامین می‌شد؛ با این وجود ورود برنج خارجی به کشور منجر به انباشت برنج در انبارها، هدر رفتن زحمات کشاورزان و خارج شدن ارز از کشور می‌شود.

منبع: ایسنا

کدخبر: 70550

ارسال نظر