|

تاثیر مصرف سیگار بر دهان و دندان

عضو کمیته بیمه سلامت گفت: مصرف سیگار توانایی دهان را برای مقابله با عفونت محدود کرده و فرد را در مقابل باکتری‌هایی که از طریق سیگار کشیدن تکثیر می‌شوند، بی دفاع می‌کند.

محمد دریجانی درباره تأثیر مصرف سیگار بر دندان‌ها افزود: هنگامی که دهان شما قادر به مبارزه با عفونت نیست، پلاک و باکتری‌ها زیاد می‌شوند. این امر منجر به بروز مشکلات مختلفی از جمله زرد شدن دندان‌ها تا افتادن آن‌ها و نیاز به انجام روت کانال می‌شود.

وی ادامه داد: سیستم ایمنی دفاعی بدن در فرد سیگاری ضعیف می‌شود. گردش خون در دهان افراد سیگاری به شدت کاهش می‌یابد. همچنین ذرات موجود در تنباکو همچنین می‌تواند دندان‌ها را دچار سایش کرده و پوشش محافظتی مینای دندان را از بین ببرد.

عضو کمیته بیمه سلامت اظهار کرد: نه تنها سیگار، بلکه حتی تنباکوی بدون دود نیز می‌تواند به دهان آسیب برساند. علاوه بر اثرات مصرف سیگار روی دندان‌ها و لثه‌ها، این عادت می‌تواند اثرات مضر دیگری بر سلامت دهان داشته باشد. سیگار کشیدن، خطر ابتلاء به سرطان دهان از جمله سرطان زبان را افزایش می‌دهد. غدد بزاقی ممکن است ملتهب شوند. همچنین احتمال بروز لکوپالاکیا یا تکه‌های سفید داخل دهان افزایش می‌یابد.

دریجانی گفت: کاشت ایمپلنت‌های دندانی در افراد سیگاری احتمال موفقیت کمتری دارد. از دست دادن استخوان ممکن است در فک وجود داشته باشد و مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا پس از عمل جراحی دهان بهبود یابید. این مسئله به ویژه مشکل ساز است، زیرا احتمالاً نیاز بیشتری به انجام جراحی دهان و دندان برای رفع مشکلات مربوط به سیگار کشیدن وجود دارد.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 125191

ارسال نظر