|

خبر خوش برای بیماران هموفیلی

تامین ۱۰۰ درصدی نیاز بیماران هموفیلی به فاکتور ۸ نوترکیب توسط شرکت دانش‌بنیان ایرانی

جامعه خبر خوش برای بیماران هموفیلی

یک شرکت دانش‌بنیان داخلی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی توانسته است با تولید سالیانه ۶۰۰ هزار ویال "فاکتور ۸ انعقادی نوترکیب" علاوه بر تامین کامل نیاز بیماران هموفیلی نوع A، امکان صادرات این دارو را نیز به وجود آورد.

امیرحسین مقصودی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولید‌کننده فاکتور هشت انعقادی نوترکیب اظهار کرد: فاکتور هشت به دو صورت پلاسمایی و نوترکیب در جهان تولید می‌شود. مزایای فاکتور هشت نوترکیب در مقایسه با نوع مشتق از پلاسمای خون موجب شده تا نوع نوترکیب آن بیشتر مورد توجه بیماران و جامعه پزشکی قرار گیرد. داروی فاکتور هشت نوترکیب با بهره‌گیری از دانش بایوتک و استفاده از تجهیزات پیچیده و در شرایط بسیار حفاظت شده و کاملاً استریل و ایمن تولید می‌شود. عدم نیاز به اهداکنندگان پلاسمای انسانی جهت فرآیند تولید دارو و امکان تولید در حجم بالا، از دیگر مزایای فاکتور هشت نوترکیب در مقایسه با فاکتور هشت مشتق از پلاسما با استناد به مقالات بین‌المللی است.

وی افزود: شرکت ما درحال‌حاضر سالیانه ۶۰۰ هزار ویال فاکتور هشت انعقادی نوترکیب ایرانی با نام تجاری «سافاکتوAF » تولید می‌کند که علاوه بر تامین کامل نیاز بیماران هموفیلی نوع A، امکان صادرات این دارو نیز آن وجود دارد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، مکانیسم عمل این دارو را توضیح داد و گفت: سافاکتو AF بر اساس تکنیک DNA نوترکیب تولید شده است که مانند فاکتور هشت انعقادی(VIII) داخل بدن عمل می‌کند. فاکتور هشت در داخل بدن فعال می‌شود و این فاکتور فعال شده همانند کوفاکتور به فاکتور IXفعال شده کمک می‌کند که فاکتور Xغیر فعال را به فاکتور Xفعال تبدیل کند. فاکتور Xفعال باعث تبدیل پروترومبین به ترومبین می‌شود و ترومبین، فیبرینوژن را به لخته فیبرینی تبدیل می‌کند. در بیماران هموفیلی نوع A، فعالیت فاکتور VIII انعقادی به شدت کاهش می‌یابد. تزریق سافاکتو AF باعث افزایش سطح پلاسمایی فاکتور VIII شده و می‌تواند به طور موقت مشکل انعقادی در بیماران هموفیلی نوع Aرا برطرف کند.

وی در مورد تسهیلات دریافتی این شرکت از صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: از سال ۹۴ تاکنون تسهیلات فعالیت‌های قبل از تولید صنعتی، تسهیلات تولید صنعتی، سرمایه در گردش با نرخ ترجیحی بانکی و تسهیلات سرمایه در گردش فوری به مبلغ ۳۴۳ هزار میلیون ریال از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کردیم و همچنین ۵ هزار میلیارد ریال نیز از صندوق سلامت ثامن اخذ کردیم و امروز صد در صد نیاز بیماران هموفیلی کشور را به این دارو تامین می‌کنیم.

مقصودی استفاده از فاکتورهای پلاسمایی را در مقابل محصولات نوترکیب مقرون به صرفه نمی‌داند و در مورد مزایای استفاده از این دارو گفت: این شرکت به عنوان یکی از پنج شرکت دارویی تولیدکننده فاکتور هشت در جهان با روشنگری درباره مزایای محصولات نوترکیب و کم‌خطر بودن آنها برای بیماران در مسیر افزایش مصرف فاکتور هشت نوترکیب، قدم‌های ارزشمندی برداشته است. البته در شرایط کنونی جامعه بیماران هموفیلی کشور، از مصرف داروی نوترکیب به جای داروی پلاسمایی بیشتر استقبال می‌کنند.

وی در مورد واردات این محصول تصریح کرد: طی سال‌های گذشته شرکت‌های خارجی تولید‌کننده فاکتور هشت حتی حاضر به فروش این دارو به کشور ما نبودند، اما هم‌اکنون و پس از تولید پیشرفته‌ترین نسل از داروی نوترکیب فاکتور هشت انسانی توسط شرکت سامان داروی هشتم، نه‌تنها حاضر به فروش شده‌اند بلکه با تخفیفات بسیار و با حداقل اسناد، تلاش در جهت واردات داروی پلاسمایی دارند.

مدیرعامل شرکت سامان داروی هشتم، در مورد چشم‌انداز این شرکت در تولید این محصول گفت: با توجه به فضا و امکانات شرکت و همچنین برخورداری از نیروهای متخصص و باتجربه، هدف ما در درجه نخست تأمین نیاز بازار داخل و پیشنهاد انجام پروفیلاکسی (مصرف دارو برای جلوگیری از بیماری) و درمان پیشگیرانه در کشور است. بعد از آن صادرات این محصول مورد توجه شرکت است و در حال پیگیری ثبت آن در برخی از کشورها هستیم.

وی خاطرنشان کرد: دو محصول جدید مونوکلونال آنتی بادی شرکت نیز امسال رونمایی خواهد شد و ۳ محصول دیگر هم در حال طی کردن مراحل نهایی جهت تولید انبوه هستند که هر یک به تنهایی از خروج صدها میلیون دلار ارز جلوگیری خواهند کرد.

 

منبع: تسنیم
کدخبر: 127037

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین