احتمال تشدید بیماری های ویروسی با آلودگی هوا
پزشک عمومی و متخصص طب کار گفت: آلودگی و وارونگی هوا احتمال تشدید کرونا و انواع بیماریهای ویروسی را افزایش میهد و راهحل مقابله با این وضعیت ماندن در خانه و تغذیه سالم است.
حسین سعیدی درباره آلودگی هوا افزود: متأسفانه با سردتر شدن هوا معضل آلودگی و وارونگی هوا بیشتر نمود پیدا میکند.
وی افزود: آلودگی هوا اغلب آلایندههای مونوکسیدکربن، دی اکسیدکربن، اکسیدهای گوگرد، نیتروژن، هیدروکربنهای اروماتیک از طریق سوخت مواد سوختنی، سوخت ناسالم ماشین ها، کارخانجات و… حاصل میشود.
این پزشک عمومی و متخصص طب کار ادامه داد: بحث دیگر در آلودگی هوا، زیرمعلقها و گرد و غبار است. این ذرات هرچه کوچکتر باشند یعنی پایینتر از دو و نیم میکرون، میتوانند آسیب زایی و خطرات بیشتری به همراه داشته باشند.
وی افزود: آسیبهای قلبی، عروقی، حساسیتهای تنفسی در نتیجه آلودگی هوا میتواند تشدید شود، به ویژه در افرادی که حساستر هستند از جمله کودکان زیر پنج سال، سالمندان بالای ۵۶ سال، خانمهای باردار و بیماران زمینهای به ویژه افرادی که مشکلات ریوی و تنفسی دارند.
فعالیت فیزیکی را به حداقل برسانید
سعیدی تأکید کرد: در چنین شرایطی راهکارهای عملی برای کاهش آلودگی هوا نیاز به بحثهای طولانی و هزینههای سنگین دارد اما بدون شک مهمترین توصیه برای در امان ماندن از آسیبهای آلودگی هوا به ویژه برای گروههای پرخطر، ماندن در خانه است. اگر افراد کار ضروری ندارند در خانه بمانند.
وی ادامه داد: اگر مجبور به فعالیت در بیرون از خانه هستند حتماً ماسک استفاده کنید و فعالیتهای فیزیکی خود را حتی در خانه به حداقل برسانید. پیاده روی، ورزش و راه رفتن در فضای بیرون این روزها باعث میشود تنفس افزایش پیدا کرده و امکان جذب ذرات آلوده معلق در هوا در ریه فرد بیشتر شود.
این پزشک عمومی با بیان اینکه تغذیه سالم هم میتواند راهکاری کمککننده برای در امان ماندن از ذرات آلوده هوا است، خاطرنشان کرد: موادغذاییهای توصیه شده شاید به طور کامل از نظر علمی تحقیقات ثابت شدهای به همراه نداشته باشد اما استفاده از موادغذایی دارای آنتی اکسیدان، ویتامینهای سی، ای وای توصیه میشود.
وی گفت: آنتی اکسیدانها موادی هستند که جلوی عمل رادیکالهای آزاد را گرفته و مانع تخریب سلولهای حیاتی بدن میشوند. منابع غذایی آنتی اکسیدان نظیر ویتامین E از جمله روغن آفتابگردان و سویا، جوانه گندم، روغن زیتون، انواع مغزها، ویتامین C شامل مرکبات، فلفل سبز، انواع کلم ها، گوجه فرنگی و ویتامینA همچون مواد غذایی حاوی کاروتنها که پیش ساز ویتامین A هستند نظیر میوههای زرد و نارنجی (هویج، کدو حلوایی، اسفناج، گوجه فرنگی )که در تقویت سیستم ایمنی نیز نقش دارند، هستند.
این پزشک عمومی تصریح کرد: مصرف مواد غذایی از جمله سلنیم، روی و منیزیم که در تقویت سیستم ایمنی و فعالیت آنزیمی بدن نقش دارند نیز توصیه میشود.
سعیدی درباره استفاده از لبنیات همچون شیر گفت: طبق نظراتی که وجود دارد، لبنیات از جمله شیر برای آلاینده هایی که دارای سرب هستند و از طریق گوارش جذب شود میتواند به نوعی دفعکننده این آلودگیها باشد و سم زدایی کند.
آب بنوشید
وی با بیان اینکه تا میتوانید مایعات مصرف کنید، تصریح کرد: مصرف مایعات به شدت میتواند در دفع مواد آلودهای که جذب بدن شده کمککننده باشد. پس مصرف آب را در برنامههای روزانه خود بگنجانید.
این متخصص طب کار و بیماریهای شغلی با اشاره به بحث تشدید کرونا در آلودگی هوا خاطرنشان کرد: در آلودگی و وارونگی هوا، جریان هوا به درستی اتفاق نمیافتد. شیوع ویروس کرونا در بخشی از شهرهای شمالی ایتالیا به خاطر صنعتی بودن این مناطق و آلودگی هوا بیشتر ریشه دوانده. به همین دلیل متخصصان طی مطالعاتی که در ارتباط با آلودگی هوا انجام داده و از این هوا نمونه گیری کرده اند، متوجه شدند، در هوای آلوده نمونه گیری شده، ذرات معلق ویروس کرونا که به ذرات آلودگی چسبیدهاند به چشم میخورد و این تئوری مطرح است که این موضوع در شیوع و تشدید کرونا بیتأثیر نیست.
سعیدی خاطرنشان کرد: پس آلودگی هوا میتواند باعث تشدید کرونا و انواع بیماریها و عفونتهای ویروسی شود.
این پزشک عمومی گفت: در این شرایط بهتر است کمتر اجاق گاز روشن باشند. خانمهای خانه کمتر از شویندهها و به ویژه سفیدکنندهها که از خود کلر متساعد میکند و موجب تنگی نفس و التهاب میشود استفاده کنند.
وی افزود: استفاده از تصفیه کنندههای هوا میتواند کمککننده باشد به این شرط که فیلتر دستگاه بهموقع تعویض شود.
ارسال نظر