|

راهکارهای کلیدی جهت مقابله با آلودگی هوا

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به همه راهکارهای کلیدی جهت مقابله با آلودگی هوا گفت: باید فکری به حال منابع داخلی ریزگردها شود.

جامعه راهکارهای کلیدی جهت مقابله با آلودگی هوا

مهدی پیرهادی عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه واقعیت این است که از سخن گفتن در رابطه با آلودگی هوا و گوش فرا ندادن مسئولان خسته شده‌ایم، اظهار کرد: موضوع اصلی آلودگی هوا به دستگاه‌های اجرایی و دولت برمی گردد. در قانون هوای پاک نیز شرح وظایف هریک از ۲۱ دستگاه مرتبط به طور دقیق مشخص شده است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان بخشی که باید قانون هوای پاک را پیگیری کند، تنها نقش نظارتی دارد. ای کاش در این قانون معاون اول رئیس جمهور متولی اجرایی شدن قانون هوای پاک و مطالبه‌گر موضوع آلودگی هوا بود.

وی همچنین تصریح کرد: ۲۱ دستگاه در این زمینه وظیفه دارند و مردم نمی‌دانند دقیقاً کدام دستگاه پاسخگو است؟ با این شرایط حتی مسئولان نیز به اختلاف می‌خورند که چه کسی باید در این زمینه به مردم پاسخ بدهد.

پیرهادی با بیان اینکه استانداری در این رابطه دو جلسه برگزار و استاندار موارد را پیگیری کرد، گفت: موارد به اندازه‌ای زیاد بود و دستگاه‌ها به اندازه‌ای به وظایف خود عمل نکردند که در نتیجه اتفاق خاصی در این قانون نیفتاد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه دولت باید در اولین قدم وسایل نقلیه عمومی، شخصی، موتورسیکلت و کامیون‌های فرسوده را از رده خارج کند، اظهار کرد: در قدم دوم باید شرح وظایف را در خصوص PM ۲.۵ و PM۱۰ در قانون مشخص کنیم. زمانی که قانون هوای پاک تصویب شد، موارد بیشتر ناظر به آلایندگی PM۲.۵ بوده و به PM۱۰ و ریزگردها در قانون به دقت پرداخته نشده و وظایف نیز به درستی تبیین نشده است.

وی با بیان اینکه همه مجموعه‌ها و دستگاه‌ها باید آلودگی هوا را اولویت اصلی خودشان بدانند، یادآور شد: این موضوع هنوز اولویت نیست و شاید یکی از مسائل، بودجه باشد که هزاران دلیل برای توجیه مطرح می‌شود. ما در خصوص آلودگی صحبت می‌کنیم اما هیچ اتفاقی نمی‌افتد. مردم نیز از این موضوع خسته شدند و باید فکری به حال آن شود.

پیرهادی در ادامه به طرح برخی پرسش‌ها از متولیان مدیریت آلودگی هوا پرداخت و گفت: تا کی باید خون دل این دو خودروساز داخلی را بخوریم؟ تا کی باید خودروی ضعیف به مردم تحویل دهیم؟ چرا نمی‌توانیم از خودروهای با کیفیت بالاتر استفاده کنیم؟ چرا نباید خودروهای هیبریدی و برقی تولید کنیم و سرعت تولید آن پایین است؟ تا کی باید به خودروسازان و سازندگان موتورسیکلت فرصت دهیم؟

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه ما امروز شاهد این هستیم که حداقل چهار هزار نفر در سال دچار مرگ زودرس می‌شوند، تصریح کرد: چه کسی پاسخگوی این موضوع است؟ خسارتی را که به جسم و روح مردم وارد می‌شود، چه کسی پاسخ می‌دهد؟ صنایع باید به سمت استفاده از دستگاه‌هایی بروند که کمترین تولید آلایندگی را داشته باشد.

وی با بیان اینکه اجرای طرح کهاب در پمپ‌های بنزین تصویب شده و پرسش ما این است که چرا اجرایی نشده است؟ گفت: کل این طرح مگر چه میزان بودجه نیاز دارد؟ این طرح کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه می‌خواهد و آیا این میزان بودجه برای وزارت نفت که حجم بالایی از صادرات و درآمد را دارد، عددی است که نمی‌توانند تهیه کنند یا نمی‌خواهند بودجه را تأمین کنند؟ باید این را به مردم بگویند. ما نمی‌توانیم بپذیریم که وزارت نفت این رقم را نداشته باشد. اگر پیش بینی برای این موضوع نداشتند طبق قانون کوتاهی کرده‌اند و اگر نمی‌خواهند انجام بدهند به مردم اعلام کنند.

پیرهادی با تأکید بر اینکه کارهایی که به همه مجموعه‌ها واگذار شده به سختی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: مادامی که در نوسازی خودروها اقدام نکنیم و دستگاه‌های متولی در حوزه آموزش وارد نشوند اتفاقی نخواهد افتاد. در مجموع در آموزش شهروندی به خوبی ورود نشده است.

ایجاد آلایندگی در موتورخانه‌های واحدهای مسکونی، تجاری و صنعتی

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: موتورخانه‌ها و سیستم گرمایشی واحدهای مسکونی، تجاری و صنعتی دارای ضعف و ایراد است. چه کسی متولی نظارت بر این بخش است؟ آیا وظیفه خود را انجام می‌دهد یا آن را رها کرده است؟ اگر وظایف خود را انجام می‌دادند که امروز وضعیت به این شکل نبود.

وی با بیان اینکه صاحبان برخی خودروهای فرسوده پایتخت برای اخذ معاینه فنی به دیگر شهرها مراجعه می‌کنند، خاطرنشان کرد: ما این آمادگی را به استانداری اعلام کردیم که تمام خودروهایی که از شهرستانها معاینه فنی گرفته‌اند با تخفیف حداکثری، مجدداً از مراکز تهران، معاینه فنی دریافت کنند و خودروهای آلاینده مجاز به تردد در سطح شهر نباشند.

تا کی باید به خودروسازان و سازندگان موتورسیکلت فرصت دهیم؟ / تعدد دستگاه‌های مرتبط با موضوع آلودگی هوا از دلایل اصلی حل نشدن مشکل است

منبع: مهر
کدخبر: 278968

ارسال نظر

 

آخرین اخبار