|

ارزان‌ ترین خودروهای بازار ایران کدامند؟

در زندگی ماشینی امروزی، وجود خودرو یکی از نیازهای ضروری خانواده‌هاست. تنوع بازار خودرو در ایران سبب شده که در بازه‌های قیمتی گوناگون خودروهای مختلفی وجود داشته باشند. سال ۱۳۹۹، یکی از پرالتهاب‌ترین و پرنوسان‌ترین دوران در بازار خودروی کشور است. قیمت خودروها تقریبا هر روز تغییر می‌کند و همین موضوع افراد را برای خرید خودرو مردد می‌کند.

خودرو ارزان‌ ترین خودروهای بازار ایران کدامند؟

با این وجود اگر کسی قصد خرید خودرو داشته باشد و بودجه‌ای که برای آن در نظر گرفته زیاد نباشد، شاید این مطلب ارزان‌ترین خودروهای بازار ایران بتواند او را در خرید راهنمایی کند. در ادامه این مطلب خواهیم دید که ارزان‌ترین ماشین‌های ایران کدام خودروها هستند؟

ارزان‌ترین خودروهای صفر بازار ایران

طبعا وقتی به دنبال خرید یکی از ارزان‌ترین خودروهای ایران باشیم، نمی‌شود انتظار زیادی از کیفیت ساخت و امکانات رفاهی بالا داشت. با این وجود، خوشبختانه سایپا و ایران خودرو، در تولید محصولات جدیدشان، کمی دست و دل‌بازی کرده و امکانات خوبی را در نظر گرفته‌اند.

تا چند سال پیش، خودروهای چینی هم با امکانات خوب و طراحی جدید، با قیمتی مناسب برای قشر متوسط جامعه، عرضه می‌شدند، اما با افزایش قیمت ارز، قیمت این خودروها جهشی خیره کننده داشت. اما با این حال، هنوز هم در میان چینی‌های بازار می‌توان یکی دو نمونه ارزان‌قیمت پیدا کرد.

پژو ۲۰۶

در میان ارزان‌ترین خودرو در ایران، تعداد نماینده‌های پژو که ارزش خرید بالایی دارند، بیشتر است. پژو ۲۰۶ دوست داشتنی بازار خودرو، با اینکه حالا به نسبت طراحی قدیمی و امکانات کم، قیمت بسیار بالایی دارد اما هنوز هم می‌توان به آن به عنوان یک گزینه خوب خرید نگاه کرد چرا که بازار خرید و فروش بسیار مطمئنی دارد.

پژو ۲۰۶ هاچ‌بک را در دو تیپ ۲ و ۵ به صورت صفر می‌شود خرید. تیپ ۲ مدل نسبتا ساده‌تری است که تقریبا هیچ آپشن رفاهی ندارد. اما تیپ ۵ با پیشرانه TU۵ هم قدرت بیشتری دارد و هم شتاب بیشتر. ۲ کیسه هوا، سنسور دنده عقب، چراغ مه شکن، شیشه‌های بالابر برقی عقب و جلو و آینه‌های جانبی برقی از جمله امکانات این خودرو است.

نقطه ضعف پژو ۲۰۶، استفاده از متریال نامرغوب در کابین این خودرو و کم بودن امکانات آن است. شاید وقتی ایران خودرو بدون این امکانات فروش به این خوبی دارد، لزومی به ارتقا کیفیت و امکانات نمی‌بیند!

پژو ۲۰۶ صندوق‌دار

برای خانواده‌هایی که به دنبال یک سدان ارزان‌قیمت هستند، پژو ۲۰۶ صندوق دار (یا همان SD) یک گزینه نسبتا خوب است. ۲۰۶ صندوق‎دار طراحی نسبتا خوب و کیفیت ساخت قابل قبولی دارد. ۲ کیسه هوا، سیستم تهویه اتوماتیک، چراغ مه شکن عقب و جلو و چراغ بدرقه، حسگر پارک عقب و آینه‌های جانبی برقی از جمله امکانات این خودرو است.

پژو ۲۰۶ صندوق‌دار فرمان‌پذیری خوب و ترمزهای مطمئنی دارد. نقطه ضعفی که برای این خودرو باید اشاره کرد، عایق بندی ضعیف و تعدادی مشکل در جعبه دنده این خودرو است.

پژو ۲۰۷

پژو ۲۰۷ نیز یکی دیگر از هاچ‌بک‌های خوب و ارزان‌قیمت بازار خودرو است. پژو ۲۰۷ در واقع فیس‌لیفت پژو ۲۰۶ است که با کمی تغییر در طراحی ظاهری، به روز شده است. این خودرو نسبت به برادر بزرگترش، کیفیت ساخت بهتری دارد.

پیشرانه‌ی قدرتمند، شتاب خوب، مصرف سوخت کم و امکاناتی نظیر کروز کنترل (سفارشی)، دوربین عقب، نویگیشن، سنسور عقب، ترمز کمکی و آینه‌های جانبی برقی از جمله ویژگی‌های خوب این خودرو است. اما نباید از قیمت بالای قطعات یدکی، ضعف سیستم پایداری و کیفیت پایین غربیلک فرمان غافل شد.

در کل، خودروی پژو ۲۰۷ مدل ارتقایافته پژو ۲۰۶ است که از همان طراحی و ابعاد تبعیت می‌کند و امکانات و آپشن‌های بیشتری نیز ارائه می‌کند. همین موضوع، پژو ۲۰۷ را به انتخاب مناسبی در بین ارزان‌ترین خودروهای بازار ایران تبدیل می‌کند.

سمند

سمند یکی از پرفروش‌ترین سدان‌های بازار خودروی ایران و البته یکی از ارزان‌ترین خودروهای بازار ایران است. اگر به دنبال یک سدان خوب و جاندار باشید، سمند انتخاب بدی نیست. طراحی ظاهری این خودرو شاید خیلی جذاب نباشد اما کابین سمند با استفاده از تریم چوب و چرم، ظاهری مدرن و زیبا دارد. کیفیت ساخت خوب کابین و قطعات هم از جمله نکات خوب سمند است.

کیفیت سیستم تعلیق، پیشرانه EF۷ که امتحان خود را به خوبی پس داده است، و امکاناتی مانند سنسور عقب، سیستم تهویه مطبوع و آینه جانبی برقی از جمله ویژگی‌های خوب این خودرو است. سمند مصرف سوخت بالایی دارد که به هنگام خرید باید به آن توجه کرد. به علاوه ایران خودرو کماکان تلاشی برای بیشتر کردن امکانات رفاهی این خودرو نکرده است. ق مدل دوگانه سوز سمند LX با پیشرانه EF۷ هم یکی دیگر از گزینه‌های خرید است که در آن، مشکل مصرف سوخت بالا را نیز با مصرف گاز حل شده است.

سمند سورن

در خانواده سمند یک عضو کمی پیشرفته‌تر هم وجود دارد که از نظر ایمنی کیفیت و تنوع بیشتری دارد و با نام سمند سورن شناخته می‌شود. سورن از لحاظ ظاهری کمی تغییر کرده، اما باز هم همان ترکیب قدیمی سمند را دارد.

کابین این خودرو برای یک خانواده بسیار مناسب است. سیستم تعلیق خوب و ترمزهای قوی این خودرو نسبت به مدل‌های قدیمی سمند پیشرفت داشته است. با این حال، کماکان مشکل مصرف بالای سوخت در خانواده سمندها وجود دارد.

همچنین، با توجه به جدید بودن این خودرو و تبلیغاتی که برای آن شد، انتظار می‌رفت ایران خودرو در کیفیت ساخت سورن کمی بهتر عمل می‌کرد که البته این طور نشد.

دنا

این دو سدان ایران خودرو نیز دو مدل نسبتا خوش‌قیمت بازار خودرو هستند که در میان ارزان‌ترین ماشین‌های بازار ایران باید به آن‌ها اشاره کرد.

دنا دومین خودروی ملی شرکت ایران خودرو است که به هنگام معرفی تبلیغات بسیاری در مدح امکانات و تفاوت آن با سمند شده بود. اما نتیجه تقریبا محصولی ناامید کننده بود. طراحی ظاهری دنا باز هم هیچ نقطه قابل توجهی ندارد. اما به کابین این خودرو مانند سمند می‌شود نمره قابل قبولی داد.

ترمزهای دنا هم نسبت به سمند قوی‎تر و مطمئن‌تر هستند. به علاوه، مصرف سوخت در این خودرو اصلاح شده و حالا یک خودروی کم مصرف روبه روی ماست. اما عایق‌بندی ضعیف کابین، کشش کم پیشرانه و امکانات رفاهی کم، از جمله نکات منفی این سدان است.

دنا در نسخه پلاس امکاناتی بیشتر از دنا معمولی ارائه کرده که ارزش خرید آن را نسبت به دنا معمولی بالاتر برده است. مدل دنا پلاس اتومات در این خانواده خودرویی بهتر و قابل قبول‌تر است اما موضوع اینجاست که این مدل‌ قیمتی بالاتر از ۳۰۰ میلیون تومان دارد و نمی‌توان آن را در لیست ارزان‌ترین خودروهای بازار ایران قرار داد.

رانا

یک ماشین ارزان دیگر موجود در این فهرست، رانا است. رانا هم یکی دیگر از سدان‌های ایران خودرو است که نسبت به دنا و سمند، طراحی خوبی ندارد. اما فراوانی قطعات یدکی و ترمز خوب این خودرو و عملکرد پیشرانه، آن را در فهرست ارزان‌ترین ماشین‌های ایران قرار داده است.

رانا کیفیت ساخت خوبی و چندان باکیفیتی ندارد. عایق بندی ضعیف این خودرو و امکانات ضعیفش هم ارزش خرید آن را کم کرده است. در هر صورت رانا هم یکی دگیر از خودروهای ارزان قیمت بازار محسوب می‌شود.

تیبا

سایپا به عنوان دومین خودروساز ایران، تولیدکننده تعدادی از ارزان‌ترین خودروهای داخلی است. معروف‌ترین خودروی تولیدی سایپا، پراید است که این روزها تولیدش متوقف شده، اما هنوز نمونه‌های صفر آن را در بازار پیدا کرد. پراید خودرویی است که به دلیل ایمنی پایین و کیفیت ساخت بسیار بد، ارزش خرید ندارد. اما حال که پراید دیگر تولید نمی‌شود، باید سراغ تیبا رفت.

شاید بتوان گفن که تیبا ارزان‌ترین ماشین ایران است. خودرویی که سایپا به عنوان جانشین پراید، در دو مدل سدان و هاچ بک به بازار معرفی کرده است. هر دو تیپ این خودروها به دلیل هزینه نگهداری پایین، دسترسی آسان به قطعات یدکی، ایمنی بهتر نسبت به پراید و بازار دست دوم خوب توانستند فروش نسبتا خوبی داشته باشند.

با این حال، از این دو خودرو نباید انتظار کیفیت ساخت خوبی داشته باشید. عایق بندی ضعیف فضای کم کابین و پیشرانه ضعیف را باید از نکات منفی تیبا دانست. علاوه بر اینکه تقریبا این دو خودرو از نظر امکانات رفاهی هم در حد بسیار پایینی هستند.

ساینا

ساینا، فیس‌لیفت تیباست که سایپا با اضافه کردن چند آپشن و تغییراتی در طراحی ظاهری به بازار عرضه کرد. ایمنی این خودرو از تیبا بالاتر و امکاناتش هم بیشتر است.

از موارد مثبت ساینا باید به سنسور عقب، آینه جانبی برقی، شیشه بالابر عقب برقی و تهویه اتومات اشاره کرد. ساینا در دو مدل اتومات و دنده‌ای عرضه شده که البته امکانات بیشتر در مدل اتومات دیده می‌شود.

با همه این اوصاف باید گفت که ساینا کیفیت ساخت خوبی ندارد. از نظر فنی هم یک پیشرانه ضعیف با قدرت ۸۷ اسب‌بخار، ناامید‌کننده به نظر می‌رسد، با این حال، اگه این ایرادات را نداشت در فهرست ارزان‌ترین خودروهای بازار ایران قرار نمی‌گرفت.

کوییک

کوییک هم یکی دیگر از تولیدات ارزان سایپا است که در دو مدل دنده‌ای و اتومات به صورت ساده و پلاس تولید شده است. این خودروها از نظر ساخت تفاوت چندانی با هم ندارند و فقط در تعداد آپشن‌های رفاهی کمی از هم متمایز می‌شوند.

کامل‌ترین نسخه کوییک، اتومات پلاس آن است که با وجود امکاناتی مانند فرمان برقی، کروز کنترل، سنسور عقب، سنسور فشار باد تایر، سیستم ترمز و پایداری نسبتا کامل، ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای تقریبا امکاناتی شبیه به خودروهای ارزان‌قیمت چینی دارد.

نباید فراموش کرد که کوییک هم یکی از ماشین‌های ارزان ایران است. بنابراین مانند بسیاری از تولیدات سایپا، کوییک هم کیفیت ساخت خوبی ندارد. سیستم تعلیق ضعیف این خودرو، خیلی زود صدای مالکان را در می‌آورد.

ارزان‌ترین خودروهای چینی‌ بازار ایران

به جز تولیدات داخلی تعداد کمی از خودروهای چینی هم هستند که با قیمت ارزان می‌توان آن‌ها را خریداری کرد. ام‌وی‌ام و برلیانس در حال حاضر تولیدکننده ارزان‌ترین خودروهای غیر ایرانی در بازار خودروی ما هستند.

ام‌وی‌ام ۳‍۱۵

ارزان‌ترین ماشین خارجی در ایران یک خودروی چینی است. ام‌وی‌ام ۳۱۵ هاچ‌بک چینی است که به دلیل طراحی بهتر نسبت به تولیدات داخلی و وجود امکانات بیشتر مورد توجه قرار گرفت. کابین جادار این خودرو، بدنه محکم، پیشرانه قوی و امکاناتی نسبتا بهتر از هاچبک‌های ایرانی، باعث دیده شدن این خودرو شده است.

با این حال، کیفیت پایین ساخت، ترمزهای نه چندان مطمئن و شتاب نه چندان خوبش را باید در زمره نکات منفی این خودرو در نظر گرفت.

برلیانس H۳۲۰ و H۲۲۰

برلیانس خودروی چینی است که سایپا مونتاژ می‌کند. سدان و هاچبک‌های این برند چینی قیمتی مناسب داشتند که حالا با قیمت تا حدود ۲۰۰ میلیون تومان فقط می‌توان هاچ‌بک آن را خریداری کرد. برلیانس H۳۲۰ نسبت به برلیانس H۲۲۰ هم از نظر ظاهری خودروی بهتری است و هم از نظر کیفیت ساخت.

هر دوی این خودروها کیفیت فنی متوسطی دارند و در هر دو مدل نسخه اتومات بهتر از دنده‌ای است که البته قیمت اتومات آنها هم بسیار بیشتر است.

امکانات رفاهی هر دو مدل خیلی قابل توجه نیست. و البته بازار ضعیف دست دوم این خودروها هم به دلیل افت زیاد و بالا بودن قیمت قطعات از نکات منفی آنها به شمار رفته و ارزش خرید آنها را نسبت به تولیدات داخلی خیلی بالا نمی‌برد.

این بود فهرست ارزان‌ترین ماشین‌های ایران

درست است که با افزایش قیمت دلار و اعمال تجریم‌ها، همین خودروهای بالا دیگر ارزان محسوب نمی‌شوند. با این حال، در همین بازار پرتلاطم، این‌ها ارزان‌ترین خودروهایی هستند که می‌توانید به صورت صفر پیدا کنید.

توجه داشته باشید که بسیاری از افراد در چنین شرایط ترجیح می‌دهند خودروهای کارکرده سالم پیدا کنند تا بتوانند با همین مبالغ کم، خودرویی با سواری بهتر بخرند. اگر شما هم چنین شخصی هستیذ، بد نیست نیم نگاهی هم به خودروهای کارکرده داشته باشید.

 

منبع: دیوار
کدخبر: 154274

ارسال نظر

 

آخرین اخبار