پای صحبت مالباختهها
سرانجام گوشیهای مسروقه چه میشود؟
تلفن همراه همیشه یکی از سوژههای مورد علاقه سارقان بود، اما همزمان با گرانتر شدن تلفن همراه، آمار سرقت این وسیله آنقدر زیاد شده که شمارش آن از دست همه در رفته است.
گسترش نیوز: فقط سه ماه لازم بود که گوشی تلفن همراه حکم طلا را پیدا کند. افزایش قیمت سرسام آور این وسیله ارتباطی و وعدههای بینتیجه مسئولان برای کاهش قیمت، باعث شده سارقان بیشتر از پیش به سرقت این گوشی تلفن همراه علاقهمند شوند.
یکی از افرادی که همین چند وقت پیش با زورگیری مواجه شد و گوشی تلفن همراه خود را از دست داد، در این زمینه به گسترش نیوز گفت: وقتی تیزی چاقو را زیر گلویم حس کردم، ناچار شدم گوشی تلفن همراهم را به سارقان بدهم. تا چند دقیقه پاهایم فلج شده بود اما بعد یادم آمد باید به ۱۱۰ اطلاع بدهم. اما وقتی به سراغ پلیس رفتم تنها پاسخم این بود که «از این دست اتفاقها زیاد شده و معمولا نتیجهای هم ندارد. از این به بعد بیشتر مراقب خودت باش!»
یکی دیگر از افرادی که به تازگی گوشی تلفن همراه خود را از دست داده به گسترش نیوز گفت: در پیاده رو ایستاده بودم و میخواستم اسنپ بگیرم که ناگهان دیدم گوشیم نیست. این اتفاق آنقدر سریع رخ داد که تا به خودم بیایم فرد موتورسوار گوشی را با خود برده بود.
نگاهی به شبکههای اجتماعی هم نشان میدهد متاسفانه ترس از دزدی گوشی در ذهن و جان مردم رسوخ کرده است.
چند نکته ساده البته که تامین امنیت از سوی مسئولان بهترین راه برای مقابله با سرقت است، اما باید برای آنکه با سارقان مواجه نشوید چند راه ساده وجود دارد:
حدالامکان در خیابان از گوشی تلفن همراه استفاده نکنید. در صورت نیاز به استفاده از تلفن همراه، از هندزفری استفاده کنید. در پیاده رو راه بروید و کیف و موبایل خود را به سمت دیوار قرار دهید. سعی کنید در مکانهای خلوت قدم نزنید.
سرنوشت گوشیهای مسروقه متاسفانه بررسیهای میدانی نشان میدهد بیشتر گوشیهای همراه سرقت شده از بساط دستفروشان گوشیهای دست دوم سر درمیآورد. اکثر گوشی های سرقتی پس از تغییر شماره سریال که از طریق نرم افزارهای خاصی انجام می شود، توسط این فروشندگان به فروش می رسند، برخی از گوشی ها نیز که ظاهر دلپسندی ندارند اوراق می شوند، تعداد دیگری نیز در جعبه های نو به فروش می رسند.
این در حالی است که در کشورهای پیشرفته امکان شناسایی گوشی تلفن همراه از طریق شماره سریال یا آدرس کارت شبکه وجود دارد و صاحب کالا با ارائه این کد به سازمان های مربوطه می تواند در صورت اتصال دستگاه به اینترنت یا برقراری تماس دستگاه خود را بیابد.
ارسال نظر