|

هزینه نشست و برخاست در فرودگاه‌ها چقدر است

دولت تعرفه‌های جدید هوانوردی عمومی و همچنین خدمات پاویون و نیز پروازهای عبوری را به وزارت راه و شرکت فرودگاه‌ها با هدف افزایش رقابت‌پذیری و توسعه هوانوردی عمومی ابلاغ کرد.

اسحاق جهانگیری مصوبه ۲۷ مهر هیات دولت در خصوص آیین‌نامه اجرایی جدید ماده ۶۳ قانون وصول برخی درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب سال ۱۳۷۳ در خصوص وصول درآمدهای خدمات فرودگاهی را به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کرد.

بر اساس این آیین‌نامه، هزینه خدمات فرودگاهی برای رونق هوانوردی عمومی اعم از مسافری، آموزشی، باری و هواپیماهای شخصی با وزن حداکثر ۹ هزار کیلوگرم هنگام برخاست، که به حساب شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران واریز می‌شود، با تخفیف روبه رو شده است.

هواپیماهای نظامی، همچنین هواپیماهای غیر نظامی دارای مجوزهای خاص و هواپیماهای اختصاصی مقامات درجه یک (رؤسای دیگر کشورها) از پرداخت خدمات فرودگاهی معاف هستند.

بر اساس این آیین‌نامه، فرودگاه‌های امام خمینی (ره)، مهرآباد، مشهد، شیراز، کیش، اهواز، اصفهان، تبریز و آبادان گروه یک، بندرعباس، کرمانشاه، یزد، کرمان، بوشهر، رشت، زاهدان، ساری و ارومیه گروه دو و سایر فرودگاه‌های کشور، گروه ۳ هستند.

طبقه بندی هواپیماهای زیر ۹ هزار کیلوگرم هنگام برخاست هم بر اساس وزن آنها انجام شده که بر این اساس، هواپیماهای تا ۲۵۰۰ کیلوگرم در گروه یک، ۲۵۰۰ تا ۵۷۰۰ کیلوگرم در گروه دو و ۵۷۰۰ تا ۹۰۰۰ کیلوگرم در گروه ۳ قرار دارند.

همچنین هزینه هر بار نشست و برخاست هواپیماهای زیر ۲۵۰۰ کیلوگرم در فرودگاه‌های گروه یک، معادل ریالی ۶ دلار، ۲۵۰۰ تا ۵۷۰۰ کیلوگرم معادل ریالی ۹ دلار و ۵۷۰۰ تا ۹۰۰۰ کیلویی‌ها ۱۲ دلار است.

اما فرودگاه‌های گروه‌های ۲ و ۳ از انواع هواپیماهای مذکور به ترتیب ۳، ۶، و ۹ و همچنین ۲، ۴ و ۸ دلار بابت هر بار نشست و برخاست اخذ می‌کنند.

 

منبع: مهر
کدخبر: 131181

ارسال نظر

 

آخرین اخبار