|

۶ روشی که اشتهای شما را باز می‌کنند

وقتی تمایلی به غذا خوردن ندارید یعنی اشتهای خود را از دست دادید. عوامل مختلفی می‌توانند اشتهای شما را از بین ببرند از جمله بیماری روانی و جسمی.

اگر بی‌اشتهایی شما بیش از چند روز به طول انجامد، می‌تواند باعث کاهش وزن یا سوء تغذیه شود. نداشتن اشتها ممکن است برای هر کسی خسته‌کننده باشد. به خصوص افرادی که کم وزن هستند و سعی می‌کنند وزن خود را افزایش دهند یا عضلات خود را پرورش دهند.

۱. خوردن وعده‌های بیشتر ولی حجم کمتر

ممکن است حجم معده‌ی شما کوچک باشد و غذا خوردن در سه وعده آن هم کامل، کار دشواری باشد. پس بهتر است وعده‌های غذایی کمتر ولی تعداد بیشتر بخورید. می‌توانید به جای ۳ وعده غذایی بزرگ، ۶ وعده غذایی کوچک داشته باشید. می‌توانید غذاها را با موادی مانند پنیر (پیتزا) لذیذ کنید تا میل به خوردن غذا در شما بیشتر شود.

۲. خوردن غذاهای غنی از مواد مغذی

افراد مبتلا به اشتهای ضعیف تمایل به خوردن غذاهای غیر مغذی مانند آب نبات، چیپس، بستنی و مواد غذایی پر کالری دارند که موجب افزایش وزن می‌شوند. در عوض روی غذاهایی تمرکز کنید که کالری و سطح گسترده‌ای از مواد مغذی مانند پروتئین و چربی‌های سالم را دارا هستند. برای مثال، ماست یونانی و مقداری توت و دارچین را به جای بستنی بخورید.

۳. اضافه کردن کالری بیشتر به وعده‌های غذایی

یکی دیگر از راه‌های افزایش اشتها و اطمینان از اینکه در طول روز به اندازه کافی غذا می‌خورید این است که کالری بیشتری به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید. یکی از راه‌ها، این است که غذاهای خود را با مواد متراکم کالری مانند کره، کره بادام‌زمینی، روغن زیتون یا شیر کامل بپزید. به عنوان مثال:

موارد بالاراه‌هایی برای اضافه کردن کالری سالم به وعده‌های غذایی‌ هستند.

۴. با شخص یا اشخاص دیگری غذا بخورید

پختن و خوردن یک وعده غذایی با دیگران ممکن است به تحریک اشتهای شما بیش از غذا خوردن به تنهایی کمک کند. برای لذت بخش‌تر کردن غذاها، می‌توانید دوستان و خانواده را برای غذا دعوت کنید. اگر آنها نمی‌توانند بیایند، سعی کنید هنگام تماشای تلویزیون غذا بخورید. این استراتژی‌ها می‌توانند به دور کردن توجه شما از غذا کمک کنند. در واقع یک مطالعه نشان داد که غذا خوردن با دوستان می‌تواند مصرف مواد غذایی را ۱۸ درصد افزایش دهد و غذا خوردن در هنگام تماشای تلویزیون می‌تواند آن را ۱۴ درصد افزایش دهد.

۵. بشقاب بزرگتری انتخاب کنید

اگر اشتهای ضعیفی دارید، دیدن مقدار کم غذا می‌تواند برای شما دلسرد‌کننده باشد. همه‌ی ذهن شما درگیر موضوعی می‌شود که آیا سیر می‌شوم یا نه. بهتر است در یک بشقاب بزرگ غذا بخورید.

۶. برنامه زمانی غذا

برخی افراد برنامه‌ی غذایی خود را این گونه تنظیم می‌کنند که هرگاه گرسنه شوند به فکر غذا خوردن میفتند. بهتر است شما به حس اشتها و گرسنگی خود اعتماد نکنید. ساعت مشخصی را برای خوردن وعده‌های غذای اصلی در نظر بگیرید و اگر خارج از این برنامه باز هم گرسنه شدید میان‌وعده میل کنید. این برنامه علاوه بر داشتن یک برنامه غذایی به طور منظم، برای تحریک اشتها مهم است و به مصرف کالری و مواد مغذی به اندازه کافی روزانه به شما کمک می‌کند.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 135560

ارسال نظر

 

آخرین اخبار