|

نکات مهم درباره نوشیدن چای در وعده سحر

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی سحری را یکی از وعده های مهم برای روزه داران دانست و مطرح کرد: افراط در مصرف چای یا قهوه در وعده سحر به علت اثر دیورتیک، سبب دفع ادرار بیشتر و احساس تشنگی در طول روز خواهد شد.

سبک زندگی نکات مهم درباره نوشیدن چای در وعده سحر

دکتر کورش صمدپور به رعایت نکات تغذیه ای در طول ماه مبارک رمضان که علاوه بر بهره مندی از این ماه سبب حفظ سلامت فرد در پایان ماه خواهد شد، اشاره و تصریح کرد: برخی افراد لبنیات یا مصرف سبزیجات را در طول ماه رمضان از وعده های غذایی خود حذف می کنند در حالی که نخستین و مهمترین نکته، استفاده از تمام گروه های غذایی شامل غلات، سبزیجات، لبنیات، پروتئین و میوه در طول این ماه است.

وی با بیان اینکه سحری یکی از وعده های مهم در ماه مبارک رمضان است، اظهار کرد: در وعده سحری بشقاب شما باید حاوی سبزیجات یا سالاد، غلات شامل برنج یا نان و پروتئین باشد، پس با توجه به نقش ویژه پروتئین در حفظ انرژی بدن و جلوگیری از احساس گرسنگی، حتما این گروه را در وعده سحری استفاده کنید.

صمدپور افزود: استفاده از غذاهای شور یا چرب در وعده سحری سبب سوءهاضمه یا ایجاد تشنگی در طول روز می شود همچنین به هیچ وجه از غذاهای فرآوری شده و فست فودی مانند سوسیس، کالباس، پیتزا یا غذاهای چرب در وعده سحری استفاده نکنید.

وی با اشاره به اینکه مصرف تخم مرغ به عنوان یکی از منابع تأمین کننده پروتئین می تواند برای افرادی که امکان تهیه گوشت به اندازه کافی را ندارند، گزینه مناسبی باشد، مطرح کرد: روزه داران سعی کنند با چای یا شیر گرم به همراه خرما افطار کنند و از مصرف حلیم های آماده و چرب در وعده افطاری خودداری کنند، از طرفی با توجه به شیوع ویروس کرونا به طور کلی بهتر است به جای استفاده از غذاهای بیرون و رستورانی از غذاهای خانگی استفاده شود.

این متخصص تغذیه یادآور شد: برخی از روزه داران برای جلوگیری از احساس تشنگی در طول روز، در مصرف چای یا قهوه در وعده سحر افراط می کنند این در حالیست که این نوشیدنی ها به علت اثر دیورتیک، سبب دفع ادرار بیشتر و احساس تشنگی در طول روز خواهند شد پس این نوشیدنی ها را در حد تعادل مصرف کنید.

وی زولبیا و بامیه را مواد غذایی مضری دانست که به علت چربی های مضر مصرف آن برای روزه داران توصیه نمی شود و گفت: افراد مبتلا به دیابت، نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی یا بیمارانی که دارو مصرف می کنند، برای روزه گرفتن حتما با پزشک خود مشورت کنند چراکه عدم مصرف برخی داروها در زمان مشخص شده، عوارض متعددی در فرد ایجاد می کند.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 164992

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین