|

آسیب خطرناک مردان در برابر ویروس کرونا + علت

دانشیار آموزش بهداشت و ارتقا سلامت گفت: سیستم ایمنی مردان در برابر کرونا ویروس ضعیف تر می باشد که البته پیش از ویروس کووید ۱۹ نیز شاهد ضعف سیستم ‌ایمنی در بیماری های عفونی دیگر مانند آنفولانزا، سرما خوردگی ها، مسمومیت های غذایی و غیره بوده ایم.

نسرین روزبهانی ضمن اشاره به فرا رسیدن هفته ملی سلامت مردان، بیان کرد: همانا مقایسه شاخص‌های سلامتی مردان و زنان نشان دهنده آن است که مردان توجه کمتری به خودمراقبتی و سلامت خود دارند به طوریکه امید به زندگی در مردان ۷۲/۸ و در زنان ۷۴ سال است و مردان به دلیل شرایط زندگی، ۵ برابر بیش از زنان دچار حوادث ترافیکی می شوند و ۱۰ برابر بیشتر در دام اعتیاد می افتند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به شیوع کووید ۱۹ مردان بیشتر از زنان مبتلا و دچار عوارض شدید ناشی از این بیماری می شوند که دلیل آن حضور بیشتر مردان در خارج از خانه و شرایط سیستم ایمنی بدن مردان نسبت به زنان می باشد و متاسفانه در این شرایط مردان کمتر نکات بهداشتی چون ماسک زدن، فاصله اجتماعی و شستن دست ها را رعایت می کنند و به دلیل اینکه ساعات بیشتری در بیرون منزل به سر می برند، احتمال ابتلای بیشتری به کرونا ویروس را دارند.

وی اضافه کرد: همچنین مردان رفتارهای پرخطری مانند کشیدن سیگار را بیشتر انجام می دهند که این امر باعث می شود که ریه ها برای بروز علائم شدیدتر مستعد شوند به همین دلیل مردان برای کاهش ابتلا به این بیماری و بخصوص واریانت اُمیکرون که این روزها به شدت در جامعه شایع شده و در پیک ششم آن به سر می بریم، لازم است سه دوز واکسن خود را تزریق کرده باشند (بخصوص دوز یادآور و یا دوز سوم که ایمنی خیلی بهتری در برابر بیماری شدید و بستری در بیمارستان ایجاد می کند)، در بیرون از خانه ماسک زده و فاصله اجتماعی (یک و نیم متر از دیگران) را رعایت کرده، در محیط کار تهویه مناسب را ایجاد نموده و به صورت مرتب دست های خود را شستشو دهند.

وی ادامه داد: حوادث ناشی از محیط کار، قتل، خشونت، بیماری‌های مزمن انسدادی ریه به دلیل دخانیات و همچنین مواد و سموم محیطی، بیماری‌های قلبی، خودکشی، سوختگی، بیماری‌های روانی، ایدز در مردان بیشتر از زنان است.

دکتر روزبهانی خاطرنشان کرد: ابتلا مردان به بیماری‌های غیرواگیر شامل چاقی مفرط، مصرف دخانیات، کلسترول بالا و دیابت نیز این گروه را بشدت درگیر کرده است و از سوی دیگر مردان کمتر از زنان به علائم و نشانه های خطر و بیماری توجه می کنند از این رو بیماری در آنها پیشرفت می کند و یا اینکه مرگ و میر بیشتری را به همراه دارد.

وی تاکید کرد: متاسفانه این گروه هدف کمتر به پزشک مراجعه کرده و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف از جمله چارچوب فکری و فرهنگی و ساختار ذهنی تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تأخیر می اندازند که این مهم خود زنگ خطری برای سلامت آن ها است.

بنابر گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک، دانشیار آموزش بهداشت و ارتقا سلامت در ادامه تاکید کرد: لازم است که کلیه مردان انجام فعالیت بدنی و ورزشی کافی، تغذیه مناسب، پرهیز از مصرف دخانیات و مدیریت استرس و توجه به آزمایشات غربالگری پس از سن ۵۰ سالگی مانند غربالگری سرطان پروستات و گوارش را به عنوان سبک زندگی سالم در پیش بگیرند.

گفتنی است که برنامه‌های هفته سلامت مردان در سالجاری شامل هفت محور شیوه زندگی سالم، پیشگیری از حوادث ترافیکی، ارتقاء سلامت روانی، پیشگیری از حوادث قلبی و عروقی و عوامل خطر آن، ارتقای سلامت باروری مردان، سلامت مردان و خانواده و پیشگیری از حوادث شغلی است.

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 243697

ارسال نظر

 

آخرین اخبار