گزارش اختصاصی گسترش نیوز؛
خطر تجهیزات پزشکی غیراستاندارد در حوزه سلامت
ترابی پزشک حوزه استاندارد وزارت بهداشت گفت: فناوری ها و تجهیزات جدید تولیدکنندگان داخلی باید تحت ارزیابی بالینی سنجیده شود. محصول غیراستاندارد و عرضه آن به بازار در سطح گسترده سلامت افراد را به خطر می اندازد.
اختتامیه پنجمین جشنواره ملی صنعت سلامت محور در پنل دوم ادامه دارد. در این پنل الله بخشی مدیر سلامت و ایمنی گل گهر گفت: مجموعه گل گهر روند پیشرفت خود را از ۱۰ سال گذشته شروع کرده است. در بخش hse به دستاوردهای مختلفی رسیدیم. در حوزه سلامت مجموعه گل گهر تقریبا علاوه بر کارکنان همسران و خانواده اشخاص تحت پوشش سلامت قرار داده است. با توجه به خروجی ها و گزارش های مربوطه میزان سلامت کارکنان رو به بهبودی قرار داشته است.
وی افزود: اتفاق مثبت دیگه ای که افتاده است ساخت مجموعه گردشگری در حوزه سلامت است. این مجموعه ۲۵۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته است و به زودی به بهره برداری خواهد رسید. همچنین لازم به ذکر است یکی از موضوعات مهم در شرکت ها آموزش است و این مجوعه برنامه مشخصی در این زمینه در پیش دارد. شرکت گوهر امداد نیز، زیر مجموعه گل گهر تشکیل شده است.
لازم به ذکر است که در زمان کرونا کل منطقه گل گهر و بخشی از شهرستان را در پوشش داشتیم و در زمینه واکسیناسیون عملکرد خوبی نشان دادیم و همه این موارد در زمینه مسئولیت های اجتماعی مجموعه اجرایی شده است.
فتاحی مدیر hse شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق در ادامه این پنل گفت: حدودا ۳۰ هزار نفر از شهرستان بافق خانواده پرسنل این مجموعه هستند بنابراین کلیه خدمات درمانی و سلامت برای کارکنان و خانواده هایشان تحت پوشش شرکت انجام می شود. متخصص های مختلف در زمینه قلب، ریه و گوارش برای معاینه پرسنل در دسترس است. دوران کرونا نیز اهمیت توجه به حوزه سلامت را بیشتر کرد چرا که این مجموعه حدودا از مرکز شهر دور است و نیاز خدمات درمانی بیشتر احساس می شد. داروخانه های شبانه روزی و مراکز درمانی مربوط به شرکت علاوه بر کارکنان به خانواده هایشان نیز ارائه خدمت می کردند.
وی افزود: شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق از بین صنایع الاینده توانست خارج شود و در دسته صنعت سبز قرار بگیرد. در بحث پساب و فاضلاب شرکت سرمایه گذاری های خوبی انجام دا و پروژه ۳۰۰ میلیارد تومانی در این بخش راه اندازی شد. در بخش ایمنی و آتش نشانی ساختار خوبی در شرکت شکل گرفته است و به جز واحد بهداشت ایمنی، بهداشت حرفه ای نیز پیگیری می شود.
ترابی معاون دفتر ارزیابی استاندارد وزارت بهداشت در ادامه این پنل گفت: پاسخ دادن به نیازهای سلامت مردم به تنهایی توسط خود فرد انجام پذیر نیست و تمام سازمان ها به کمک دولت باید توجه ویژه ای در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: سالانه تجهیزات جهانی صدتا فناوری را وارد حوزه سلامت می کند اما کشور ما به دلیل تحریم از این مواهب دور مانده است. لازم به ذکر است که کیفیت ارائه خدمات باید توسط تولیدکنندگان مورد توجه قرار بگیرد تا بتواند همان عملکرد مطلوب را داشته باشد. تولیدکنندگان داخلی در حوزه سلامت تلاش برای کیفیت بهتر دارند اما باز هم به استاندارد لازم نرسیده ایم.
در کشورهای توسعه یافته دارو یا تجهیزاتی که بخواهد به بهره برداری برسد تحت آزمایش های فراوانی قرار میگیرد اما در کشور ما این روند هنوز دچار اشکال است. ارزیابی های بالینی در حوزه سلامت بسیار مهم است چون سلامت افراد را در صورت عدم استاندارد به خطر می اندازد. متاسفانه ارزیابی بالینی تجهیزات زمان بر است ولی به دلیل پیامدهای خطرناکی که احتمال آن وجود دارد، باید با حساسیت های زیادی به آن توجه شود.
ارسال نظر