|

آخرین جزئیات درباره نحوه قیمت گذاری دارو

معاون برنامه‌ریزی اداره کل دارو سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه اکثر داروهای شیمی درمانی تولید داخل هستند، گفت: چند قلم داروی وارداتی بیماران مبتلا به سرطان نیز در سه ماهه اول امسال به اندازه نیاز کل سال جاری تامین می‌شود.

سلامت

ناصر هیراد اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به مصرف بیش از پیش انواع سرم‌های تزریقی حجیم، ظرفیت شرکت‌های تولیدکننده افزایش پیدا کرده و با حداکثر توان در سه شیفت در حال تولید سرم هستند؛ بطوریکه در اسفند ماه سال گذشته با تولید بیش از ۱۸ میلیون عدد سرم و واردات ۳ میلیونی رکورد تولید و تامین سرم در کشور شکسته شد.

ادامه واردات سرم در کنار افزایش ظرفیت تولید

وی با اشاره به اینکه واردات سرم همچنان در کنار افزایش ظرفیت تولید ادامه خواهد داشت، گفت: طبق برنامه ریزی‌های انجام شده ماهانه به صورت میانگین حدود سه میلیون عدد سرم از طریق واردات تامین می‌شود که مجوزهای لازم نیز صادر شده است.

علت محدودیت تامین سرم در مراکز درمانی دولتی

معاون برنامه‌ریزی اداره کل دارو سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ابلاغیه لازم مبنی بر اولویت تامین سرم برای مراکز درمانی به پخش صادر شده است، تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت مراکز خصوصی در تامین سرم به نسبت مراکز درمانی مناسب‌تر است. عمده دلیل وجود محدودیت در سرم تامینی مراکز دولتی، بدهی این مراکز به شرکت‌های پخش و ضعف توانایی در تامین منابع مالی است.

رفع مشکلات تولید اسپری‌های تنفسی

وی در مورد داروهای استنشاقی نیز توضیح داد: طی سال گذشته با توجه به مشکلاتی که برای شرکت های بزرگ تولیدکننده اسپری‌های استنشاقی به وجود آمده بود، کمبودهایی در بازار وجود داشت که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و حل مشکلات تولیدکنندگان و برنامه‌ریزی واردات، از وضعیت کمبود سال گذشته خارج شدیم. در حال حاضر تولیدکنندگان بیش از نیاز ماهانه کشور در حال تولید هستند و پیش بینی می‌شود در تابستان وضعیت مناسبی در مورد تامین اسپری‌های استنشاقی داشته باشیم.

واردات داروهای پیوندی و تامین بازار

هیراد در مورد تامین دارویی «سیکلوسپورین» خوراکی (مورد استفاده در بیماران پیوند عضو) نیز گفت: متاسفانه شرکت تولیدکننده این دارو به علت مشکل تامین نقدینگی طی سال گذشته موفق به عمل به تعهد خود نشد که منجر به ایجاد کمبود در هر سه دوز این دارو ش. با ورود سازمان غذا و دارو ماده اولیه مورد نیاز تولید دو ماه کشور به صورت وارداتی تامین شد، اما مجددا با بدعهدی شرکت تولیدکننده، مسیر واردات در دستور کار قرار گرفته و اولین محموله واردتی این دارو طی روزهای گذشته وارد و توزیع شد.

وی افزود: محموله بعدی نیز در حال تخصیص ۴۸۰ هزار یورو است و برنامه‌ریزی لازم برای تامین این فرآورده در فروردین و ماه‌های آتی انجام شده است.

قیمت‌گذاری دارو در صورت لزوم و طبق روال گذشته

معاون برنامه‌ریزی اداره کل دارو سازمان غذا و دارو با اشاره به روند برگزاری کمیسیون‌های قیمت گذاری اقلام دارویی، گفت: این کمیسیون ها در صورت لزوم مانند گذشته به صورت تدریجی برگزار و پس از درخواست شرکت ها و طرح آن در کمیسیون قانونی، قیمت توسط کارشناسان سازمان غذا و دارو محاسبه و تصمیم اعضای کمیسیون به شرکت‌ها ابلاغ می‌شود.

وی افزود: کمیسیون قیمت گذاری بسته به میزان درخواست‌ها ماهانه یک تا دو مرتبه برگزار می‌شود و تلاش می‌شود که درخواست شرکت‌ها با دقت هر چه تمام و در زمان مناسب مورد بررسی قرار گیرد تا شرکت‌ها متضرر نشوند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 291664

ارسال نظر

 

آخرین اخبار