|

مقصر نبودن پروتز زانوو تجهیزات پزشکی کم کاری بانک مرکزی است

رئیس سازمان غذا و دارو، در واکنش به تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز تجهیزات پزشکی، توضیحاتی داد.

سلامت مقصر نبودن پروتز زانوو تجهیزات پزشکی کم کاری  بانک مرکزی است

موضوع تأمین به موقع ارز کالاهای استراتژیک همچون دارو و تجهیزات پزشکی، می‌بایست در اولویت بانک مرکزی باشد. زیرا، تأخیر در تأمین ارز، می‌تواند بیماران را دچار استرس کند و در نهایت، روند درمان دچار مشکل شود.

آنچه مسلم است، سازمان غذا و دارو، به عنوان متولی بازار دارو و تجهیزات پزشکی، همانند یک حلقه در زنجیره تأمین عمل می‌کند که می‌تواند بین تأمین کنندگان و بانک مرکزی، ایجاد ارتباط نماید. اما، نکته مهم در این بین، تخصیص به موقع ارز است که بر عهده بانک مرکزی است.

سیدحیدر محمدی، در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه عنوان می‌شود ارز مورد نیاز تجهیزات پزشکی از طریق بانک مرکزی با تأخیر تأمین می‌شود، گفت: ارز دارو، شیرخشک و تجهیزات پزشکی، با هم به بانک مرکزی ارسال می‌شود و تفاوتی بین آنها وجود ندارد.

وی افزود: در حال حاضر همه لیست‌های ارزی که از طرف تأمین کنندگان ارسال می‌شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد و بر اساس اولویت‌ها، تأمین می‌شود.

حیدری گفت: ممکن است، برخی درخواست‌ها در اولویت تأمین ارز نباشد، مثل تجهیزات زیبایی. اما، سازمان غذا و دارو، قطعاً برای اولویت‌ها، هیچ تبعیضی قائل نمی‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو، در واکنش به گلایه انجمن‌ها از اینکه سازمان با تشکل‌های خاص جلسه هم اندیشی و هم فکری برگزار می‌کند، افزود: ما به طور منظم با اتحادیه‌ها و انجمن‌ها اعم از تولید کنندگان، واردکنندگان و تأمین کنندگان تجهیزات پزشکی، جلسه داریم و اولویت ما در برگزاری این جلسات، تولید کنندگان هستند.

در همین حال، علیرضا چیذری مدیر اجرایی انجمن مرآت، ضمن قبول برخی از اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص روند تأمین ارز تجهیزات پزشکی، گفت: اینکه رئیس سازمان غذا و دارو گفته است که تأمین ارز بر اساس اولویت‌ها صورت می‌گیرد، کاملاً درست است.

وی با گلایه از بانک مرکزی که نمی‌تواند تمامی خواسته‌های وزارت بهداشت که کاملاً قانونی و به حق است، تأمین کند، افزود: مثلاً اینکه هر ماه نمی‌تواند ۳۰۰ میلیون یورو بدهد و در ۴ ماه گذشته عقب افتاده أست، یک ضربه بزرگ به تأمین کنندگان است و گاهاً باعث بروز کمبودهایی می‌شود که وقتی آنها را سفارش می‌دهیم، چند ماه طول می‌کشد تا تأمین شود.

این فعال صنف تجهیزات پزشکی ادامه داد: بانک مرکزی در ۴ ماه گذشته خوب عمل نکرده و باعث شده بیماران خاص، از سازمان غذا و دارو انتقاد کنند. چون همه این مشکلات را از چشم سازمان می‌بینند.

وی افزود: همین وضعیت را بیماران در بعضی از تجهیزات مثل پروتز زانو و کالاهای قلبی، به سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی ربط می‌دهند. در حالی که سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی، لیست را فرستاده‌اند، ولی بانک مرکزی به دلایلی؛ تعهدات خودش را به موقع انجام نداده و متأسفانه کمبودهایی پیش می‌آید که منشأ آن به عدم تأمین به موقع ارز از سوی بانک مرکزی باز می‌گردد.

چیذری ادامه داد: تأخیر در تأمین ارز، گاهاً باعث می‌شود ماده واسط، ماده اولیه، تجهیزات و…، تأمین نشود و در نتیجه، زنجیره درمان آن بیماری دچار مشکل شود. مثلاً، اگر برای پروتز زانو، ماده پلیمری تأمین نشود؛ یک سال تولید آن طول می‌کشد و اگر ۴ ماه دیرتر ارز تأمین شود، دیگر به درد نمی‌خورد.

مدیر اجرایی انجمن مرآت، در خصوص قیمت گذاری ها و تغییر قیمت‌ها، گفت: چون قیمت گذاری ها و تغییر قیمت‌ها مستقیماً با نظرات انجمن‌ها، تشکل‌ها و موُسسات سنجیده نمی‌شود؛ گاهاً تعادل خوبی برقرار نمی‌شود.

چیذری افزود: اصولاً قیمت گذاری دستوری، نه تکلیف است، نه مناسب این نوع تجارت نیست و بهتر است تشکل‌ها، مؤسسات و انجمن‌ها در جلسات قیمت گذاری، صاحب نظر و صاحب رأی بشوند تا تعادل و توازن پیش بیاید و از تعارض منافع جلوگیری شود.

منبع: مهر
کدخبر: 303178

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین