|

خطیب زاده: «لاوروف» به تهران می‌آید

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد مذاکرات وین گفت : ما همچنان در مسیر دیپلماسی حرکت می کنیم و این قطار علی‌رغم بدعهدی آمریکا از ریل خود خارج نشده است.

سیاست

سعید خطیب زاده در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت : آخر هفته میزبان آقای لاوروف وزیر خارجه روسیه خواهیم بود.

خطیب زاده در مورد آخرین وضعیت کشتی های یونانی توقیف شده در ایران نیز گفت : این کشتی‌ها ، مراحل قضایی خود را در محل طی می‌کنند . دولت یونان از طریق و کلا تلاش کرده که مستندات خود را ارائه کند که فرایند آزادسازی انجام شود.

وی همچنین گفت : امیدوارم در عمل شاهد آزادی محموله توقیف شده ایران از سوی یونان باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بدهی وزارت برق عراق به وزارت نیروی ایران پرداخت شده است.

خطیب زاده گفت : آنچه که بین ایران و آمریکا در جریان مذاکرات وین باقی مانده اساسا به یک موضوع ختم نمی‌شود .

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : به دولت جدید در کره جنوبی وقت می‌دهیم که به صورت عملی مثل دوستانمان در منطقه نشان دهند که برای پرداخت بدهی خود به ایران چه اقداماتی انجام می‌دهند.

خطیب زاده در مورد شایعات مطرح شده  در توییتر در ارتباط با استعفای علی باقری مذاکره کننده ارشد ایرانی گفت : کلیه کارها و اقدامات در درون وزارت خارجه در حال انجام است و مذاکره کنندگان ما بی توجه به برخی از شایعات  که با هدف ساخته می شود کار خود را می‌کنند.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در مورد آخرین روند مذاکرات وین با توجه به گفت‌وگوی تلفنی حسین امیرعبداللهیان و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در روز شنبه گفت:‌ ما همچنان در مسیر دیپلماسی حرکت می‌کنیم و به رغم تمامی بدعهدی‌های آمریکا و ادامه مسیر ترامپ از سوی دولت آمریکا این قطار هنوز از ریل خود خارج نشده است و اگر اکنون در این نقطه قرار داریم به خاطر این است که آمریکا در سال ۲۰۱۸ به صورت یک طرفه و غیرقانونی از برجام خارج شد و سیاست فشار حداکثری را اعمال کرد. سیاستی که به تعبیر خودشان به یک شکست مفتضحانه منجر شده است.

وی با بیان اینکه امیدواریم طرف آمریکایی به مسیری که نتیجه آن امضای توافق است برگردد، خاطر نشان کرد: ما برای حصول یک توافق خوب، پایدار و موثر آمادگی داریم و همه زمینه‌ها را نیز برای رسیدن به آن آماده می‌دانیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران علیرغم ادعاهای مقامات این کشور مبنی بر تلاش جهت رسیدن به توافق با ایران و رفع تحریم‌ها گفت:‌ سیاست یک بام و دو هوای واشنگتن سال‌هاست برای همه روشن شده است. از یک طرف اظهارات مقامات کنونی آمریکا را می‌شنویم که می‌گویند می‌خواهند خطا و اشتباهات دولت ترامپ را جبران کنند، حقوق بین‌الملل را رعایت کنند و کنشگر مسئولی در نظام بین‌الملل باشند ولی از طرف دیگر در عمل همان سیاست‌های شکست خورده دولت ترامپ را شاهد هستیم و آن رفتارهای قانون گریزانه ادامه دارد. تنها چیزی که می‌توان در این ارتباط گفت همان ضرب‌المثل معروف فارسی است که قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را؟

خطیب‌زاده خاطر نشان کرد: این گونه رفتارها از سوی آمریکا باعث افزایش بی‌اعتمادی جامعه جهانی به این کشور شده و ما هم به خاطر همه این دلایل باید مراقب منافع و حقوق مردم بزرگ ایران باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با نتایج سفرهای اخیر روسای جمهور ترکمنستان و قزاقستان به ایران و پیگیری سیاست دیپلماسی منطقه‌ای از سوی دولت سیزدهم افزود: ایران اکنون دارد جایگاه خود را به عنوان هاب ترانزیتی منطقه مجددا به دست می‌آورد. اولین انتقال محموله ریلی قزاقستان از طریق ایران و با قرار گرفتن ترکمنستان و ترکیه در مسیر این خط ریلی عملیاتی شده و کالاها می‌تواند از قزاقستان در این مسیر تمام ریلی منتقل شوند، اولین محموله‌های کریدور شمال-جنوب از طریق دریا و خط راه‌آهن منتقل شده است. کریدور شمال-جنوب و شرق-غرب و سایر مسیرهای جانبی دیگر در حال فعال‌سازی است. این‌ها از سفرهایی که انجام شده به امضای قرارداد رسیده و یا در حال پیگیری است. در جریان سفر رئیس جمهور قزاقستان و همچنین سفر چندی پیش روسای جمهوری تاجیکستان و ترکمستان به ایران تلاش کردیم حلقه اتصالات منطقه‌ای را تکمیل کنیم.

وی با بیان اینکه ما در تلاش هستیم که سطح تجارت خود را با قزاقستان از نیم میلیارد دلار به سه میلیارد دلار برسانیم که این موضوع پویایی خاصی را در حوزه دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای ایران طلب می‌کند، افزود: ما در تلاش هستیم همکاری‌های خود را در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی در مناطق مختلف جغرافیایی پیرامون خود از جمله حوزه قفقاز و آسیا گسترش دهیم و در همین چارچوب آخر هفته جاری میزبان آقای لاوروف وزیر خارجه روسیه در تهران خواهیم بود.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با پیشرفت مذاکرات بین ایران و عربستان و همچنین زمان برقراری روابط دیپلماتیک بین تهران و ریاض گفت: الان خیلی زود است که در خصوص مرحله پایانی برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور اظهار نظر کنیم. اکنون تمرکز ما بر موضوع اعزام حجاج است و ما از مساعدت‌هایی که مراکز ذیربط در این ارتباط انجام دادند تشکر می‌کنیم. ما تمرکز بر این داریم که امنیت و آرامش حجاج ایرانی فراهم شود و حج در فضای آرامی برگزار شود. تعدادی از حجاج ما وارد عربستان شده‌اند و گزارشاتی که در این زمینه دریافت کرده‌ایم گزارش‌های امیدوارکننده‌ای است.

وی خاطر نشان کرد: قطعا میزبانی مناسب از حجاج ایرانی زمینه‌ساز برای پیگیری ادامه توافقات و ابعاد دیگر روابط بین دو کشور است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین اعلام کرد که بدهی وزارت برق عراق به وزارت نیروی ایران پرداخت شده است.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما اشاره کردید که عراق بدهی خود را به ایران پرداخت کرده است و آیا خبر جدیدی از اقدام کره جنوبی برای پرداخت بدهی‌اش به ایران وجود دارد، تصریح کرد: دولت جدیدی در کره جنوبی سر کار آمده است. آن‌ها حرف‌ها و وعده‌هایی داده‌اند از جمله اینکه می‌خواهند بدهی خود به ایران را پرداخت کنند ولی تاکنون حرکتی در این زمینه انجام نداده‌اند و ما منتظر هستیم که ببینیم که تفاوت دولت جدید کره با دولت عهدشکن قبلی در این زمینه چیست.

وی افزود: به دولت جدید کره جنوبی فرصت می‌دهیم که به صورت عملی نشان دهد که مثل دوستان‌مان در منطقه چه اقدام عملی برای پرداخت بدهی خود به ایران انجام می‌دهند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد زمان سفر آقای امیرعبداللهیان به ترکیه افزود: ما یکی از مهمترین پرونده‌هایی که در منطقه داریم ادامه همکاری‌ها با ترکیه است. طی سال‌های گذشته یکی از باثبات‌ترین روابط را با ترکیه داشته‌ایم. در مورد زمان انجام این سفر دو طرف در حال رایزنی و گفت‌وگو هستند تا تاریخ مناسبی را پیدا کنند و ان‌شاءالله به زودی این سفر انجام خواهد شد.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با عملیات گسترده ترکیه در شمال سوریه و عراق و اینکه به نظر می‌رسد که ترکیه به دنبال این است که تصرفاتی در حلب و موصل انجام دهد و از طرف دیگر برخی از رسانه‌های ترکیه این ادعا را مطرح می‌کنند که ایران مصمم است با همکاری با پ ک ک به نوعی جلوی اقدامات ترکیه را بگیرد، تصریح کرد:‌ این اتهامات واهی و پراکنده که بعضا رسانه‌ها در حوزه‌های مختلف مطرح می‌کنند ارزش پاسخگویی ندارد.

وی افزود: روابط ایران و ترکیه روابطی خوب، چند لایه و راهبردی است. نگاه ایران در مورد پرونده سوریه روشن است و پرونده سوریه یکی از پرونده‌های اختلافی بین ایران و ترکیه است و در همین چارچوب ما تلاش کرده‌ایم که به عنوان دو کنشگر از طریق فرایندهای دیپلماتیک از جمله روند آستانه اختلافات را مدیریت و حل و فصل کنیم.

خطیب زاده با اشاره به برگزاری هجدهمین نشست آستانه در نورسلطان قزاقستان و دیدار هیئت‌های ایرانی و ترکیه‌ای در این نشست با یکدیگر افزود: ما در این نشست بار دیگر تأکید کردیم که جنگ به عنوان راه حل نیست و باید تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه به صورت کامل حفظ شود و ما این موضوع را به صورت مشخص به دوستان خود در ترکیه اعلام کرده‌ایم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات خاجی دستیار ارشد وزیر خارجه در امور سوریه مبنی بر اینکه تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه و مردم این کشور باید هر چه زودتر برطرف شود، افزود: تحریم‌های آمریکا تروریسم اقتصادی علیه ملت‌هاست.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: در خصوص مردم سوریه این ظلم به صورت مضاعف صورت گرفته است. در طی سال‌های گذشته آمریکایی‌ها و متحدانشان در منطقه و بیرون از منطقه تلاش کردند که به واسطه مزدوران اجاره‌ای‌شان تروریست‌ها را در سوریه سکنی دهند و از این طریق دولت مرکزی سوریه را ساقط کنند ولی این هدف‌شان با مقاومت مردم سوریه با شکست روبرو شد و اکنون وارد فاز دیگری از ظلم علیه ملت سوریه شده‌اند.

وی با اشاره به تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه و همچنین حملات رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه مراکز نگهداری مواد غذایی در سوریه افزود: این‌ها همه پازلی است در راستای فشار به مردم سوریه و ایجاد گرسنگی در این کشور است. ما این اقدامات را همواره محکوم کرده‌ایم و گفته‌ایم که این‌ها دومینویی است که حتما بانیان این تحریم‌ها و حملات دچار خواهد کرد.

منبع: ايسنا
کدخبر: 265775

ارسال نظر