|

جزئیات توافق جنجالی ویتنام و فلیپین | چین خط و نشان کشید

موسی‌الرضا کفاش با اشاره به مشکلاتی که گاهی در فضای مجازی به عنوان معلم بلاگر به وجود آمده بود، گفت: به دستور دکتر صحرایی، وزیر سابق آموزش و پرورش، اقداماتی برای ساماندهی این موضوع انجام شد. وی افزود: سه ماه پیش در شورای عالی آموزش و پرورش، ماده واحده‌ای به منظور استفاده صحیح و مناسب از فضای مجازی و حفظ حریم شخصی و اجتماعی دانش‌آموزان تنظیم گردید تا هیچ‌کس بدون رضایت دانش‌آموزان، تصاویری از آن‌ها منتشر نکند.

سیاست

دفتر ریاست جمهوری فیلیپین اعلام کرد، فیلیپین و ویتنام امروز (جمعه) توافقنامه همکاری دفاعی را امضا خواهند کرد که گامی مهم از سوی ۲ کشوری است که مدت‌هاست با اقدامات چین در دریای چین جنوبی مخالف بوده‌اند.

 دفتر «فردیناند مارکوس جونیور» رئیس‌جمهور فیلیپین همچنین اعلام کرد، «فان ون گیانگ»، وزیر دفاع ویتنام امروز در مانیل حضور یافت تا با همتای فیلیپینی خود «گیلبرتو تئودورو» دیدار کند و ۲ طرف توافق دفاعی امضا کردند.

مارکوس جونیور همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با وزیر دفاع ویتنام درباره همکاری دفاعی، امنیتی، دریایی و تجاری صحبت کردیم. این سفر یک امر مهم است و به تقویت امور دفاعی بین ۲ کشور منجر می‌شود.»

به نقل از خبرگزاری رویترز، این توافق در زمان تشدید تنش در دریای چین جنوبی و نگرانی بین‌المللی در مورد تشدید تنش و حضور ناوگان بزرگ گارد ساحلی چین و فعالیت‌های آن در مناطق انحصاری اقتصادی همسایگانش به دست آمد.

تصمیم ویتنام برای ورود به این توافق در زمانی است که فیلیپین و چین، تقریبا هر هفته بر سر مواضع خود در دریای چین جنوبی با هم رویارویی دارند؛ منازعه‌ای که بیش از یک سال است ادامه داشته است. چین مدعی مالکیت تمامی این آبراه استراتژیک است.

گاردهای ساحلی فیلیپین و ویتنام اوایل ماه جاری میلادی نخستین رزمایش مشترک را در مانیل برگزار کرده و رزمایش‌های واقعی و عملیات امداد و نجات برگزار کردند. این رزمایش پس از آن انجام شد که رئیس‌جمهوری فیلیپین ژانویه ۲۰۲۴ به هانوی رفت و توافق‌هایی را امضا کرد که شامل همکاری دریایی می‌شود.

واکنش چین به ارسال موشک‌های آمریکایی به فیلیپین

خبرگزاری تاس با انتشار این خبر از مبدا پکن، افزود: «لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین به این نکته اشاره کرد که لازم است مانیل به نیات واقعی واشنگتن نگاهی دقیق داشته باشد و نه آنکه منافع امنیتی خود را فدا سازد.

تاس در ادامه گزارش داد: سخنگوی وزارت خارجه چین گفت ارسال موشک های آمریکا به فیلیپین، صلح و ثبات در منطقه را به مخاطره می اندازد.

بنابراین گزارش، سخنگوی وزارت خارجه چین دراین رابطه گفت: این اقدام آمریکا و فیلیپین، موجب تقابل سیاسی، افزایش تنش های منطقه ای و تحت شعاع قرار دادن صلح و ثبات در منطقه می شود.

به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچین از آمریکا خواست تا به سرعت موشک های میان‌برد خود را از فیلیپین خارج سازد.

آمریکا در بهار امثال یک پرتابگر موشک میان‌برد را تحت عنوان برگزاری رزمایش در فیلیپین مستقر کرد؛ درهمین حال فیلیپین و آمریکا که یک معاهده دفاعی دوجانبه را در سال ۱۹۵۱ امضا کرده‌اند، اکنون سرگرم مذاکره برای اصلاح این معاهده در جهت رفع نیازهای امروز خود هستند.

درحالی چین نسبت به ارسال موشک های آمریکایی به فیلیپین واکنش نشان داده که طی روزها و هفته های اخیر تقابل بین پکن و مانیل بر سر ادعای مالکیت برخی از مناطق در دریای جنوبی چین ، شدت یافته است.

تازه ترین تقابل بین دوطرف در مورخ پنجم شهریورماه ۱۴۰۳ است که بنابر اعلام « شورای ملی دریایی فیلیپین» قایق های چینی راه را بر روی یک فروند کشتی دولتی شیلات که در ماموریت تدارکاتی برای ماهیگیران فیلیپینی در «سابینا شول» (Sabina shoal) بود، مسدود کردند و به روی آن آب با فشار قوی پاشیدند.

فیلیپین، چین را به انجام «مانورهای خطرناک و تهاجمی» برای جلوگیری از ماموریت تدارکاتی متهم می کند و در مقابل گارد ساحلی چین اعلام کرده که «اقدامات کنترلی» را در مقابل کشتی هایی به کار گرفته است که به طور غیرقانونی به آب های منطقه وارد و بارها به شیوه های خطرناکی به کشتی های چینی نزدیک شده اند.

پکن تقریبا بر تمامی مناطق دریای جنوبی چین از جمله مناطقی که فیلیپین، اندونزی، ویتنام و برونئی ادعای مالکیت آنها را دارند، کنترل دارد و برای حفاظت از منافع خود مجموعه ای از کشتی ها را در این منطقه مستقر کرده است.

چین و فیلیپین ماه گذشته در نشست مقامات عالی رتبه دو کشور درباره «اعتماد سازی» و «ایجاد اطمینان دوباره» در زمینه مدیریت اختلافات دریایی خود توافق کردند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 333721

ارسال نظر